artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Avcı Architects MIPIM 2017’de – FOTOGALERİ

Londra, İstanbul ve Ljubljana’da stüdyoları bulunan, Avrupa’dan Afrika’ya ve Ortadoğu’ya kadar çok geniş bir coğrafyada projelere imza atan Avcı Architects 14-17 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek olan ve MIPIM 2017’de yer alacak.

İş hacminin %80’i uluslararası projelerden oluşan ve sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki önemli temsilcilerinden biri olan Avcı Architects, dünyanın en büyük ve en etkili gayrımenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017’de projelerini tanıtacak. Fransa’nın Cannes kentinde, Palais des Festivals’ta 14-17 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda bu yıl 19 bin m2’lik alanda 3.500 geliştirici, 2.450 şirket, 2.000 mimar ve 500 yerel yönetimin yer alması bekleniyor.

MIPIM fuarına bu sene ikinci kez katılacak olan Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, etkinliğin uluslararası iş potansiyeli olan bir her firma için verimlilik arz ettiği görüşünde. Fuara katılımın, Avcı Architects’i daha iyi tanıtmak ve ilgi çekici iş bağlantıları kurmak için doğru bir adım olacağını vurgulayan Avcı, şu sözlerle devam ediyor: “Türkiye gelişmekte olan önemli bir ülke olarak MIPIM’de hayli geniş bir katılımla bulunuyor. MIPIM’e katılarak, yatırımcılarımıza ve belediyelere orada onlarla beraber bulunmanın bizim için ne kadar önemli olduğunu vurgulamamızın ve diyaloğa açık olduğumuzu göstermemizin önemine inanıyoruz.”

Avcı Architects’ten MIPIM’de Öne Çıkacak Projeler…

MIPIM 2017’de sadece uluslararası profillerini yansıtan projeleri değil, sürdürülebilirlik alanındaki uzmanlıklarını da vitrine çıkarmayı planlayan Avcı Architects, Palais des Festivals’ın -1. katında yer alacak olan stantında sürdürülebilirlik, ölçek ve tasarım anlamında öne çıkan Brazzaville Şehir Merkezi, Kongo Kintele Kongre Merkezi, Türkiye Müteahhitler Birliği Merkez Binası, Balance Güneşli ve Avrasya Tüneli Müzesi projelerini tanıtacak.

MIPIM ziyaretçileri için oldukça dikkat çekici olması beklenen ve Afrika Birliği zirvelerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen Kongo Kintele Kongre Merkezi, Avcı Architects’in Afrika’ya attığı imzası niteliğinde. Kongo Cumhuriyeti’nin Brazzaville bölgesinde yer alan Kongo Kintele Kongre Merkezi, hem tasarım gücü ve kalitesiyle, hem de Türk tasarım ekibi ve müteahhitlerinin bu çapta bir projeyi Kongo Cumhuriyeti gibi inşaat sektöründe hemen hemen hiçbir kaynağı olmayan bir ülkede çok kısa bir sürede tamamlamış olmasıyla benzersiz bir nitelik taşıyor. Başkent Brazzaville’nin yeni gelişmekte olan ve Olimpiyat Merkezi’nin kuzeyinde yer alan bir bölgesinde konumlanan Kongo Kintele Kongre Merkezi bünyesinde 1500 koltuklu bir kongre salonu, 300 kişilik bir başkanlık salonu, 1000 koltuklu bir yemek salonu, 1000 kişilik bir meydan ve bir otel barındırıyor. Tasarım ve projelendirme de dahil olmak üzere tüm yapı kompleksinin 18 ayda tamamlanarak 2016 sonlarında teslim edildiği Kongo Kintele Kongre Merkezi’nin maliyeti yaklaşık olarak 90 milyon Avro değerinde.

Kongo Cumhuriyeti’nin başkentinin kalbinde yer alan ve 150.000 metrekarelik bakanlıklar, 150 odalı bir şehir oteli ve alışveriş merkezinin imar planını da içeren Brazzaville Şehir Merkezi projesi, Afrika’da Türk sermayesiyle yatırım yapıldığının bir göstergesi olarak taşıdığı önemi MIPIM 2017’ye yansıtacak. 2018 yılında tamamlanacak olan projenin maliyeti yaklaşık olarak 450 milyon Avro olması bekleniyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezi Binası (TMB), İngiltere merkezli Building Awards’ın “En İyi Yapı” ödülü başta olmak üzere birçok uluslararası ödüle sahip olması ve Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin en yüksek puanı ile LEED Platinum Sertifikası’nı almaya hak kazanması ile dikkat çekiyor. Yaklaşık olarak 9 milyon Avro’luk bir maliyetle 2015’te tamamlanan yapı, Ankara’daki yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyan termal labirent sistemiyle de Türkiye’de bir ilk…

Avcı Architects’in enerji tasarrufu sağlamaya yönelik tasarımları arasında yer alan ve MIPIM’de tanıtılacak olan diğer projesi Balance Güneşli, İstanbul’un yeni iş merkezlerinin hızla gelişen bölgesi olan Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alıyor. Avcı Architects’in mimari anlayışını ve bölgenin geleceğine başka bir gözle bakan kentsel imar planı ile yüksek kalitede, çok katlı bina tasarlama yeteneğini vitrine çıkaran karma kullanımlı Balance Güneşli projesi ofis, konut ve ticari alanları bünyesinde barındırıyor. 2017’de tamamlanan Balance Güneşli projesi yaklaşık olarak 70 milyon Avro maliyete sahip.

Avrasya Tüneli Müzesi ise Avcı Architects’in sergileme alanındaki tasarım gücünü ve müze tecrübesini MIPIM 2017’de vitrine çıkaracak olan projelerden biri. Sergi tasarımı ve yönetimi Sanja Jurca Avcı küratörlüğünde Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, geçtiğimiz Aralık ayında resmi devlet töreni ile açılışı yapılan Avrasya Tüneli’nin baş döndüren inşaat sürecini, etkileşimli dokunmatik tablolar ve yüzeyler ile sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla kurgulanan, ziyaretçiyi içine çekecek, tümüyle sürükleyici ‘surround vision’ projeksiyon ortamında, yaratıcı anlatım teknikleri kullanılarak hikayeleştiriyor. Kullandığı son teknoloji ve tasarım teknikleriyle hem Türkiye için, hem de uluslararası açıdan önemli bir örnek teşkil eden Avrasya Tüneli Müzesi yaklaşık olarak 360.000 Avro’luk maliyetle hayata geçirilmiş.

Mimarlık ve gayrımenkul sektörünün tüm profesyonellerini 14-17 Mart 2017 tarihleri arasında MIPIM 2017’nin gerçekleşeceği Cannes’daki Palais des Festivals’ın -1 Katında E23 numaraları standda ağırlayacak olan Avcı Architects’in kurucu ortağı Mimar Selçuk Avcı, firmanın MIPIM ile ilgili hedeflerini şu sözlerle açıklıyor: “Bir İngiliz firması olarak Türkiye’de potansiyel olduğunu gören İngiliz yatırımcılar ve Türk müteahhitler arasında bir köprü olarak görülebiliriz. Aslında bunun tam tersi için de hizmet verebiliyoruz. Türk yatırımcıların ve şirketlerin de yoğun olarak Avrupa ve Afrika başta olmak üzere uluslararası piyasayı göz önünde bulundurduklarını düşünüyoruz ve sahada 30 yıllık geçmişimiz ve bilgimizle uluslararası piyasa ile tanışmada yardımımızı isteyen firmalarla görüşmek istiyoruz.”

Avcı Architects

Selçuk Avcı ve Sanja Jurca Avcı, Avcı Architects’i 1989 yılında Londra’da kurdu. Ofis ilk yılında, sürdürülebilirlikteki deneyimlerini zirveye ulaştıran ve kurumun bundan sonrası için yönünü belirleyen ve yılda iki kez düzenlenen Avrupa Birliği Enerji Tasarruflu Yapılar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Avcı Architects, birçok sektörde uzmanlaşmasıyla birlikte, sürdürülebilirlik, üst ölçekli planlardan tek bir ürünün tasarımına kadar farklı ölçeklerin etik altlığını oluşturmaktadır.

Avcı Architects, İngiltere’nin yanı sıra İtalya, Macaristan, Suudi Arabistan, Gana, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Türkiye ve yakın zamanda da Congo’da projeler tasarladı. Şu andaki aktif olan projeleri ticari ve kurumsal ofisler, perakende merkezleri, özel konut imarları, sergiler ve müzeler de dâhil olmak üzere eğitim ve kültür binalarını içermektedir.

Avcı Architects’in Londra, İstanbul ve Ljubljana’da stüdyoları bulunmaktadır.

Avcı Architects iletişim

Web: www.avciarchitects.com