Turkcell Tepebaşı Plaza’da TeamFores imzası

İç mimari tasarımı ve uygulaması TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Turkcell Tepebaşı Plaza Yönetim Katı, firmanın dinamik, istikrarlı ve çevreye saygılı bir anlayışa dayalı olan kurumsal kimliğini kalite ve konforla buluşturuyor.

Mimar Serter Karataban’ın kurucusu olduğu TeamFores Mimarlık tarafından projelendirilen Turkcell Tepebaşı Plaza Yönetim Katı, 750 m2’lik bir alanda Turkcell’in kurumsal kimliğini doğal, sade ve dinamik bir ofis anlayışıyla bütünleştiriyor.

TeamFores___Turkcell__13_
Turkcell Tepebaşı Plaza Yönetim Katı’nın iç mekan tasarımlarından aydınlatma armatürlerine, havalandırma, ısıtma-soğutma sistemlerinden mobilyalara kadar tüm unsurları en ince ayrıntılarına kadar detaylandırılarak, yerine özgü tasarımlarla çözülmüş. Ahşap ve mermer gibi doğal malzemelerin kullanımı, yalın renk tonlarının tercih edilmesi ve malzemelerin doğallık etkisiyle yarışmayan sade ve püriten çizgideki mobilya seçimleri, kurum kimliğinin iç mekanlara yansıtılmasını destekleyen en önemli unsurlar olmuş.

TeamFores___Turkcell__10_

İç mekanlarda daha ferah bir atmosfer ve yükseklik algısı yaratmak için tavanda üç boyutlu bir uygulama yapılırken, duvar yüzeylerinde ve iç mekan separatörlerinde düşey ve çizgisel ahşap elemanlar kullanılmış. Özel mermer kaplamalar, duvarlarda bookmatch, zeminlerde ise damar takip yöntemiyle uygulanmış. Mekanlar arasında akustik bölme sistemleri kullanılırken, zemin, duvar ve bölme sistemleri için tedarikçi firmalara özel uygulamalar yaptırılmış.

TeamFores___Turkcell__9_

Turkcell Tepebaşı Plaza Yönetim Katı’nın haftanın neredeyse her günü ve yoğun sıklıkta kullanılan üst düzey toplantı odaları için özel bir fuaye, sadece bu alanlara hizmet eden gizli bir mutfak bölümü, toplantıların bölünmemesi ve dışarıdan gelecek servislerin en hızlı şekilde sağlanması için ‘V’ formunda özel toplantı masaları tasarlanmış.

TeamFores___Turkcell__7_

TeamFores

TeamFores Mimarlık, 1997 yılında İstanbul’da nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 1.000.000 m²’nin üzerinde proje ve uygulama gerçekleştirdi. 2002 yılında yaptığı Kuyubaşı Fidanlığı’na ait showroom binası, 2002-2007 yılları arasında özel sektörde yapılan en iyi 15 binadan biri seçildi ve 2007 yılında Arkitera İşveren Ödülü’ne aday gösterildi. Aynı yapı, 2008 yılında Türkiye’nin tüm mimarlarının ilk yapılarını kapsayan “Mimarın İlk Yapısı Yarışması”nda ShortList’e kaldı ve ilk üç projeden biri olarak seçildi. 2004 yılında davetli mimar olarak Belçika’nın Gent şehrinde SMS2 Timing firmasına ofis projesi yaptı ve projenin uygulamasını denetledi. 2007 yılında yapımı tamamlanan, eski bir Rum evinin yenilenerek butik otele dönüştürülmesi projesinde İ’zaz Otel, kullanıcı oylarıyla İstanbul’daki en iyi B&B otel seçildi. Fores Mimarlık ayrıca 2007 yılında Dubai’de girdiği bir yarışmada 2. olurken, Katar’da 2008 yılında düzenlenen Katar Bilim ve Teknoloji Parkı Ziyaretçi Merkezi Uluslararası Mimari Proje Yarışması’nda ise 1. oldu. 2011 yılında iç ve dış mekan yenileme ve onarım çalışmaları Fores Mimarlık tarafından yapılan Yamazaki Mazak Binası, ARKİV seçkilerine girdi. 2014 yılında The SBID International Design Awards’da Derindere Filo Kiralama Ofisi ile Intelligent Design kategorisinde finale kalmaya hak kazandı. Bener Hukuk Bürosu için Balmumcuda hem dış, hem de içmimarisi Teamfores tarafından tasarlanan 6 katlı bina, 2014 yılı Mimari Almanak kitabına girmeye hak kazandı. Milas Spor Salonu Projesi ise AR Awards 19th Cycle’da en iyi proje seçilerek, döngünün kazanan projesi oldu.

Serter_Karataban

Serter Karataban, 2010 yılı Ocak ayında Ceyda Atıcı ve Cem Ercan ile birlikte Stüdyo Dinamo İçmimarlık Ltd. şirketini kurdu ve aynı yıl Nisan ayında, Burak Aluminyum için yaptığı stand tasarımı ile Yapı Endüstri Merkezi’nin düzenlediği geleneksel Yapı Fuarı’nda “Amacına En Uygun Fuar Standı Tasarımı” yarışmasında 3.’lük ödülünün sahibi oldu.

Serter Karataban, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Işık Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda okulda davetli mimar olarak mesleki seminerler verdi. Birçok kez, yarışmalarda ve diploma projelerinde davetli jüri üyeliği görevlerinde bulundu.