artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

1 Haziran’da nereler açılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs pandemisi nedeniyle kapanan bazı işletmelerin 1 Haziran'dan itibaren kontrollü olarak açılacağını söyledi. Peki 1 Haziran'da nereler açılıyor? İşte 1 Haziran'dan itibaren başlayacak 'yeni normal' hayat...

1 Haziran’da nereler açılıyor? 1 Haziran’da yasaklar kalkıyor mu? 1 Haziran’da kalkan yasaklar hangileri? 1 Haziran’da okullar açılıyor mu? 1 Haziran’da öğretmenler okula gidecek mi? 1 Haziran’da nereler açılacak? 1 Haziran’da açılacak yerler? 1 Haziran’da 20 yaş altı yasağı kalkacak mı? 1 Haziran’da kalkacak yasaklar hangileri? 1 Haziran’da Türkiye ‘yeni normal’ sürece ilk adımını atacak… İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 1 Haziran’da açılacak işletmeler ve detaylar…

1 Haziran’da nereler açılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından kontrollü normalleşme planı kapsamında alınan kararları açıkladı.

Kontrollü normalleşme planı kapsamında;

1 Haziran’da nereler açılıyor? 1 Haziran’dan itibaren açılacak işletmeler kalem kalem haberde…

Şehirler arası seyahat kısıtlaması bitiyor mu?

Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görülmesi halinde bazı illerimiz için bu kısıtlama yeniden getirilebilecek.

Memurlar 1 Haziran’da mesaiye başlayacak mı?

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibariyle normal mesaiye başlayacaklar.

1 Haziran’da kreşler açılacak mı?

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran’da açılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan, kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamaları 1 Haziran’da bitiyor mu?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazıları bir müddet daha sürmeye devam edecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14:00-20:00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.

Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecek.

20 yaş ile ilgili sokağa çıkma yasağı uygulaması 18 yaşa indirilecek. 0-18 yaş grubunun tamamı çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tâbi olmayacak.

1 Haziran’da hangi işletmeler açılabilecek?

1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışında tutulacak. Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tâbi tutulmayacak.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak.

Gelişmelere göre hem kapsamı hem saati ayrıca değerlendirilecek.

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Müze ve ören yerleri, 1 Haziran’da açılacak.

Hayvan satış yerleri 1 Haziran’dan, hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek.
Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleri ile içlerindeki tesisler gece 24:00’e kadar hizmet verebilecekler.

Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren hizmet verebilecek.

Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran’dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecek. Bağlı oldukları kurumlar kendi iç şartlarını belirleyebilecek.

Açık havada oturma yeri olan konserler saat 24:00 ile sınırlı olmak üzere faaliyete başlayabilecek.

Tüm bu açıklamalar ile ilgili ayrıntıları, ilgili kurumlar kamuoyu ile ayrıca paylaşacak. Yeni normal düzene göre maske, mesafe ve temizlik hususlarına dikkat edilmeye devam edilecek.

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı?

istanbul.gov.tr