Bağcılar Fatih Mahallesi kentsel dönüşüme girdi

Bağcılar Fatih Mahallesi riskli alan ilan edildi. İstanbul'un Bağcılar İlçesi'ndeki Fatih Mahallesi riskli alan edilerek kentsel dönüşüme girdi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o kararı ve detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı ‘İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar’ bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bağcılar Fatih kentsel dönüşüme girdi

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, bugün (02 Haziran 2020, Salı) tarih ve 31143 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 2597 sayılı kararda şöyle denildi:

“İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’inci ve ek 1’inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.”

Bağcılar Fatih kentsel dönüşüm alanı ne kadar?

Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com’un karardan derlediği bilgiye göre Bağcılar Fatih’te 21 bin 398,80 metrekare büyüklüğündeki alanda kentsel dönüşüm uygulanacak.

Bağcılar Fatih Riskli Alan Sınır Krokisi

Bağcılar Fatih Mahallesi riskli alan krokisine bakıyorsunuz…

Bağcılar Fatih Riskli Alan Sınırı Koordinatları

Bağcılar Fatih riskli alan sınır koordinatları da böyle…

imarpanosu.com