Hilti Türkiye, İşveren Şampiyonları Ligi’nde

Great Place to Work Enstitüsü tarafından açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015 listesinde 50-500 arasında çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 3. olan Hilti Türkiye, geçtiğimiz yıla göre altı basamak birden sıçrama kaydetti. Hilti Türkiye, ayrıca Yaşam Boyu Öğrenme alanında Özel Ödül’e layık görüldü.

İnşaat el aletleri sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Hilti Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü’nün, dünyanın en prestijli araştırmaları arasında yer alan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015 listesinde 3. sırada yer aldı. 50-500 çalışan sayısı kategorisinde geçtiğimiz yıl 9. sırada bulunan Hilti Türkiye, bu yıl altı basamak birden yükseldi.

Çalışan odaklı yönetim anlayışıyla, insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip Şampiyon Şirketler sıralamasında 3. sıraya yerleşen Hilti Türkiye, ayrıca Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015 listesinde bulunan 25 şirket arasında ekstra bir analize tabi tutularak üstün uygulamalara sahip şirketlere verilen Özel Ödül kategorisinde Yaşam Boyu Öğrenme Özel Ödülü’nü aldı.

Çalışanları Gurur Duyuyor

Great Place to Work’ün, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırmasında çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ve İK uygulamalarının bütünü analiz ediliyor. Çalışanlarla yapılan Trust Index anketinde, şirketlerdeki güven algısı; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu kriterlerine göre ölçülüyor. İyi sonuç alan şirketlerin çalışanları, o kurumda çalışmaktan gurur duyuyor.
1982 yılından bu yana Türkiye pazarında yer alan inşaat el aletleri sektörünün jenerik markası Hilti Türkiye, merkez ofisi İstanbul‘un yanı sıra Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana Bölge Müdürlüklerinde görev alan 200 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

İK’nın İLK’leri

Hilti Türkiye, insan kaynakları alanında pek çok ödül almış bir program olan Hilti Way Kampı, üstün yetenekli çalışanlarına özel Uluslararası Yetenek Programı, Pizza ve Liderlik Etkinliği gibi program, uygulama ve etkinliklere sahip bulunuyor.

Hilti Türkiye, Hilti Global için bir yetenek havuzu ve önemli bir insan kaynağı gücü haline gelmeyi hedefliyor. Bu amaçla gerçekleştirilen Performans ve Stratejik İnsan Gücü Yönetimi çalışmaları sonucunda Hilti Türkiye’deki yetenekli çalışanların META Bölgesi (Middle East, Turkey and Africa – Ortadoğu, Türkiye ve Afrika) içindeki diğer Hilti organizasyonlarına atamaları yapılıyor.

İstanbul Ataşehir’deki sıra dışı ve modern tarzıyla dikkat çeken ofisini çalışanlarının istekleri ve beklentileri doğrultusunda dizayn eden Hilti Türkiye’nin ofisi Hilti Group içerisinde ilk ve tek durumunda. Ofiste Genel Müdür dahil kimsenin kendine ait odası yok. Çalışanların dinlenmeleri, eğlenmeleri ve sosyalleşmelerine olanak sağlayan geniş bir mutfak, oyun alanı, rekreasyon alanı, siesta odası, yeni anne bakım odası gibi alanlar yer alıyor.

Hilti ve Hilti Türkiye

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde doğup, bugün 22 bin çalışanı ile global bir marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2013 yılında 4,3 milyar İsviçre Frangı (CHF) (yaklaşık 10 milyar TL) ciro gerçekleştirerek net gelirini yüzde 63 artıran Hilti, Türk inşaat sektörünün hızlı gelişme ve büyüme potansiyeli sebebiyle 18 yıldır Türkiye’de…

Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında giren ve Türkiye’de 1997 yılına kadar distribütörlük olarak temsil edilen Hilti Türkiye, 1997 yılından bu yana yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Tüm ürün ve hizmetlerini, sektör bazında uzmanlaşmış satış temsilcileri, mağazaları, müşteri hizmetleri yetkilileri, web sitesi ve mühendislik ekibi aracılığıyla sunan Hilti Türkiye, son 3 yıldır Orta Asya ve Irak’tan sorumlu üs konumunda. 2014 yılında yüzde 35 büyüme gösteren Hilti Türkiye, başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu.

Bugün Türkiye’de, kentsel dönüşümden konut ve AVM’lere, tünel ve tüp geçitlerden enerji projelerine kadar pek çok özellikli projede, global inşaat endüstrisinin jenerik markası Hilti’nin mühendislik hizmetleri ve ürünleri kullanılıyor. 2013 yılında AR-GE’ye 189 milyon İsviçre Frangı (CHF) (yaklaşık 440 milyon TL) yatırım yapan Hilti, inşaat sektörünün ihtiyaçlarını iyi analiz edebilme hedefiyle dünya çapında her gün yaklaşık 200 bin müşteri ile iletişim kuruyor. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana Bölge Müdürlükleri’nde görev yapan 200 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

hilti.com.tr