Ankara Kalecik’te 6 mahalle kentsel dönüşüme girdi

Ankara Kalecik'te altı mahalle kentsel dönüşüme girdi. Ankara'nın Kalecik İlçesi'nde toplam 11.60 hektar alan, riskli alan ilan edilmiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara Kalecik kentsel dönüşüm radarına girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile Ankara’nın Kalecik İlçesi’nde bulunan altı mahalle riskli alan ilan edildi. Detaylar şöyle…

Ankara Kalecik kentsel dönüşüm mahalleleri hangileri?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı 2475 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’nın Kalecik İlçesi’nde bulunan Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan alan riskli alan ilan edildi.

Ankara Kalecik kentsel dönüşüm alanı ne büyüklükte?

Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com’un bugün (24 Nisan 2020, Cuma) tarihli ve 31108 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararın eklerinden edindiği bilgiye göre 11.60 hektar büyüklüğündeki alan kentsel dönüşüm bölgesi oldu. İşte o karar:

“Ankara İli, Kalecik İlçesi, Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’inci ve ek 1’inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.”

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı

Ankara Kalecik kentsel dönüşüm krokisi

Ankara Kalecik riskli alan krokisi…

Ankara Kalecik kentsel dönüşüm koordinatları

Ankara Kalecik riskli alan koordinatları…

imarpanosu.com