MICE Kadınları’ndan çözüm önerileri

Türkiye’nin tek, Dünya’nın en büyük üçüncü ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı dün (16 Mart Çarşamba) İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

19 Mart’a kadar devam edecek sektörün öncü fuarı, ilk gününde iş hayatındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren iş kadınlarını ‘M.I.C.E. Kadınları’ panelinde buluşturdu. Panelde, VİP Turizm CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu, Demet Sabancı Çetindoğan, Hülya Aslantaş, Pınar Kabaca, İstanbul Akvaryum Müdürü ve İcra Kurulu üyesi Dilek Çapanoğlu turizm sektörü ve kadınların sektördeki yerleri üzerine Bloomberg HT den Zeynep Erataman moderatörlüğünde tartıştı

Türkiye’nin tek, Dünya’nın en büyük üçüncü ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı bugün, 16 Mart 2016 İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarın ilk günü gerçekleştirilen en önemli oturum sektörün önemli iş kadınlarını bir araya getiren “M.I.C.E. Kadınları” paneli oldu. Konuşmacılar, Türkiye’de M.I.C.E. sektörü dünden bugüne değerlendirerek, nasıl tanıtılması gerektiğini tartıştı.

Panelin açılış konuşmasını Mediasa Yayıncılık Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan yaptı. “Türkiye’nin M.I.C.E. Turizmi açısından coğrafi konumu itibariyle, mevsim ve tarihi zenginliği açısından cazip bir ülke ve önümüzdeki dönemde sektörün gücünün artacağına inanıyorum. Destinasyonları daha çekici hale getirmek için özellikle böylesine kritik zamanlarda daha fazla çalışmak gerekiyor” dedi.

Dünya turizm gelirinin yüzde 30’unun, Türkiye turizm gelirinin yüzde 40’ını ise M.I.C.E. Turizm’den elde edildiğini söyleyen VİP Turizm’in CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu ise yaptığı konuşmada; ACE of M.I.C.E. Kurucusu Turizm Medya Gurubu Başkanı Volkan Ataman’ın bu özvereli çalışmasını kutladı.

YaseminPirinccioglu
Pirinçcioğlu’ndan Çözüm Önerileri

Pirinçcioğlu, “VİP Turizm olarak 48’inci yılımızdayız. Bugüne kadar pek çok marka, özel ve kamu kurumu için 3500 üstünde etkinlik organizasyonu gerçekleştirdik. VIP Turizm & M.I.C.E. olarak bundan sonra da yeni nesil iletişim anlayışımızla, iyi planlamamızla kurumsal şirketlere, sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumlarına değer katarak hizmet vermeye devam ediyoruz olacağız.” dedi.

Stratejinin genelinde aslında Türkiye’nin bu kadar fazla genel reklam yerine etkin PR çalışması ve beşeri ilişkilere ihtiyacı olduğunun altını çizen Pirinçcioğlu, “Bir sektör var, devlet var, TÜRSAB ve sektörel kurum var ancak ortak bir stratejiyle çalışılamıyor. Daha fazla kongre ve etkinliğin kazanılması, planlananların iptal olmaması için kurumsal etkinlikler ve kongre turizmi için tüm yabancı etkinliklerde konferans, otel salonları ve şehrin toplu taşıma imkanları ücretsiz sunulmalı” önerisinde bulundu. “Bunun bazı TV kampanyalarından daha etkin olacabileceğini” belirtti.

Ayrıca ihracatçılara güzel teşvikler verildiğinden bahsedip, kobi, orta ölçekli M.I.C.E. şirketleri ve turizm acentelerinin getirdikleri ihracat turizminden teşvik alması gerektiğini de belirtti. Tourismo Grup Başkanı da Sektörel Sertifikasyon olması gerektiğini yapılan M.I.C.E. işlerinin lisanssız yapılmaması gerektiğini vurguladı. 2. Dönem TÜRSAB İkinci Başkan Yardımcılığı yapan geçmiş Dönem Skal Başkanı Hülya Aslantaş ise, “kendi döneminde bu konuda çok lobi yapmamız ragmen gizli bir el hiç bir sonuca bizi ulaştırtmadı. Grafikerlerin, taksicilerin bile tarifesi varken M.I.C.E. sektöründe bir tarife oluşmaması sektörün büyük bir eksikliği.” dedi.

Pirinçcioğlu “Zaman birlik olma zamanı” diyerek sözlerini tamamladı.