Rekordbox’la herkesi DJ yapmayı hedefliyor

Pioneer’in yeni ürünü Rekordbox DJ Türkiye’ye geldi. Fiyatı 139 Euro olan ürünü tanıtan Digicom’un patronu Sabri Yiğit “Herkes DJ olacak” dedi.

Dünyada hızla gelişen dijital müzik piyasasına yatırımlar artıyor. Elektronik müzik piyasasındaki cihaz teknolojileri devi Pioneer, yeni yazılım olan Rekordbox DJ ile endüstriye yeni bir ürün kazandırdı. Yeni yazılım için yapılan lansmanda konuşan Pioneer DJ Türkiye distribütörü olan Digicom’un Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, “Yeni yazılım ile artık hedefimiz sadece profesyoneller değil, aynı zamanda amatör olarak müzikle ilgilenen herkes Rekordbox ile DJ’lik yapabilecek. Bu durum pazarı büyütecek, iki katına çıkaracak. İnsanların hayatlarına hobi olarak DJ cihazlarının başlangıç seviyedeki modellerini sokmayı planlıyoruz. Türkiye’de de müziğe ilgi duyan herkesin ve profesyonel Dj’lerin esnek, özgür, yaratıcı müzik yapmasını sağlayacağız, bu işin pazarlamasını yaparken de teknoloji aşığı bir kişi olarak bizzat işe ruhumu, ruhumuzu katacağız” diye konuştu.

DJ akademileri geliyor

Türkiye’de işinde gerçekten iyi olan ve dünyadaki dj endüstrisine kafa tutabilecek djler ve prodüktörler olduğunu belirten Yiğit, “Amacımız sadece mevcut Dj’lere ulaşmak değil, aynı zamanda pazarı büyüterek, yeni Dj’ler yetiştirmek olacak. Bu nedenle kendi Dj Akademimizi kurmayı hedefliyoruz. 2016 yılında ilk akademimiz kurulacak. İlerleyen yıllarda sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Farklı organizasyonlara ev sahipliği ve sponsorluklar yapacağız. Bu işin fakülteleşmesi için de girişimler gerçekleştireceğiz. 2016 yılında bir Pioneer DJ için showroomlar açmayı hedefliyoruz. Bu yıl Pioneer DJ’i ve Elektronik Müzik sektörünü büyütmek için 5 milyon TL civarında pazarlama bütçesi planlıyoruz” dedi.

44 milyon parça karıştırabiliyor

Rekordbox DJ ile ilgili bilgiler veren Pioneer DJ Avrupa Satış Başkanı Raf Rettel, “DJ’ler doğrudan Rekordbox DJ’in içine Pulselocker hesaplarından parça akışı yapabilecek, ve Pulselocker ile Rekordbox dj işbirliği sayesinde 500 bin plak ve 44 milyon parçayı karıştırabilme imkanına sahip olacaklar” dedi. Türkiye’deki müzik endüstrisini de değerlendiren Rettel, “Türkiye’deki yeni kulüpler, dünyadaki en iyi dj’lerin ilgisini çekiyor. Bu durum sürdükçe, Türkiye’deki pazar giderek Avrupa pazarı gibi olacak. Türk tüketiciler her geçen gün mağazalarda ve on line’da satılan ekipmanlara daha fazla adapte oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Yeni Yüzyıl Gazetesi