7. Sınıf Fen Bilimleri Dersi Eğitim Videoları ile Daha Kolay!

Sayısal dersler arasında yer alan fen bilimleri, ortaokul eğitim öğretim programı içerisindedir. Liseye geçtiğinizde bu dersler ayrışarak fizik, kimya ve biyoloji adını alır. Lise hayatınızda zorluk çekmemek adına fen bilimleri konularını en verimli ve akılda kalıcı şekilde çalışmanız gerekiyor.

Özellikle 7. sınıf fen bilimleri, sahip olduğu konu başlıklarıyla ilerleyen dönemlerdeki sınavlarda da karşınıza sık sık çıkacaktır. Bunlara düzenli ve programlı şekilde çalışmak için video derslerden yardım alabilirsiniz. Her biri ortaokul müfredatına uygun şekilde hazırlanan bu videolarda sınav tipi soru örneklere sıkça yer verilmektedir. Böylece sınav anında soruları kolayca çözerek, hem notunuzu yükseltebilir hem de süre sıkıntı yaşamaktan kurtulabilirsiniz. Bunun için tercihinizi kaliteli videolarda yana yapmanız gerekiyor.

eoB5Fm

Sınıf Fen Bilimleri Konularına Nasıl Çalışılmalı?

Geniş içeriğe sahip olan 7. sınıf fen bilimleri konuları arasında elektrik devreleri, canlılarda üreme, büyüme ve gelişme, saf madde ve karışımlar, ışığın madde ile etkileşimi, kuvvet ve enerji, güneş sistemi ve ötesi, hücre ve bölünmeler gibi konu başlıkları yer almaktadır. Özellikle ışığın madde ile etkileşimi daha fazla alt başlığa sahip olup, bu konudan sınavda soru çıkma olasılığı yüksektir. Bu nedenle başta ışığın madde ile etkileşimi olmak üzere her konuyu en önemli ayrıntılarıyla video derslerden çalışabilirsiniz.

7. sınıf fen bilimleri konuları çalışırken not alabilir, videolara yorum yapabilir ve eğimin sonunda yer alan testleri çözerek öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Her konuya bu şekilde çalışırsanız, veriminiz her zaman daha yüksek olacaktır. Ders çalışırken önemli olan nokta çok çalışmaktan ziyade verimli çalışmak olduğundan dolayı, videolu eğitim içerikleri bu durum dikkate alınarak özenle hazırlanır. Videolu eğitim setleri denilince akla kuşkusuz ilk Tonguç Akademi gelmektedir. Zengin içeriğe sahip olan Tonguç Akademi ile sınavlara daha verimli şekilde çalışabilirsiniz.

Yazılı Provaları ile Sınavlara Hazırlanmaya Ne Dersiniz?

  1. sınıf fen bilimleri 2. Dönem yazılı hazırlıklarına başladığınızda, konu tekrarları için video dersleri izleyebilirsiniz. Yılın son yazılısı olduğu için bu yazılıda çalışmanız gereken konu içeriğiniz biraz daha fazla olabilir. Bu nedenle zamanı iyi kullanmalı ve hızlıca tekrar yapabilmelisiniz.

RUBE3h

Tonguç Akademi tarafından hazırlanan 7. sınıf fen bilimleri 2. Dönem 2. yazılı içeriklerinde yazılıda karşınıza çıkabilecek soru tiplerini de öğrenebilirsiniz. Her bir soru güncel müfredat ve geçmiş dönem soruları dikkate alınarak, uzman öğretmen kadrosu tarafından özenle seçilir. Bu sayede sınav sorularına aşina hale olup, başarılı bir öğrenim hayatı geçirebilirsiniz.

7. sınıf fen bilimleri 2. Dönem 2. Yazılı için konu tekrarı yaparken, Tonguç Akademi internet sitesinde yer alan yazılı provalarından da destek alabilirsiniz. Yazılı öncesi bilmeniz gereken ipuçlarına da yer veren bu provalar, sınavlara en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlayacaktır.