Türkiye’de eşya saklamak için oluşturulan depoların sayısı her geçen gün artıyor. Sistemi daha çok öğrenciler ve değerli eşyalarını saklamak isteyenlerin kullandığını söyleyen sektör temsilcileri, aylık kira fiyatlarının 135 lira ile 250 lira arasında değiştiğini söylüyor.
Daha küçük evlere taşınanlar ve eşyalarını koyacak yer arayanlar, küçük bir dükkanda iş yapıp fazla ürünlerini depolamak isteyenler, yazın evini boşaltıp eşyalarına yer arayan öğrenciler ya da evine asamadığı tabloya güvenli bir yer arayanlar Türkiye’de yeni bir sektörün doğmasına yol açtı.
3 FARKLI ODA
Bu sistemin Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını ifade eden İstanbul’da İkitelli’de hizmet veren Depom’un ortaklarından Tolga Eken, “Özellikle ABD’de bu sistem köylere kadar inmiş durumda. İnsanlar evlerinde yer bulamadıkları eşyaları bu depolara belli bir ücret karşılığında götürüyor. Burada saklanması sağlıyor. Biz de bu sistemi Türkiye’de ilk kez kullanan firmalar arasındayız. Yaklaşık 200 oda ile hizmet veriyouz” dedi.
Yaklaşık 6 yıldır hizmet verdiklerinin altını çizen Tolga Eken, “Ebeveynleri ölmüş kişiler eşyalarını atmayarak bizim depomuza getiriyor. Butik ticaret yapanlar, öğrenciler, sanat koleksiyonu olup koyacak yer bulamayanlar bizi tercih ediyor. 200-300 TL değerindeki ev eşyası da, milyonluk tablolar da depomuza getiriliyor. Müşterilerimiz atmaya kıyamadıkları ancak evde koyacak bir yer bulamadıkları anıları olan eşyalarını da bize emanet ediyor. Kayak malzemelerini bile koyanlar var” dedi. En büyük farklarının 24 saat ulaşılabilmesi olduğunu belirten Eken, “Herkesin kendine ait bir odacığı oluyor. Anahtarı kendisinde duruyor. İstediği zaman girebiliyor. Odalar 9 ile 22 metrekare, fiyatlar da aylık 135 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Diğer bir farkımız da havalandırma sisteminin olması. Böylece depoya konan eşyalar” dedi.
‘ANADOLU’DA YATIRIM
Hizmet verdikleri binayı daha önce ticari işletmelere kiraya verdiklerini söyleyen Eken, “Neredeyse tamamen doluyuz. Bu dönemsel bir durum değil. Sürekli doluyuz. Şimdi kendi binamızda açılacak yeni yerler haricinde, İkitelli dışında da yatırım yapacağımız yerler arıyoruz. Özellikle Anadolu yakasından yer bakıyoruz. Çünkü Anadolu yakasında kentsel dönüşümden dolayı birçok ev yıkılıp yeniden yapılıyor. Bu yapım esnasında insanlar eşyalarını koyacak yer arıyor. Biz buna çözüm sağlıyoruz. Bu yüzden Anadolu yakasında bir yer açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
EŞYALAR SİGORTALI
Hürriyet‘ten Burak Coşan‘ın haberine göre; Şirket olarak tüketiciye üç şey sunduklarına dikkat çeken Tolga Eken, “Bunlardan ilki güvenlik, ikincisi temizlik ve üçüncüsü de 7 gün 24 saat ulaşım. Bu 3 özelliğimiz ile sektörde faaliyet gösteren diğer kurumlardan ayrılıyoruz. Kapalı bir bahçe içinde binadayız. Her zaman kapısı kapalı ve sürekli güvenlik var. Geceleri de köpekler dolaşıyor. Bütün bahçe kameralar ile izleniyor. Ayrıca ünitelerin kapısı açıldığında bilgisayara kayıt yapılıyor. Kapıyı kim açmış ise onu gösterebiliyoruz. Onun için insanlar kıymetli eşyalarını depolarımıza koyabiliyor. Depomuza konan her eşyayı 6 bin liraya kadar sigortalıyoruz. Eğer eşyanın değeri bizim sigortaladığımız miktarın üzerindeyse kendi sigortasını yapmasını şart koşuyoruz. Ayrıca yanıcı ve patlayıcı madde kabul etmiyoruz. Bunlarında dışında bozulacak gıda maddelerin de depolara konmasına izin vermiyoruz” diye konuştu.
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş