İkitelli-Ataköy Metro Hattı için ilk kaynak yarın!

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yetkililerin katılımıyla yarın gerçekleşiyor. İşte İkitelli-Ataköy Metro Hattı detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir önceki dönemde yapımı yavaşlayan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda işleri hızlandırdı.

İkitelli-Ataköy Metrosu için kaynak zamanı

Projede tünel kazıları bir yandan devam ederken, diğer yandan tamamlanan tünellerde ray döşeme çalışmasına başlanıyor.Hattın raylarında ilk kaynak töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın (20 Mayıs Çarşamba) gerçekleştirilecek.

Mevcut Kirazlı-Olimpiyat Stadı-Başakşehir Metrosu’nun İkitelli İstasyonu’nun kuyruk tüneline inilerek yapılacak tören, saat 11.00’de başlayacak.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı özellikleri

13.5 km ve 11 istasyondan oluşan İkitelli-Ataköy Metro Hattı; mevcut (M3) Başakşehir – Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak TEM ve D100 Karayolunu bağlayan Basın Ekspres Bağlantı Yolu’na paralel bir koridor izleyerek Ataköy İstasyonu’nda son buluyor. İkitelli-Ataköy arasını 23 dakikada alacak olan metro, saatte 72 bin yolcu taşıyabilecek.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı hangi hatlara bağlanacak?

Proje 5 raylı sistem ve metrobüs ile entegre olacak;

İkitelli İstasyonunda, (M3) Başakşehir – Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın Olimpiyat – İkitelli Sanayi kesimi

Mehmet Akif İstasyonunda, (M7) Kabataş – Mahmutbey – Esenyurt Metrosu

Mimar Sinan Cad. İstasyonunda, (M1B) Yenikapı-Kirazlı – Halkalı Metrosu

Yenibosna İstasyonunda, (M1A) Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ve Metrobüs
Ataköy İstasyonunda Marmaray…

İBB