Uniq İstanbul, ULI Türkiye’yi ağırladı

ULI Türkiye’nin, düzenlediği “Sahaya İniyoruz” gezilerinin dördüncüsü Uniq İstanbul’a gerçekleştirildi. ULI Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin, İstanbul’da, gerek kent gerekse kamuoyu açısından artı değer olarak kabul gören projeleri gayrimenkul sektörünün liderleriyle gezdiklerini; Uniq İstanbul’un ardından yeni gezilerin de sırada olduğunu söyledi.

Ayazağa’da 66 bin dönüm üzerinde 3 tarihi köşkün, Mef Üniversitesi’nin, Volkswagen Arena’nın, Uniq Hall’un ve ofis bloklarının yer aldığı ve bir dönüşüm projesi olan Uniq İstanbul, ULI Türkiye’nin düzenlediği gezi ile emlak sektörünün önemli temsilcileri ile bir araya geldi.

“Özellikli projeleri seçiyoruz”

Geziyi düzenleyen Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin, İstanbul’da son dönemde gerçekleştirilen örnek projeleri gayrimenkul sektörünün paydaşları ile birlikte değerlendirerek yeni projelere katkı sağlamak istediklerini söyleyerek, “ULI gezilerinde olmazsa olmaz bazı kriterlerimiz bulunmakta. Bunlardan birincisi bir dönüşüm projesi olması. Bunun ötesinde, kamuoyunu kapsayan, benimsenmiş bir proje olması ayrıca çevresine katkı sağlaması gibi özelliklere sahip projeleri seçiyoruz. İşte Uniq İstanbul da bu kriterleri içeren bir proje. Bizim amacımız iyi örnekleri gezmek; sektörün profesyonelleri ile bir araya getirmek; daha iyiyi yapmalarını teşvik etmek. Uniq İstanbul’un gezdiğimiz diğer projelerden farkı, bir karma projenin çok ötesinde farklı fonksiyonlara sahip olması. Spor salonundan alışveriş merkezine, üniversiteden ofis bloklarına, konser alanlarına, sergi salonlarına kadar çok çeşitli fonksiyonları bir araya toplamış bulunuyor. Bu çok sık rastladığımız bir şey değil. Bunun da ULI üyelerini etkilediğini düşünüyorum. Uniq İstanbul çok yönlü bir çağdaş mimarlık eseri.” açıklamasını yaptı.

Erktin, gezilerin devam edeceğini ve her iki ayda bir yeni bir geziyle yine ULI ölçütlerine uyan bir proje ile sektör profesyonellerini bir araya getireceklerini kaydetti.

Urban Land Institute (ULI)

Arazi kullanımı ve gayrimenkul geliştirme disiplinlerinde özel sektör ve kamudan bütün kesimleri temsil eden, kar veya çıkar amacı gütmeyen bağımsız bir düşünce kuruluşudur. 1936’da Amerika’da kurulan ULI, bugün 75 ülkede 30 binin üzerinde üyeye sahiptir. Ülkemizde ULI Türkiye olarak hizmet veren kuruluş, kentsel alanların bilinçli kullanımı için bu konuda çalışan bütün paydaşları bir araya getirerek, sürdürülebilir, yaşanabilir yerleşimler yaratmak amacıyla etkinlikler düzenlemektedir.