Kategori: GenelHaberler

Emekliliğime ne kadar kaldı?

Emekliliğime ne kadar kaldı? Ne zaman emekli olurum? Ne zaman emekli maaşı almaya hak kazanırım? Türkiye’de emeklilik yaşı kaç? Emekli ikramiyesini ne zaman alırım? Emekliliğime ne kadar kaldı, nasıl hesaplarım? Emeklilik hesaplama nasıl olacak? İşte emekliliğime ne kadar kaldı diye soranlara dev hizmet…

Emekliliğime ne kadar kaldı?.. sorusu Türkiye’de çalışan hemen herkesin cevabını merak ettiği sorudur. Hatta öyle ki, emekliliği için gün sayan çalışanlar bile vardır… Peki sizin emekliliğinize ne kadar kaldı? Haberin sonundaki linke tıklayarak emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz…

Emekliliğime ne kadar kaldı?… sorusunun cevabını öğrenmeden önce emeklilikle ilgili temel kavramları bilmek gerekir….

 

Emeklilik İle İlgili Temel Kavramlar

Dinamik yapıya sahip sosyal güvenlik mevzuatında teknik anlamda uzun vadeli sigorta kollarından kişilere belirli ödemelerin yapılabilmesi için belli koşulların sağlanması gerekmektedir.

A. Sigortalılık Süresi

Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınmaktadır.

Örnek: İlk defa 01/08/1982 tarihinde hizmet akdine tabi işe başlayan ve 30/09/2009 tarihinde yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan bir sigortalının sigortalılık süresi, tahsis talep tarihinden ilk defa işe başlanılan tarih çıkartılarak aşağıdaki gibi tespit olunur.

Tahsis Talep Tarihi = 30/09/2009
İlk İşe Giriş Tarihi = 01/08/1982
Sigortalılık Süresi = 29/ 1/ 27 (27 yıl 1 ay 29 gün)

B. Prim Ödeme Gün Sayısı

Prim ödeme gün sayısı; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen sürelere ait gün sayısını ifade etmektedir.

C. Yaş

Yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gereken koşullardan biri de “yaş” olup, tahsis talep tarihinde aranan yaş şartı, tahsis talep tarihinden doğum tarihinin çıkartılması suretiyle tespit edilir.

Örnek : 30/03/2010 tarihinde tahsis talebinde bulunan bir sigortalının doğum tarihi 25/06/1953 olup talep tarihinde aranan yaş koşulu bu sigortalı için 57’dir.
Tahsis Talep Tarihi: 30/03/2010
Doğum Tarihi : 25/06/1953
Yaşı : 05 / 9 / 56 (57 yaş koşulu yerine gelmemiştir.)

Kaynak: SGK.gov.tr

Şimdi, ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz;

EMEKLİLİĞİME NE KADAR KALDI? DİYE MERAK EDİYORSANIZ, ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

imarpanosu.com

Emre Kulcanay

Son Gönderiler

Dolar’ın Tahtı Sallanıyor! Kripto Para Nasıl Alınır? Emre İşlek Anlattı! VİDEO

#Dolar #KriptoPara #Emreİşlek Kripto Para Uzmanı Emre İşlek'in önemli açıklamalarını izlemek için tıklayın...

3 gün Önce

Hakan Bucak: Konut üretimi gecikirse denge bozulur

#HakanBucak #Konut #KonutSatışları Mars Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, “Konut piyasasında canlılık dikkat çekici…

5 gün Önce

Çengelköy metrekare fiyatları kaç TL arasında?

#ÇengelköyMetrekareFiyatları #Çengelköy #KonutFiyatları Çengelköy metrekare fiyatları ile EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Uğur Urucu'nun bölge değerlendirmesi…

5 gün Önce

Dolar’da 50 Riski! Bayram Başaran Anlattı! VİDEO

#Dolar #Ekremİmamoğlu #Ankara Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı gün dolar neden arttı? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin soruşturulması…

2 hafta Önce

arsaVev bayilik ağını genişletiyor

#arsaVev #bayilik #franchise asraVev yeni bayilik atağını açıkladı... Peki asraVev hangi şehirlerde açılıyor? İl il…

2 hafta Önce

Faiz Artırımı Geliyor mu? Prof. Dr. Şenol Babuşcu Anlattı! VİDEO

#Faiz #Faizİndirimi #FaizArtırımı Merkez Bankası faiz açıklaması ne zaman? Merkez Bankası faiz indirimine devam mı…

2 hafta Önce