Mutlu İnsanlar Kenti

Nüfusu 356 bin 50… İstanbul’a 197 km, 2.5 saat ve Edirne’ye 66 km, 59 dakika mesafede… Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun karşılama sözündeki gibi ses benzerliğinden ötürü “Kırıkkale ile en çok karıştırılan şehre hoş geldiniz”… Ama Kesimoğlu’nun bir deyişi daha var, bu seferki çok vurgulu: “Mutlu İnsanlar Kenti’ne hoş geldiniz”…

Emre KULCANAY yazıyor…

Kırklareli gerçekten de İstanbul ile Edirne arasına sıkışıp kalmış bir şehir.

Kuzeyde Karadeniz’e kıyısı ve Bulgaristan ile sınırı; komşularla sıkı dostluğu var… Misal, Avrupa Birliği projeleri kapsamında Bulgar Nesebar Belediyesi ile Kırklareli’nde Walldorf Korusu yapılacak. Çocuk oyun parkları ve dinlenme alanlarıyla donatılan koruyu gündüz güneşten depoladığı enerjiyi akşam olunca parkı aydınlatma için kullanacak solar aydınlatma direkleri ışıtacak.

Kentin Atatürk sevgisi, caddelere sokaklara kazınmış. Bu yazının da başlığına tırmanan Mutlu İnsanlar Kenti sloganı, Atatürk fotoğraflarıyla bezeli sokak aydınlatması ile renklendiriyor Kırklareli gecelerini…

Atatürk her yerde…

Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Kırklareli’nin Atatürk sevgisi belediyenin hemen hemen tüm projelerinde gösteriyor kendini…

Yayla Mahallesi’ndeki kültür evleri mesela:

Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin tıpkı aynısı Yunanistan’a gidip göremeyenler için Kırklareli Yayla Mahallesi’nde inşa edilmiş. Açıldığı 17 Ocak ile 17 Şubat arasındaki bir aylık süre içinde 27 bin 423 kişi ziyaret etmiş, Atatürk Evi’ni…

Evin az ilerisinde bir kültür evi daha var, onun adı da Atatürk’ün babasının adı Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi. E tabii, Atatürk Evi’ni görenler Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi’ni de görmeden geçmiyor.

Kesimoğlu ve Kırklareli halkı, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı elbette unutmamışlar. Onun adını da yakında açılacak spor merkezine vermişler. Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen Zübeyde Hanım Spor Merkezi, açıldığında Kırklarelili kadınlara ücretsiz hizmet verecek…

Kesimoğlu’nun Atatürk hayranlığı bu kadar da değil… Sıkı durun bomba geliyor!

Başkan Kesimoğlu hafriyat çalışmalarına başladıkları Kapalı Pazar Yeri ile eş zamanlı devam eden Yeni Otogar projesinin adını değiştirdi: ATAGAR!…

Kırklareli Yeni Otogarı, ATAGAR olarak anılacak artık…

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu (sağda), imarpanosu.com Genel Yayın Yönetmeni Emre Kulcanay’a kent projelerini anlattı...

Başkanın bir projesi daha var ki…

Kırklareli’ni Osmanlı’nın iki eski başkenti İstanbul ve Edirne arasında unutulmuşluktan, Kırıkkale ile karıştırılmaktan, ‘yolu düşünce uğranılmaktan’ kurtaracak… Kırklareli Şehir Merkezi Dönüşüm Projesi…

Başkan, kamu binaları ve çevresindeki işyerlerini modernize edecek, yeni ofis ve ticari ünitelerden oluşacak yeni bir projeye başlamak üzere… Tamamlandığında Kırklareli, büyük şehirlerden kaçıp sakin ve güvenli yaşama isteğinin en yakın adresi olacak…

Kırklareli’ne gidin, çarşı pazar gezin. Gitmişken Dokuz Höyük Köyü Kooperatifi’nin peynirlerinden, Ata’mızın ‘Milli içeceğimiz olsun’ vasiyetine nail olan kan ve demir kaynağı ‘hardaliye’sinden mutlaka tadın. Tarihi Arasta – Kapalı Çarşı’sında dolaşın…

Şehirdeki dinamiği ve aydınlık geleceği hissedin…

Emre Kulcanay – Yurt Gazetesi / imarpanosu.com