Nestle 6 yılda 1,3 milyar litre su tasarrufu yaptı

Dünyada genelinde 130 ülkede faaliyet gösteren Nestlé Waters, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde suyun insan yaşamı üzerindeki etkisi, ekolojik denge için önemi ve su kaynaklarının korunmasına yönelik, farkındalığı artırmak için çeşitli faaliyetler yürütüyor.

Nestlé Waters Türkiye de bu kapsamda hem su ve elektrik tüketimini azaltmak hem de bu konuda farkındalığı artırmak için önemli yatırımlar ve ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Kaynaklarının tamamı Uludağ’da olan tek su üreticisi olarak Uludağ’ın doğal yapısının korunması, kaynakların sürekliliğinin sağlanmasına büyük önem verdiklerini belirten Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Serdar Seyhanlı “Bu nedenle fabrikamızdaki çalışmalarımızda su tüketimimizi azaltmaya odaklanıyoruz. Örneğin 2009 – 2015 yılları arasında yapılan geliştirme çalışmaları ile su verimliliği yükseltildi. Su tüketimi yüzde 22 oranında azaltılarak 1,3 milyar litre su tasarrufu yapıldı” dedi.

Nestlé Waters Türkiye, bir diğer projesi “hafifletilmiş ambalaj kullanımı projesi” ile de son beş yıl içinde elektrik tüketiminde %50, ambalaj tüketiminde ise %35 tasarruf sağladığı gibi 100 bin kişilik bir şehrin bir yıllık elektrik ihtiyacı kadar enerji tasarrufu etmiş oldu.
Dünya su günü etkinlikleri

Nestlé Waters her yıl dünyanın dört bir yanında dünya su gününü kutlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bunlardan en önemlisi gönüllü çalışan eğitmenler tarafından suyun önemi hakkında çeşitli eğitimlerin verildiği WET Project. 2015 yılında 30 ülkede bin gönüllü çalışanının katılımıyla yaklaşık 25 bin çocuk bu etkinliklere katılarak eğitim aldı.

Nestlé Waters Türkiye de 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da Doğa Okulları işbirliğiyle çocuklara su hakkında önemli bilgiler aktaracakları eğitimler gerçekleştirecekler. Geçtiğimiz yıl bu etkinliklerde Nestlé Waters Türkiye çalışanı 35 gönüllü eğitmen yaklaşık 200 çocuğun katıldığı etkinliklerde eğitim vermiş ve 1.000 kişiye erişim sağlayarak Dünya Su Günü’nün önemini anlatmıştı.

“Ulaşılabilir su kaynakları düşündüğümüzden az”

Dünyada suyun kullanım alanı endüstri, tarım ve evlerde kişisel kullanım olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. UNESCO verilerine göre, 2000 yılında 1975 km3/yıl olan su tüketim oranının 2050 yılında yüzde 27 artarak 2511 km3/yıl olması bekleniyor. Ulaşılabilir su kaynakları düşündüğümüzden daha az. Dünyadaki toplam su miktarı 1,4 milyar km3. Bu suların % 97,5’u okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, % 2,5’u ise nehir ve göllerde tatlı su olarak bulunuyor. Tatlı su kaynaklarının % 90’ıysa kutuplarda ve yeraltında bulunuyor. Bu verilere baktığımızda suyun doğru kullanımının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.