1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Konut fiyatları düşer mi? Kiracı almak isterse ne yapmalı?

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, coronavirüs salgınının konut piyasasına etkilerini değerlendirdi, tavsiyelerde bulundu... İşte coronavirüs salgın günlerinde konut-gayrimenkul piyasasında ne yapılması gerektiğine dair profesyonel tavsiyeler...

Coronavirüs salgınında konut sektörü nasıl bir strateji izlemeleri? Ev almayı düşünenler ne yapmalı? Evini satmak isteyenler ne yapmalı? Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı twitter hesabından görüşlerini, tavsiyelerini paylaştı. İşte Maraşlı’nın önerileri…

Aldığım gayrimenkulün değeri düşer mi?

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı’nın tavsiye niteliğindeki o tweetleri şöyle:

Arkadaşlar eş dost ortamında konuşuyoruz, herkesin merak ettiği benzeri konular var. CORONA virüs’ün gayrimenkul piyasasına olan etkilerini tahminen yazayım:

1) “Yeni gayrimenkul almıştım, değeri düşer mi?” diyenlere: DÜŞMEZ, Panik halindeki değer kayıpları önemli değil çünkü 3 senedir evler panik halinde satıştaydı. Yani her satış yapan “bedavaya ev verdim” diyordu.

Bu kriz sebebiyle daha da bedavaya verecek ev kalmadı. Sadece fiyatlar haziranda fırlamasını bekliyorduk. Bu fırlama 4-5 ay ertelenecek gibi gözüküyor. ÖZET: Bu aralar iyi fiyata ev satan bulursanız alabilirsiniz.

‘Ofis ruhsatları 3 yıl durdurulmalı’

2) Ofis piyasası artık bitti. Büro-Ofis ruhsatları 3 sene boyunca durdurulmalı. Gezi olaylarından beri bu ülkede işyeri sahibi olmak isteyenlerin sayısı epey düştü, ofisler boşaltılıyor ama bunun aksi gibi de aynı dönemde yüzlerce ofis projesi başladı.

İstanbuldaki Merkezi İş Alanlarındaki 3 ofisten 1 tanesi boş. İnanılmaz bir arz fazlası var. Bunun üstüne bir de ortak ofis denen bir kavram geldi, epey de tuttu. Ortak ofisler METREKARELERİ verimli kullanmak suretiyle, ofis talebini düşüren bir oluşum.

Bunun üstüne de şimdi “evden çalışma” oranının artmasıyla OFİSLERE OLAN İHTİYAÇ AZALACAKTIR. Özet: Yatırımcı falan istemez ama içerdeki kiracınız falan almak isterse hemen satın, hiç gözünün yaşına bakmayın.

Şu dönemde dükkan almak mantıklı mı?

3) Dükkan piyasası: Kısa sürede çarşılardaki dükkanlara talep düşer, hava parası verme olayı bitebilir ama o kadar az “kaliteli çarşımız” var ki…

Asla piyasasının öleceğini sanmıyorum… Haziran sonrası çok fazla gezenler ve talep olacağı için Aralık ayları gibi Dükkanlar çok gözde olmaya başlar. ÖZET: Bu aralar iyi fiyata dükkan satan bulursanız alabilirsiniz.

Emre Maraşlı, çok sorulan sorulara Twitter hesabından yanıt verdi…

imarpanosu.com

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right