Atatürk Havalimanı ne oluyor? Atatürk Havalimanı fuar merkezi mi olacak? Atatürk Havalimanı arazisi ve binaları fuar merkezi olarak mı kullanılacak? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Havalimanı’nın ne olacağını açıkladı…
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katıldığı bir televizyon programında üçüncü havalimanının durumu ile ilgili ve inşaatın tamamlanmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın durumu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.
3.Havalimanı inşaatı tüm hızıyla devam ederken İstanbul’da yeni havalimanının hizmete girmesiyle beraber Atatürk Havalimanı’nın ne olacağı ise merak konusuydu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan merak edilen o konu hakkında yeni bir açıklama geldi. Bakan Arslan,”Sabiha Gökçen Havalimanı hizmet vermeye devam edecek fakat Atatürk Havalimanı hizmet vermeyecek” dedi.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan üçüncü havalimanı inşaatının bitmesinin ardından “Atatürk Havalimanı ne olacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:
Atatürk Havalimanı ile üçüncü havalimanının aynı uçuş güzergahını kullanıyor. Üçüncü havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanına zaten gerek kalmayacak. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılacak ve çok sayıda terminal var burada bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Ancak burası kesinlikle yapılaşmaya açılmayacak. Dünya çapında bir fuar alanı kurulacak. Dünya ile rekabet edebilen bir fuar merkezi olacak. Kesinlikle AVM ya da konut olmayacak. Atatürk Havalimanı arazisi şehir merkezinde kalmış çok büyük bir alan o yüzden fuar alanının yanında yeşil alan da yapılacak.
Sayın cumhurbaşkanımızın da sayın başbakanımızın da talimatları bu yönde.
Sabiha Gökçen havalimanında ikinci pist inşaatı devam ediyor. Hedefimiz 2019’da ikinci pisti bitirerek kapasiteyi artırmak.
Halkalı Kapıkule’nin ihalesi hazırlandı. O da bitince Sivas’tan çıkan bir yolcumuz Kapıkule’ye kadar gidecek.
Yüksek Hızlı Tren ile Ankara’dan yola çıkan bir yolcu 3 saatte Haydarpaşa’da 3,5 saatte de Halkalı’da olacak. Hızlı tren ile Sivas halkalı arası da 5,5 saat olacak.
E posta özellikle iletişim anlamında çok önemli bir platform oldu. Buradaki en önemli olay şu: E postanızı attığınızda ülke dışına çıkıyor dünyada belli yerleri dolaşıp öyle gideceği yere varıyor. Dolayısı ile Türkiye dışında birilerinin bu e postayı görebilme ve bilgi edinme durumu var. Yerli ve milli e posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasına sağlayacağız. Bunu vatandaşlarımız da tabi kullanabilecekler. Siber saldırılara karşı çok iyi korunuyoruz. Proje Türk mühendislerin çalışması… Bir saldırı olup ona karşı çözüm üretmek değil de olası saldırılara karşı önlem almak durumunda Türkiye çok iyi durumda. Kamu ve özel sektör bu sistemi birlikte yapıyor.
Milliyet
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş
#ÇEDBİK #YeşilBinalarZirvesi