Buderus’a A.L.F.A ödülü

Bosch Termoteknik’in Buderus markası Marketing Türkiye A.L.F.A. Müşteri Deneyimi ödülüne layık görüldü. Buderus; 1200 kişinin katıldığı araştırmada Isıtma ve Soğutma sektöründe “Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka ve Marka Ekipleri” ödülünü aldı.

Türkiye temsili 12 ilde bin 200 kişiyle gerçekleştirilen A.L.F.A. Müşteri Deneyimi Endeksi araştırmasının sonuçla­rına göre verilen ödüllerde bu yıl Isıtma & Soğutma kategorisinde “Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka ve Marka Ekipleri” ödülüne Buderus markası layık görüldü. Araştırma metodolojisi ve saha çalışması 64 bin kullanıcısı bulunan “Türkiye’nin Sesi Paneli” üzerinden Xsights Araştırma ve Danışmanlık tarafından gerçekleştirildi.

Ali Aktaş: “Tüm iş modellerimizi bu yaklaşıma göre kurguluyoruz”

Bosch Termoteknik Pazarlama Direktörü Ali Aktaş “286 yıllık bir geçmişe dayanan Buderus markamız için müşteri odaklılık en önemli değerler arasında yer almaktadır. Müşterilerimizin beklentilerini analiz edip tüm iş modellerimizi bu yaklaşıma göre kurguluyoruz. Bu sayede müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha uygun çözümler sunarak, müşteri deneyimini her zaman en üst seviyede tutmaya özen gösteriyoruz” diyerek, ödülü teslim aldı.

Bosch Termoteknik

Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2015 yılında yaklaşık 13.400 çalışan ile 3,3 milyar avroluk (Yüzde 68’i Almanya dışında) ciro gerçekleştirmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup; Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 390.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2016 itibarıyla). Şirket, 2016 yılında 73,1 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklu Tüketim Malları, ve Enerji ve Yapı Teknolojileri. Önde gelen bir IoT şirketi olarak Bosch, akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve ağa bağlı üretim alanlarına yönelik yenilikçi çözümler sunmaktadır. Şirket; müşterilerine tek bir kaynaktan ağa bağlı, farklı etki alanları arasında çözümler sunmak üzere sensör teknolojisi, yazılım ve servisler konusundaki uzmanlığını ve ayrıca kendi IoT bulutunu kullanmaktadır. Bosch Group’un stratejik hedefi, ağa bağlı yaşam için inovasyonlar sağlamaktır. Bosch, yenilikçi ve heyecan uyandıran ürün ve servisleriyle dünya genelinde yaşam kalitesini artırmaktadır. Kısacası Bosch, “Yaşam için teknoloji” sunar. Bosch Group, Robert Bosch GmbH ve 60’a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch’un global üretim ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsamaktadır. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 120 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında yaklaşık 59.000 çalışana sahiptir.

Şirket, “Hassas Makine ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Robert Bosch (1861-1942) tarafından Stuttgart’ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH’nin özel sahiplik yapısı, şirketin uzun vadede planlama yapmasını ve geleceğini koruma üzere önemli yatırımları yapmasını mümkün kılarak Bosch Group’un girişimci özgürlüğünü garanti eder. Robert Bosch GmbH’nin yüzde doksan iki hissesi, bir vakıf olan Robert Bosch Stiftung GmbH’ye aittir. Oy haklarının büyük bir çoğunluğu, bir endüstriyel tröst olan Robert Bosch Industrietreuhand KG’de bulunmaktadır. Girişimci sahiplik görevleri, tröst tarafından yürütülmektedir. Geri kalan hisseler Bosch ailesine ve Robert Bosch GmbH’ye aittir.