Epigreen Yeşil Çatı ile modern yaşam alanları
Epigreen Yeşil Çatı Sistemi, her iki yüzü de kabarcıklı drenaj levhası, tıkanmaz filtre keçesi ve uzun ömürlü kök dayanımı sağlayan ODE Epikon Antiroot Membran ile modern yaşam alanları vaat ediyor.
Faaliyetlerini küresel marka olma hedefiyle sürdüren ODE Yalıtım, “Epigreen Yeşil Çatı Sistemi” ile yeni nesil teras çatılara üstün kaliteli ürünler sunuyor.
Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini ve yatırımlarını aralıksız sürdüren ODE, üstün Ar-Ge kabiliyeti sayesinde ürün yelpazesini genişletiyor. Bu vizyonun son halkası olarak pazara sunulan “ODE Epigreen Yeşil Çatı Sistemi” yüksek kalitesi ile çevreci ve modern yaşam alanlarını ulaşılabilir hale getiriyor. Epigreen Yeşil Çatı Sistemi’nde kullanılan üstün kaliteli ODE Epikon Antiroot Membran ürünleri uzun ömürlü kök dayanımı sağlıyor. ODE’nin üstün Ar-Ge yeteneği ve uzmanlığıyla ortaya çıkan Epikon Antiroot Membran’ın kök itici katkı malzemesi suda çözülmediği için toprağa geçerek bitkilere de zarar vermiyor.
Epigreen Yeşil Çatı Sistemi, yağmur, sulama uygulamaları gibi yoğun su akışında tıkanmayan filtre keçesi Epigreen EGR SF 32 ve yüksek su tahliye kapasiteli çift yüzeyi kabarcıklı Epigreen EGR DR 250 drenaj levhası ile de uzun ömürlü çözümler sunuyor.
Erhan Özdemir: “Yeşil Çatı Sistemleri toplu yaşam alanlarını şehre geri kazandırıp şehirlerin yaşam kalitesini ve estetiğini arttırır”
Yeşil çatıların teras, otopark gibi beton üstüne bitkilendirme çözümlerinde tercih edildiğine işaret eden ODE Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, “Epigreen Sisteminin amacı su yalıtımı zarar görmeden bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu depolaması, fazlasını ise tahliye etmesini sağlamaktır. Ayrıca yeni sistemler ve uygulama teknikleri sayesinde garaj, otopark ve bodrum çatı detayları için de mükemmel bir çözümdür.” dedi. Şu an yeşil çatı uygulamalarının Türkiye’de limitli bir pazara sahip olduğunu ve sisteme lüks olarak bakıldığına dikkat çeken Erhan Özdemir, yeşil çatıların kullanıcılara özel faydalarının yanı sıra çevreye ve doğaya da yararlı olduğunun altını çizdi. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeşil çatılar, toplu yaşam alanlarını şehre geri kazandırıp, kentlerin yaşam kalitesi ve estetiğini artıran temel bir görevi yerine getirir. Yağmur sularını toprakla buluşturup, emilimini sağladıkları için kanalizasyon şebekelerine daha az su gider ve taşmaları engeller. Diğer yandan havayı soğutur ve kentlerdeki ısı adaları oluşumunu azaltır. Bu sayede hava kirliliğini azaltır. Ayrıca uygulandığı yapının ısı yalıtımını artırır. Kış aylarında ısıtmada, yaz aylarında da soğutmada yüzde 25’e varan oranlarda tasarruf sağlanır. Yeşil çatılar kent kirliliğini filtre etmesi, karbondioksiti emmesi, yağmur suyunu filtrelemesi ve gürültüyü azaltmasının yanında mimari olarak da yapılara değer katıyor.”