Pendik Orta ve Dumlupınar riskli alan plan değişikliği askıda

Pendik Orta ve Dumlupınar Mahallesi, Riskli Alana Yönelik Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü imar panosunda ilanen askıya çıkarıldı… İşte o imar planları…

Pendik Orta ve Dumlupınar Mahallesi riskli alan imar planı değişiklikleri, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde ilanen askıya çıkarıldı.

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Orta ve Dumlupınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan “Riskli Alan”a yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 6306 sayılı Kanun, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 3194 sayılı İmar Kanununun 9. maddesi uyarınca UİP-10769 ve NİP-10768 plan işlem numarası alarak 12.03.2015 tarihinde Bakanlık tarafından (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü) onaylandı.

Planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 13 Mart 2015-11 Nisan 2015 (30 gün) tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarıldı. Detaylar şöyle;

1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN RAPORU

PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ

1. GENEL HÜKÜMLER

1.1. BU PLAN, 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN PAFTALARI, PLAN NOTLARI, PLAN AÇIKLAMA RAPORU VE BAKANLIKÇA ONAYLANACAK KENTSEL TASARIM PROJESİ İLE BİR BÜTÜNDÜR.

1.2. PLAN SINIRI, 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN 2 İNCİ MADDESİNE GÖRE, BAKANLAR KURULUNUN 18.09.2013 TARİHLİ VE 2013/5434 SAYILI KARARIYLA UYGUN GÖRÜLEREK, 12.10.2013 TARİH VE 28793 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN İSTANBUL İLİ, PENDİK İLÇESİ, DUMLUPINAR VE ORTA MAHALLELERİ RİSKLİ ALANINI VE RİSKLİ ALANIN KOMŞULUĞUNDAKİ GÖZDAĞI REKREASYON ALANINI KAPSAMAKTADIR.

1.3. PLAN ONAMA SINIRI İÇERİSİNDE BULUNAN PENDİK İLÇESİ DUMLUPINAR VE ORTA MAHALLELERİ RİSKLİ ALAN KAPSAMINDA KALAN ALANLARDA HER TÜRLÜ UYGULAMA 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ UYARINCA YAPILACAKTIR.

1.4. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI’NCA 19.01.2010 TARİHİNDE ONAYLANAN İSTANBUL İLİ ANADOLU YAKASI MİKROBÖLGELEME ÇALIŞMASI, 1/2000 ÖLÇEKLİ “YERLEŞİME UYGUNLUK HARİTALARI” VE İLGİLİ ÇALIŞMANIN RAPORUNDA BELİRTİLEN HUSUSLARA, AFET BÖLGELERİNDE YAPILACAK YAPILAR HAKKINDAKİ YÖNETMELİK VE DEPREM BÖLGELERİNDE YAPILACAK BİNALAR HAKKINDA YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE UYULACAKTIR.

1.5. AÇIKLANMAYAN HUSUSLARDA 3194 SAYILI İMAR KANUNU, MERİ İMAR MEVZUATI HÜKÜMLERİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (DEPREM, SIĞINAK, OTOPARK, BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK, VB.) HÜKÜMLERİNE UYULACAKTIR.

1.6. TÜM ALANLARDA, PROJE VE UYGULAMA AŞAMASINDA İMAR YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ DOĞRULTUSUNDA ENGELLİLER İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAKTIR.

1.7. PLANLAMA ALANINDA MERKEZİ ÖZELLİK GÖSTEREN VE ULAŞIM ALANLARI YAKININDAKİ AÇIK ALAN, MEYDAN VE YEŞİL ALANLARIN UYGUN NOKTALARINDA KAMU BİNALARININ BAHÇE VE ÇATILARINDA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN UYGUN GÖRÜŞÜ ALINARAK, HELİPORT YÖNETMELİĞİNE UYULMAK KOŞULU İLE KAMUYA AİT “HELİKOPTER İNİŞ-KALKIŞ PİSTLERİ” DÜZENLENEBİLİR.

1.8. TÜM YAPI ADALARINDA UYGULAMA NET PARSEL ALANI ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

1.9. İMAR PLANINDA KAMUYA AYRILAN KISIMLAR KAMU ELİNE GEÇMEDEN UYGULAMA YAPILAMAZ.

1.10. PLANDA BELİRLENEN Yençok YAPILAŞMA DEĞERİ YÜRÜRLÜKTEKİ SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI MANİA PLANINA, PLAN NOTLARINA VE HAVAALANI ÇEVRESİNDEKİ YAPILAŞMA KRİTERLERİNE UYULMASI VE GÖZDAĞI TEPESİ SEYİR TERASI VE BU ALANA AİT SİLÜET ETKİSİ KORUNACAK ŞEKİLDE UYGULAMA YAPILACAKTIR.

1.11. ÇEKME MESAFELERİNE UYULMAK VE “TABAN OTURUMU” AŞILMAMAK KAYDIYLA CEPHE VE DERİNLİK ŞARTI ARANMAZ.

1.12. KAMU ALANLARINDA İLGİLİ İDARELERCE UYGUN GÖRÜLMESİ, ÖZEL VE TÜZEL NİTELİKLİ ALANLARDA İSE İLGİLİLERİN MUVAFFAKATI VE İLGİLİ İDARELERİNCE DE UYGUN GÖRÜLMESİ HALİNDE, TRAFO, DOĞALGAZ BÖLGE REGÜLATÖRÜ VB. ALTYAPI TESİSLERİ YAPILABİLİR.

1.13. PLANDAKİ KENTSEL VE SOSYAL ALTYAPI ALANLARINDA YAPILAŞMA ŞARTLARI ÇEVRE YAPILAŞMA ŞARTLARI DOĞRULTUSUNDA BELİRLENİR. ÇEVRE YAPILAŞMA DEĞERLERİNİN FARKLI OLMASI DURUMUNDA EN YÜKSEK YAPILAŞMA DEĞERİ DİKKATE ALINIR.

1.14. İMAR PLANLARINDA İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE VB. OKUL FONKSİYONU VERİLEN ALANLARDA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İHTİYACI DOĞRULTUSUNDA EĞİTİM TESİSİ FONKSİYONU KORUNMAK SURETİYLE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR.

1.15. YOL ÖLÇÜSÜ VERİLMEYEN YERLERDE PLAN ÜZERİNDEN ÖLÇÜ ALINACAKTIR.

1.16. OTOPARKLARLA İLGİLİ HÜKÜMLER:
1.16.1. PLANLAMA ALANINDAKİ TÜM FONKSİYONLARDA OTOPARK İHTİYACININ PARSEL BÜNYESİNDE SAĞLANMASI ESASTIR.

1.16.2. KONUT ALANLARINDA; BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN BRÜT ALANI 150 M2’DEN KÜÇÜK HER BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN 1 (BİR) ADET, 150 M2’DEN BÜYÜK HER BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN 2 (İKİ) ADET; TİCARET ALANLARINDA İSE HER 30 M2 İÇİN 1 (BİR) ADET OTOPARK YERİ AYRILACAKTIR. ZORUNLU OLAN BU OTOPARKLAR PARSEL BÜNYESİNDE SAĞLANACAKTIR.

1.16.3. BİNA TABAN BOYUTLARI DIŞINDA YALNIZCA BİNANIN OTOPARK İHTİYACINI KARŞILAMAK ÜZERE BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPMAMAK ŞARTI İLE ÖN BAHÇE MESAFESİ DIŞINDA PARSEL BOYUTLARI KADAR BODRUM KATLARDA OTOPARK YAPILABİLİR. AÇIĞA ÇIKAN BODRUM KATLARDA “TABAN OTURUM” DEĞERİ AŞILAMAZ.

1.16.4. OTOPARK SAYISININ PARSEL BÜNYESİNDE SAĞLANAMADIĞI DURUMLARDA GEREKLİ OTOPARK ADEDİNİ SAĞLAYABİLMEK İÇİN İLAVETEN ÖNBAHÇEDE AÇIK OTOPARK ALANI OLARAK DÜZENLENEBİLİR.

1.16.5. ZEMİN KATIN TAMAMININ OTOPARK OLARAK KULLANILMASI HALİNDE, ZEMİN KAT, PLANDA BELİRLENEN KAT ADEDİNE DAHİL EDİLMEYECEK VE İÇ YÜKSEKLİĞİ 2.20 M’Yİ GEÇMEYECEKTİR.

1.16.6. PARSEL BÜNYESİNDE İÇ KAT YÜKSEKLİĞİ 2,20M. Yİ GEÇMEYEN, Yençok: 2 KAT OLACAK ŞEKİLDE, “TABAN OTURUM” DEĞERİNİ AŞMAMAK ÜZERE, KOMŞU PARSELLERE OLAN ÇEKME MESAFELERİ DE DİKKATE ALINARAK AYRI BİR OTOPARK BİNASI YAPILABİLİR.

1.16.7. PLANLAMA ALANININ BÜTÜNÜNDE İLGİLİ KURUM GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNE UYULMAK, PARSEL SAHİPLERİNİN MUVAFFAKATI ALINMAK VE O PARSELLER TARAFINDAN KULLANILMAK ÜZERE YAN VE ARKA BAHÇELER BİRLEŞTİRİLEREK, BİNA ÖN CEPHE HATTININ GERİSİNDE VE TABİİ ZEMİN ALTINDA KALMAK KOŞULU İLE ZEMİN ALTI KATLI OTOPARK (GEREKTİĞİNDE SIĞINAK OLARAK KULLANILMAK ÜZERE) YAPILABİLİR

1.16.8. 2000 M²’DEN BÜYÜK PARSELLERDE OTOPARK İHTİYACI BODRUM KATLARDA SAĞLANACAKTIR.

1.17. MEYDAN, PARKLAR VE DİNLENME ALANLARI, OYUN ALANLARI, ÇOCUK BAHÇELERİ, KAVŞAK VE YOL ALANLARININ TABİİ ZEMİN KOTU ALTINDA KALAN KISIMLARINDA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARIN (PLANLAMA VE İMAR DAİRE BAŞKANLIĞI, İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, UKOME, PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ, ZEMİN DEPREM İNCELEME MÜDÜRLÜĞÜ GİBİ VB.) UYGUN GÖRÜŞÜ ALINMAK KOŞULU İLE VERİLEN GÖRÜŞLER DOĞRULTUSUNDA, AĞAÇ VE BİTKİ YAŞAMININ SÜRDÜRÜLEBİLECEĞİ TOPRAK DERİNLİĞİ BIRAKILARAK VE TABİİ ZEMİN KOTLARI DEĞİŞTİRİLMEYECEK ŞEKİLDE OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA DA SIĞINAK OLARAK KULLANILMAK ÜZERE KAMUYA AİT ZEMİN ALTI OTOPARK YAPILABİLİR.

1.18. MADEN SAHASI OLARAK BELİRLENMİŞ BÖLGELERE KOMŞU PARSELLERDE, MADEN SAHASI SINIRINDAN İTİBAREN 20M.’LİK BANT İÇERİSİNDE KALAN PARSELLERDE 3213 SAYILI MADEN KANUNUNDA BELİRTİLEN ŞARTLAR DOĞRULTUSUNDA GEREKLİ İZİNLER ALINDIKTAN SONRA UYGULAMA YAPILACAKTIR.

1.19. DERE KORUMA BANDI İÇİNDE KALAN ALANLAR PARSEL UHDESİNDE YEŞİL ALAN (BAHÇE) OLARAK KALACAK OLUP, BU ALANDA YAPI YAPILAMAZ.

1.20. İGDAŞ ALTYAPI HATLARINA MİNİMUM YAKLAŞMA SINIRLARINA İNŞAAT YAPIM VE DİĞER ALTYAPI İNŞASI SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK VE UYGULAMA AŞAMASINDA İGDAŞ GÖRÜŞÜ ALINACAKTIR.

1.21. ÇEKME MESAFELERİ YOL REZERV ALANI OLARAK ÖNGÖRÜLDÜĞÜNDEN, 20 M. VE ÜZERİ GENİŞLİKTEKİ YOLLARDAN 15 M., 20 M. GENİŞLİĞİNİN ALTINDAKİ YOLLARDAN 5 M. ÇEKME MESAFESİ DÜZENLENECEKTİR.

1.22. İMAR UYGULAMASI AŞAMASINDA 2 M’YE KADAR KADASTRAL KAYMALARDA YAPILACAK DÜZELTMELERDE PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK DUYULMAYACAKTIR.

1.23. PLANIN ONAY TARİHİNDEN ÖNCE YAPI RUHSATI ALAN PARSELLERDE, BU PLANA GÖRE TERK YA DA İHDAS EDİLECEK ALANLAR ÇIKMASI HALİNDE; TERK EDİLECEK ALANLAR KAMU ELİNE GEÇMEDEN YA DA İHDAS İŞLEMLERİ TAMAMLANMADAN PARSELE YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ VERİLMEZ. TERK YAPILMASI SONUCUNDA OLUŞAN MEVCUT DURUM İÇİN BAHÇE MESAFELERİ ŞARTI ARANMAZ. ANCAK, MEVCUT BİNANIN YIKILIP YENİDEN YAPILMASI DURUMUNDA YENİ OLAN ŞARTLARINA GÖRE UYGULAMA YAPILACAKTIR.

1.24. “KARTAL KAVŞAĞI-ÇAYIROVA KAVŞAĞI ARASI D100 KUZEY-GÜNEY YAN YOLLARI YOL, KAVŞAK UYGULAMA PROJESİ” İLE “PENDİK, D100 KARAYOLU TAVŞANTEPE MEVKİİ YOL, KAVŞAK UYGULAMA PROJESİ”NE GÖRE GEREKLİ TERKLER YAPILACAKTIR.

2. ÖZEL HÜKÜMLER

2.1. KONUT ALANI

2.1.1. PLANLA GETİRİLEN KONUT ALANINDA;

– 1000 M² YE KADAR OLAN PARSELLERDE “TABAN OTURUMU” PARSEL ALANININ EN FAZLA %40’I KADAR OLUP, Yençok: 4 KAT;
– 1000 M² İLE 2000 M² YE KADAR OLAN PARSELLERDE “TABAN OTURUMU” PARSEL ALANININ EN FAZLA %40’I KADAR OLUP, Yençok: 5 KAT;
– 2000 M² İLE 3000 M² YE KADAR OLAN PARSELLERDE “TABAN OTURUMU” PARSEL ALANININ EN FAZLA %45’İ KADAR OLUP, Yençok: 5 KAT;
– 3000 M2 DEN BÜYÜK PARSELLERDE “TABAN OTURUMU” PARSEL ALANININ EN FAZLA %45’İ KADAR OLUP, Yençok: 6 KAT OLARAK UYGULAMA YAPILACAKTIR.

2.1.2. İMAR UYGULAMASINDAN SONRA İFRAZ YOLUYLA 3000 M² DEN KÜÇÜK PARSEL OLUŞTURULAMAZ.

2.2. TİCARET ALANI

2.2.1. BİNA TABAN OTURUMU PARSEL ALANININ EN FAZLA %45’İ KADAR OLUP, Yençok: 6 KAT OLARAK UYGULAMA YAPILACAKTIR.

2.2.2. TİCARET ALANLARINDA; İŞ MERKEZLERİ, OFİS-BÜRO, ÇARSI, ÇOK KATLI MAĞAZALAR, KATLI OTOPARKLAR, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İLE OTEL, MOTEL, VB. GİBİ KONAKLAMA TESİSLERİ İLE SİNEMA, TİYATRO, MÜZE, KÜTÜPHANE, SERGİ SALONU GİBİ KÜLTÜR TESİSLERİ VE LOKANTA, RESTORAN, DÜĞÜN SALONU GİBİ EĞLENCEYE YÖNELİK KURUMLAR, YÖNETİM BİNALARI, BANKA, FİNANS KURUMLARI YAPILABİLİR.

2.2.3. İMAR UYGULAMASINDAN SONRA İFRAZ YOLUYLA 3000 M² DEN KÜÇÜK PARSEL OLUŞTURULAMAZ.

2.3. İDARİ HİZMET ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP KAYMAKAMLIK, KARAKOL, MUHTARLIK VB. KAMU BİRİMLERİ İLE ALTYAPI HİZMETLERİNE YÖNELİK TESİSLER YER ALABİLİR.

2.4. SOSYAL TESİS ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP,KÜTÜPHANE, MÜZE, KONSER, SERGİ VE KONFERANS SALONLARI, TEKNİK EĞİTİM MERKEZLERİ, BİLGİ BECERİ, MESLEK EDİNDİRME KURSLARI VB. EĞİTİM VE KÜLTÜR YAPILARI, HALK EĞİTİM MERKEZİ, AŞEVİ, SIĞINMA EVİ, TOPLUM MERKEZİ, GENÇLİK MERKEZİ, REHABİLİTASYON MERKEZİ, ENGELLİLER EĞİTİM MERKEZİ, YURT, KREŞ, AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, HUZUREVİ GİBİ SOSYAL TESİSLERİ YAPILABİLİR. BU ALANLARDA KAMU KULLANIMI DIŞINDA KULLANIM GETİRİLEMEZ.

2.5. KÜLTÜREL TESİS ALANI

BU ALANLARDA KÜLTÜREL FAALİYETLERE YÖNELİK HİZMET VERMEK ÜZERE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, KÜTÜPHANE, HALK EĞİTİM MERKEZİ, SERGİ SALONU, SANAT GALERİSİ, MÜZE, KONSER, KONFERANS, KONGRE SALONLARI, SİNEMA, TİYATRO VE OPERA GİBİ FONKSİYONLAR YER ALABİLİR.

2.6. SAĞLIK TESİSİ ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP, HASTANE, SAĞLIK OCAĞI, AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, DOĞUMEVİ, DİSPANSER VE POLİKLİNİK, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ, FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ, ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ GİBİ FONKSİYONLAR YER ALABİLİR.

2.7. CAMİ ALANI

BU ALANLARDA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ GEÇERLİDİR.

2.8. İLKOKUL ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP TESİS BÜNYESİ İÇERİSİNDE KAPALI VEYA AÇIK SPOR TESİSLERİ YER ALABİLİR. BİR BODRUM KAT SOSYAL, SPORTİF VE KÜLTÜREL AMAÇLI KULLANILMAK KAYDIYLA BU KATLARDA İÇ YÜKSEKLİK MAKS 7.50 METREDİR

2.9. ORTAOKUL ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP, MESLEK LİSESİ VEYA ÇOK PROGRAMLI LİSELER YAPILABİLİR. TESİS BÜNYESİ İÇERİSİNDE KAPALI/AÇIK SPOR TESİSLERİ DE YER ALABİLİR. BİR BODRUM KAT SOSYAL, SPORTİF VE KÜLTÜREL AMAÇLI KULLANILMAK KAYDIYLA BU KATLARDA İÇ YÜKSEKLİK MAKS 7.50 METREDİR

2.10. LİSE ALANI

BU ALANLARDA AVAN PROJEYE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP, MESLEK LİSESİ VE YA ÇOK PROGRAMLI LİSELER YAPILABİLİR. TESİS BÜNYESİ İÇERİSİNDE KAPALI/AÇIK SPOR TESİSLERİ DE YER ALABİLİR. YAPILAŞMA KOŞULLARI BİR BODRUM KAT SOSYAL, SPORTİF VE KÜLTÜREL AMAÇLI KULLANILMAK KAYDIYLA BU KATLARDA İÇ YÜKSEKLİK MAKS 7.50 METREDİR.

2.11. PARK ALANI

PARK ALANLARINDA MEVCUT AĞAÇ DOKUSU DİKKATE ALINARAK TABİİ ZEMİN VEYA TESVİYE EDİLMİŞ TOPRAK ZEMİN ALTINDA KALMAK ÜZERE, AĞAÇLANDIRMA VE BİTKİLENDİRME İÇİN YETERLİ DERİNLİKTE TOPRAK ÖRTÜSÜ OLMASI VE STANDARTLARI SAĞLAMASI KAYDIYLA OTOPARK VE HAVUZ İLE AÇIK SPOR VE OYUN ALANI, UMUMİ HELA, 1 KATI, H=4,50 M.’Yİ VE TABAN ALANI KAT SAYISI TOPLAMDA 0,03’Ü GEÇMEMEK, SÖKÜLÜP TAKILABİLİR MALZEMEDEN YAPILMAK KAYDIYLA; AÇIK ÇAY BAHÇESİ, BÜFE, PERGOLE, KAMERİYE, MUHTARLIK, GÜVENLİK KULÜBESİ, SPORCU SOYUNMA KABİNLERİ, TAKSİ DURAĞI, TRAFO GİBİ TESİSLER YAPILABİLİR.

2.12. AÇIK SPOR TESİSİ ALANI

BU ALANLARDA, ÇEKME MESAFESİNDE KALMAK ŞARTIYLA BAKANLIKÇA ONAYLI KENTSEL TASARIMPROJESİNE GÖRE UYGULAMA YAPILACAK OLUP BU ALANLARDA AÇIK VEYA KAPALI OTOPARKLAR İLE SEYİRCİ VE SPORCULARIN İHTİYACINA YÖNELİK, BÜFE, LOKANTA, PASTANE, ÇAYHANE VE SPOR FAALİYETLERİNE İLİŞKİN TİCARİ ÜNİTELER YER ALABİLİR. BU ALANLARDA KAMU KULLANIMI DIŞINDA KULLANIM GETİRİLEMEZ.

2.13. AKARYAKIT VE SERVİS İSTASYONU ALANI

BAKIM VE AKARYAKIT İSTASYONLARINDA TAKS: 0.15 KAKS:0.30 Yençok: 2 KATTIR. UYGULAMA AVAN PROJEYE GÖRE YAPILACAK OLUP AVAN PROJE ONAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

2.14. GENEL OTOPARK

OTOPARK ALANLARINDA, İLGİLİ YÖNETMELİKLERDEKİ STANDARTLARA UYGUN OLMAK KOŞULU İLE KAMUYA AİT ZEMİN ÜSTÜ YA DA ZEMİN ALTI KATLI OTOPARK YAPILABİLİR.

2.15. RAYLI TOPLU TAŞIMA İSTASYONU ALANI

25.03.2011 T.T’Lİ KADIKÖY- KARTAL RAYLI TAŞIMA SİSTEMİ KARTAL – KAYNARCA KESİMİ UYGULAMA İMAR PLANI GEÇERLİ OLUP METRO GÜZERGAHI VE İSTASYON ALANLARINDA İBB RAYLI SİSTEMLER DAİRE BAŞKANLIĞINDAN GÖRÜŞ ALINMADAN UYGULAMA YAPILAMAZ.

2.16. REKREASYON ALANI

BU ALANDA, EĞLENCE, DİNLENME, PİKNİK İHTİYAÇLARININ KARŞILANABİLECEĞİ LOKANTA, GAZİNO, KAHVEHANE, ÇAY BAHÇESİ, BÜFE, OTOPARK GİBİ KULLANIMLAR İLE, TENİS, YÜZME, MİNİ GOLF, OTOKROS GİBİ HER TÜR SPORTİF FAALİYETLERİN YER ALABİLİR. BU ALANDA YAPILACAK YAPILARIN EMSALİ (0,05) İ, KAT ADEDİ 2’Yİ, ASMA KATLI YAPILARDA (9.30) M.Yİ, ASMA KATSIZ YAPILARDA (8,30) M.Yİ GEÇEMEZ.

Pendik Orta ve Dumlupınar riskli alan plan değişikliğini bilgisayarınıza indirmek için tıklayın!