artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı binaları İstanbullu’nun oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Vakıflar adına iptal edilmiş tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız. Sadece bir vakfa, yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz!" dedi. İBB, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nın bulunduğu vakıflarla arasındaki protokolleri iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki binada gazetecilerin kayyımdan tatile, vakıflara tahsis edilen binalardan servis ücretlerine kadar birçok sorusunu yanıtladı.

VAKIFLARA GİDEN 357 MİLYON TL’YE ‘DUR’… O BİNA İSTANBULLU’NUN… BU DAHA BAŞLANGIÇ…

Arkalarında millet iradesi nedeniyle kendilerini güçlü hissettiklerini vurgulayan İmamoğlu, daha işin başında olduklarının altını çizdi. “Geçmişte yaşanan ihmallere dair de çok sıkı tespitlerimiz var” diyen İmamoğlu, “Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış verilmiş kaynaklar adına söylüyorum; vakıflar adına iptal edilmiş tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içerisinde sadece bir vakfa, yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz! Yani bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz. Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere, maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina, o mülk millete ait. İstanbullulara ait. İstanbulluya hizmet edecek. Bu daha başlangıç” dedi.

İBB’den yapılan açıklamada, “Yapımı devam eden ve bazılarının önemli bölümü tamamlanan tesislerden, toplam maliyeti 165 milyon lirayı bulan 5 tanesinin vakıf ve derneklere teslim edilmeyerek, İBB tarafından değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır” denildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki merkez binada gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte o sorular ve İmamoğlu’nun verdiği yanıtlar:

VAKIFLARA AKTARILAN KAYNAKLAR

“Geçmişte yaşanan ihmallere dair de çok sıkı tespitlerimiz var. Çok acı tablolar var. Daha işin başındayız. Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış verilmiş kaynaklar adına söylüyorum; vakıflar adına iptal edilmiş tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içerisinde sadece bir vakfa, yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz! Yani bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz. Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere, maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina, o mülk millete ait. İstanbullulara ait. İstanbulluya hizmet edecek. Bu daha başlangıç. Ben diler ve isterdim ki; 1,5 aylık görev süresi içerisinde sayın Cumhurbaşkanından randevu talep ettim. Kendisine İstanbul’la ilgili düşüncelerimizi aktaralım. Ben, bunu hala yineliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, milletin oyu ile seçilmiş cumhurbaşkanı. Ben de bu milletin oyu ile seçilmiş İstanbul’un belediye başkanıyım.
Milletin iradesi ile seçilmiş iki kişi olarak neyi konuşacağız? İstanbul’un sorunlarını konuşacağız. Ben bunun için randevu istedim. Hala yineliyorum. Bunları konuşacağımıza bize miting alanlarından, böyle göndermeler yapmasının hiçbir anlamı yok. Ben hiç duymadım bile, önemsemiyorum bile. Arkamızda koskocaman millet iradesi var. Millet iradesini hiçe sayıldığı her hususun, hukuka aykırı her davranışın da karşısındayız.”

“SEÇİLMİŞ” VAKIFLARLA YAPILAN PROTOKOLLER İPTAL EDİLDİ

İmamoğlu’nun açıklamaları sırasında dile getirdiği bazı dernek ve vakıflara aktarılan kaynaklarla ilgili İBB’ce bir bilgilendirme notu paylaşıldı. Bilgilendirme notunda şöyle denildi:
“İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatılmış ve incelemeler derinlemesine devam etmektedir. İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi iş birlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İBB, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nın bulunduğu vakıflarla arasındaki protokolü fesih etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir.

BİNALAR İBB TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Bu vakıflar için bu zamana kadar, yukarıda sayılan kalemler ve yeni inşaatlar bedelleri kapsamında İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı belirlenmiştir. Vakıflara kiralama, bakım-onarım ve yeme-içme kalemleri altında bugüne kadar 190 milyon liradan fazla ödeme yapılırken, sadece bir vakfın ulaşım ve yeme-içme giderinin İBB bütçesine 56,5 milyon lira yük getirdiğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Son tespitlerde; ihalesi İBB tarafından yapılan yurt işlevi de içeren gençlik merkezi, spor tesisi ve otopark inşaatlarının bir bölümünün tamamlandığı, bir bölümünün de devam ettiği ortaya çıkmıştır. Yapımı devam eden ve bazılarının önemli bölümü tamamlanan tesislerden, toplam maliyeti 165 milyon lirayı bulan 5 tanesinin aynı vakıf adına yapılması dikkat çekmiştir. Bu binaların tasarlanan vakıf ve derneklere teslim edilmeyerek, İBB tarafından değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır.”

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘İstanbul’a kayyum’ dedikodusuna cevap!

Ekrem İmamoğlu’nun iş vaatleri ne oldu?

İBB