MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, “Sektörümüz 2017 yılının ilk 8 ayında ihracatını yüzde 5 oranda artırarak 1 milyar 509 milyon dolara yükseltti. Furniture İstanbul fuarımız ile birlikte 2018 yılında bu rakamları yüzde 15’lere çıkarmayı hedefliyoruz. 60 bin metrekare alanda, 70 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile gerçekleştireceğimiz fuarımızın 900 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmasını bekliyoruz.”
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, “Bellona, Bambi, Yataş, İstikbal, Alfemo, Enza Home, Bretz, Merinos, Fatih Kıral, İpek, Kilim, Yatsan, Teleset, İşbir, Mondi, Tepe Home, İdaş’ın da aralarında bulunduğu, yani Türk mobilya sektörünün yüzde 75‘ini temsil eden firmaların katılımıyla organize edeceğimiz fuarımızın, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör için vazgeçilmez bir platform olacağını düşünüyoruz.”
Mobilya fuarı organizasyonundaki 15 yıllık birikimini Türkiye’nin en büyük mobilya markaları tarafından kurulan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile birleştiren CNR Holding, 7-12 Kasım tarihlerinde İstanbul Mobilya Fuarı’nı (Furniture İstanbul) organize edecek. Bu yıl ilk kez CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek Furniture İstanbul fuarı ile ilgili düzenlenen toplantı MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, CNR Holding Genel Koordinatörü H.Cem Şenel, Laressa-Ankara Yatak & Kapitone Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bayram, Fatih Kıral Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kıral, Bellona-Boytaş A.Ş Genel Müdürü Şahin Nursaçan, Mobipa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çağlayan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Fuar ve mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, “13 yıldır derneğimiz tarafından gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan İstanbul Mobilya Fuarı’nı, bu yıl Furniture İstanbul adıyla düzenleme kararı aldık. Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden bir dernek olarak “Türk mobilyası” algısını daha iyi noktalara taşıyabilmek amacıyla titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi. Mobilya fuarlarının Türk mobilyasının tasarım ve fonksiyonellik yönünden üstünlüğünü sergileme konusunda önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Öztaşkın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörümüz 2017 yılının ilk 8 ayında ihracatını yüzde 5 oranda artırarak 1 milyar 509 milyon dolara yükseltti. Furniture İstanbul fuarımız ile birlikte 2018 yılında bu rakamları yüzde 15’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Fuarımızın 900 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmasını bekliyoruz.”
Türk mobilya sektörünün özellikle son 10 yılda 7 kata yakın büyüyerek, yaklaşık 193 ülkeye kendi markalarıyla ürün ihraç eden ve cari açık vermeyen bir güç olmayı başardığını ifade eden Öztaşkın, “Hayata geçirilen KDV düzenlemesiyle 2017 yılı sonunda yüzde 35 büyüyeceğini öngördüğümüz sektörümüz uzak pazarlara açılma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Firmalarımızın dış ülkelerde adının duyurulması ve ticari ilişkilerimizi artırmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Ülkemizi 5 yıl içerisinde dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesi içinde görmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Furniture İstanbul’un dünyanın en prestijli fuarlarından olduğunu ifade eden Nuri Öztaşkın, fuarda sergilenecek 2018 mobilya trendleri hakkında şu bilgileri verdi: “Yaşam alanlarının küçülmesi, tüketicilerin mobilyadan bekledikleri fonksiyonelliği artırıyor. 2018 yılında, alışılmış 3+2+1 koltuk takımları 3+2+berjer veya 3+3+berjer olarak karşımıza çıkacak. koltuk gruplarında alışılmış chesterfield kanepelerin daha modern ve sadeleştirilmiş versiyonlarla yer değiştirdiğini göreceğiz. Kapitone detaylar, koltukların sırtlarının haricinde kolçaklar ve dış gövdelerde de sıklıkla kullanılacak. Koltuklarla berjerlerde birbirinden tamamen farklı kumaş uygulamaları öne çıkacak. Koltuk gruplarının üzerinde kullanılan düz kumaşlar, desenli ve farklı kırlent kumaş yüzeyleriyle kombinlenecek. Koltuklarda ahşap ayakların haricinde metal ince ve yüksek ayakların kullanıldığına şahit olacağız. Bu tasarımlar da mekanlarda genişlik ve ferahlık hissini arttıracak. Bütün bu trendlerin en güncel örneklerinin sergileneceği Furniture İstanbul’da tüketicilere de şu şekilde sesleniyoruz: “Bu fuarı görmeden mobilyanıza karar vermeyin.”
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, mobilya sektörünün ihracatına ve iş hacmine destek olmak için 15 yıldır aralıksız mobilya fuarları düzenlediklerini belirterek, “CNR Holding olarak yılların da verdiği birikime dayanarak, ülkemizde üretilen mobilyaların dünya çapında tanıtılmasının çok önemli olduğu bilincine sahibiz. Aslında biz gerçekleştirdiğimiz fuar organizasyonları ile sadece fuarcılık hizmeti vermiyoruz. Aynı zamanda ülke ekonomisi, turizmi ve kültürüne de büyük katkılar sağlıyoruz” dedi. Şenel, “Fuarımızda, Bellona, Bambi, Yataş, İstikbal, Alfemo, Enza Home, Bretz, Merinos, Fatih Kıral, İpek, Kilim, Yatsan, Teleset, İşbir, Mondi, Tepe Home, İdaş, Buka, Novussi, Kupa Genç Odası, Saloni, Loda, HKM Comfort, Leta Sandalye, Arno Home, Ladin, Cardin Concept ve ABC Mobilyanın da aralarında bulunduğu 300 marka, yani Türk mobilya sektörünün yüzde 75‘ini temsil eden firmalar yer alacak. Sektörde büyük katma değer sağlayan markaların katılımı ile gerçekleştireceğimiz fuarımızın, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör için vazgeçilmez bir platform olacağını düşünüyoruz. Fuarımızı 60 bin metrekare alanda, 70 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Cem Şenel, Furniture İstanbul’da mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 84 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerini ağırlayacaklarını ifade ederek, fuara yabancı alım heyetlerinin yanı sıra, Manisa, Ankara, Konya, Uşak ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından alım heyetlerinin katılım göstereceğini söyledi. Fuarda yalnızca İstanbul mobilya üreticilerini değil, Türkiye’deki tüm mobilya üreticilerini temsil edeceklerini belirten Şenel, “Fuarımıza, İzmir, Kayseri, Konya, Ankara, Eskişehir, Manisa, Bursa, Çankırı, Hatay, Düzce, Zonguldak, Amasya ve Çanakkale’den tasarım ve inovasyonu ustalıkla mobilya üretimine katan pek çok firma katılacak. Mobilya firmalarımızın Furniture İstanbul’da yoğun olması fuarımızın ve Türk mobilyasının başarısının uluslararası arenada sergilenmesi açısından çok önemli.” diye konuştu.
Furniture İstanbul’da 2018-19 mobilya ve dekorasyon trendlerinin belirleneceğini aktaran Şenel, “Tasarım alanında ön plana çıkacak olan fuarımızın sektöre yol göstereceğine inanıyoruz. Mobilya alıcılarının da bu fuarı ziyaret etmeden kararlarını vermemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Tasarım ve inovasyon odaklı bir yaklaşımla diğer fuarlardan ayrılan fuarımızda, Designers’ Lounge alanında yerli ve yabancı tasarımcıları ve mobilya üreticilerini bir araya getireceğiz. Fuara İtalya, İspanya, Fransa Finlandiya, Hollanda başta olmak üzere Avrupa’dan katılan 14 tasarımcı Design Stories adlı seminer etkinliğinde geleceğin dizaynları ile ilgili sunumlar yapacaklar” şeklinde konuştu.
Furniture İstanbul iletişim
Web: www.furnitureistanbul.com.tr
www.designstories.furnitureistanbul.com.tr
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş
#ÇEDBİK #YeşilBinalarZirvesi