Ispartakule’deki beton santrali, Özgecan Aslan ve Türk Kadını Parkı olsun

Ispartakule Derneği (ISDER), Ispartakule’deki beton santrali alanının Özgecan Aslan ve Türk Kadını Parkı olması için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’tan talep etti… ISDER Başkanı ve imarpanosu.com yazarı Özcan Özdemir, beton santrali sahalarının son durumunu ve park taleplerinin takipçisi olduklarını yazıyor… İşte Özdemir’in son yazısı… 

ozcanozdemir
Özcan ÖZDEMİR (ISDER Başkanı)

“Nerede eski mahalleler ve komşuluk, bu site hayatı komşuluğu bitirdi” sözlerini son yıllarda ne kadar da çok duyar olduk… İletişim çağında yan kapı alt ve üst kat komşumuzla iletişim kuramayan, sabah asansörde “Günaydın” demekten üşenen ya da çekinen bir komşuluk hayatından şikayet etmeyen yok maalesef…

Ispartakule gibi 7-8 yıl içinde sayısı hızla artan sitelerin oluşturduğu bir bölgede trafik, altyapı, okul, hastane , cami gibi altyapı eksikliklerinden ziyade en büyük eksiklik; bu modern dünyanın giderek azalan komşuluk ilişkileridir.

Önceki yazımda;  Ispartakule Bahçeşehir Yol Projesi ile başlayan mahallelilik kültürüne katkı sağlayan sosyal medya grubumuzun 22 Ocak 2015 tarihinde dernekleşerek ISDER – ISPARTAKULE DERNEĞİ adıyla hayata geçtiğini paylaşmıştım.

ISPARTAKULE BAHÇEŞEHİR YOL HİKAYESİ BAŞLIKLI O YAZIYI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Dernek kurucuları ve destekleyen arkadaşlarımızla yaptığımız ilk toplantılarda ana gayemizi: nasıl bir Bakırköylü’lük’, Kadıköylü’lük, Bahçeşehirli’lik diye İstanbul’ da yaşadığı yeri benimseyen, çocukluğuna ait bu yerleri yetiştiği yer olarak anlatanlar var ise biz de ISPARTAKULELİ’LİK Kültürünü kendimize ailemize ve komşularımıza aşılayarak, örnek bir mahalle olma yolunda katkı sağlamak olarak benimsedik. Derneğimizde kurucu ve yönetici olacak arkadaşlar için, mahalle içinde birlik beraberlik sağlamak adına, kesinlikle hiç bir siyasi görevi olan arkadaşımızı yönetime almadık ve olanlar da dernek kuruluşundan önce bu görevlerinden ayrıldılar.

Komşunun dini, ırkı, mezhebi, partisi olmaz; ‘komşu sadece komşudur’ anlayışı içinde zaten iletişim sorunu yaşayan komşular arasındaki bağları daha da kopartacak tüm davranış ve çalışmalardan uzak duruyoruz.

Sosyal medya araçlarında yaklaşık 8.000 komşumuza ulaşarak, onların istek, şikayet ve sorunları ile mutluluk ve sevinçlerini paylaşabilecekleri platformlarımızda çok kısa sürede belki de ülkenin hiçbir yerinde olmayan ve sırtını komşuluk harici hiç bir görüş, düşünce ve harekete bağlamayan örnek bir hareketin dernekleşme süreci ve devam eden faaliyetleri de tüm yönetici arkadaşların fedakarlık ve birbirlerini sürekli denetleme, uyarma ile birlik beraberlik içinde devam etmektedir.

YOLDAN SONRAKİ İKİNCİ MESELE: BETON SANTRALLERİ…

Geçtiğimiz günlerde ilk başlangıç noktamız olan ‘ISPARTAKULE BAHÇEŞEHİR BAĞLANTI YOLU’nun açılması ile ilk projemizin hayata geçmesinden sonra mahalle içinde önemli bir çevre sorunu olan ve yine bizler tarafından belgeleri ile ortaya çıkarılan yeşil park alanlarımızdaki kaçak beton tesisleri sorununda da nihayet sonuca ulaşmış olduk mahallemiz adına.

betonuc

Ispartakule’ deki 2 adet büyük yeşil alan park yerlerimizde ruhsatı ve izni 2011 kasımda biten Nuh Beton ve yine izni Nisan 2012’de biten Miltaş Beton Santralleri için yol grubumuzun kurulduğu 2013 yılı başlarından beri sürekli gündem oluşturmuş, sesimizi duyurmaya çalışmış ve konuyu Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özgür tarafından soru önergesi verdirerek yasal boyuta taşımıştık.

Avcılar Belediyesi bu konuda uzun süren sessizliği ve göz yummasına – ecrimisil parası ki her ay 9.000 TL, 6 dönümlük bu araziler için komik bir rakam – nihayet 2014 yılı sonları gibi son vermiş ve ilk önce Nuh Beton’un işgal ettiği alandan tahliyesini sağladı. Arazi, tesis söküldükten sonra temizlendi ve mahalledeki gerek çevre ve gürültü kirliği, gerekse büyük araçları ile trafik terörü oluşturan bu işgalci tesisten Ispartakule kurtuldu….

MİLTAŞ DA SÖKÜME BAŞLADI…

İkinci kaçak beton tesisi olan Miltaş Beton Tesisi de ben yazımı yazarken bu saatlerde söküm işlemlerine -ne güzel ki- başladı ve çok kısa zamanda yeşil mahalle park alanımızı tahliye edecek.

betondort

ISDER ISPARTAKULE DERNEĞİ olarak mahallemiz adına takip edip sonuçlandırdığımız yeşil park alanlarımızın kurtulması yanında bu alanların Avcılar Belediyesi tarafından aslına dönüştürülerek mahalle halkının nefes alabileceği birer park haline getirilmesi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor.

avcilarbelediyesiziyaret

ÖZGECAN ASLAN VE TÜRK KADINI PARKI OLSUN!..

Bu konuda ilk adımı Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Hanımefendi’yi ziyaretimiz esnasında birinci park alanının ÖZGECAN ASLAN VE TÜRK KADINI PARKI olması için derneğimiz yönetim kurulu olarak dilekçe vererek attık. Ziyaretten itibaren 2 ay geçmesine rağmen henüz tarafımıza bir cevap verilmedi ama konu derneğimizin takibinde…

dilekce

Derneğimizde bu çalışmalar kurduğumuz ISDER Altpayı-Üstyapı Komisyonu tarafından takip edilmekte. Bu komisyon harici daha aktif çalışan Sosyal ve Eğitim adında iki adet daha komisyonumuz var ve arkadaşlarımız mahallede çok aktif bir şekilde konularını takip ederek çalışmalar yapmaktalar.

Bu çalışmaların içeriğini ve neler olduğunu önümüzdeki haftalardaki yazılarımda anlatacağım. Gerçekten kısa olarak üstünden geçilecek çalışmalar değil arkadaşlarımızın çalışmaları…

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” sloganımızla çalışmalarımıza ve İstanbul’a örnek bir mahalle olma yolunda ilerlemekteyiz…

ISDER’i izlemeye devam edin!.. ÖZCAN ÖZDEMİR’İN SON YAZISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!