Türkiye’nin master planı olan ve çevre dostu yeşil bina sertifikalı ilk kentsel dönüşüm projesi We Haliç Gaziosmanpaşa’nın temelini atan Ilgın İnşaat, 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne de sponsor oldu. Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, “Şirket olarak yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre dostu kentleri ortaya çıkaran dönüşüm fikrinin ve projelerinin destekçisiyiz” dedi.
Ilgın İnşaat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, Türkiye’de konut stokunun yüzde 8’inin 2000 yılından sonra yapıldığını belirterek “Bu veri, kentsel dönüşüme fiziksel olarak ne denli ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Madalyonun diğer tarafında ise azalan enerji kaynakları ve artan nüfus nedeniyle kentlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması bulunuyor. Bu da çevre dostu kentlerin oluşturulmasında da kentsel dönüşümü gerekli kılıyor” diye konuştu.
Hakan Bucak, Gaziosmanpaşa’da yükselecek We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşümdeki hedeflerinin hayat bulduğu örnek bir proje olacağını dile getirdi.
“Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve CBS Derneği” tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “3. KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ” 24 Kasım 2016 tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.
Türkiye’nin master planı olan ve çevre dostu yeşil bina sertifikalı ilk kentsel dönüşüm projesi We Haliç Gaziosmanpaşa projesini hayata geçiren Ilgın İnşaat, 2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme temalı zirveye platin sponsoru olarak destek verdi.
Ilgın İnşaat’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, yerel yönetim temsilcileri, inşaat ve finans sektörü, kamu ve özel sektör profesyonellerini ve akademisyenleri, kentsel dönüşümün tüm boyutlarını tartışmak için biraraya getiren zirve öncesi basın mensuplarına bilgi verdi.
Hakan Bucak şirket olarak yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre dostu kentleri ortaya çıkaran kentsel dönüşüm fikir ve projelerinin destekçisi olduklarını söyledi.
Konut Stokunun Yüzde 8’i 2000 Sonrası Binalarda Yaşıyor
Kentsel dönüşümün Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğuna işaret eden Hakan Bucak, 2000 sonrası yapı kalitesiyle ilgili getirilen standartların, Türkiye’nin deprem benzeri felaketler karşısında yapı stoğunun güçlendirilmesi amacını taşıdığını söyledi. Hakan Bucak “Ancak hala konut stokunun sadece yüzde 8’i, 2000 sonrası üretilen binalarda yaşıyor. Bu veri, kentsel dönüşüme fiziksel olarak ne denli ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Madalyonun diğer tarafında ise azalan enerji kaynakları ve artan nüfus nedeniyle kentlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması bulunuyor. Bu da çevre dostu kentlerin oluşturulmasında da kentsel dönüşümü gerekli kılıyor” dedi.
Bakanlığın Dönüşüm Hedeflerine İyi Bir Örnek: We Haliç Gaziosmanpaşa
Ilgın İnşaat olarak bu fikirden hareketle Gaziosmanpaşa’da Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Hakan Bucak, Ekim ayında temeli atılan We Haliç projesi ile birlikte uluslararası çevre dostu bina sertifikasına sahip adeta yeni bir yeşil mahalle ortaya çıkacağını anlattı.
Hakan Bucak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Performans Programlarındaki hedeflere dikkat çekerek “Bakanlık kentsel dönüşüm projelerinin, farklı gelir gruplarının yaşam alanlarını kaynaştıran, şehrin tarihi ve kültürel birikimiyle uyumlu, sosyal bütünleşmeyi destekleyen bir yaklaşımla gerçekleştirilmesini ve sürdürülebilir şehirler yaklaşımına uygun olarak şehirlerde enerji, su ve kaynak verimliliği, çevre dostu malzemeler gibi uygulamalarla çevre duyarlılığı ve yaşam kalitesinin artırılmasını hedef olarak ortaya koyuyor. İddia ediyoruz ki bu zemin üzerinde hareket eden We Haliç Gaziosmanpaşa projesi Bakanlığın tüm bu hedeflerinin hayat bulduğu örnek bir proje olacak” diye konuştu.
We Haliç Gaziosmanpaşa
58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek We Haliç Gaziosmanpaşa projesi, Türkiye’nin master planı olan ilk dönüşüm projesi, aynı zamanda Türkiye’nin ilk çevre dostu yeşil mahallesinin yükselmesini sağlayacak. 140 milyon dolar yatırım değerine sahip projenin temel atma töreni 4 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşti. 24 bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan ve ön talep süreci devam eden We Haliç Gaziosmanpaşa projesi ayrıca 65 derslikli okul, 200 kişilik yurt, 2 bin 500 kişilik camisi, park alanları ve konutları ile devasa bir mahalleyi ortaya çıkaracak.
Ilgın İnşaat AŞ
1990 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ilgın İnşaat A.Ş. bugüne kadar İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa’da konut ve hastane inşaatları gerçekleştirdi. TOKİ’nin en büyük müteahhit firmalarından olan Ilgın İnşaat, 8 bin 650 konutun inşaatına imza attı. Tamamlanan konutların 4100 adedi İstanbul’da, 890 adedi Ankara’da, 2100 adedi Şanlıurfa’da, 1650 adedi ise Gaziantep ve Kilis illerinde inşa edilmiştir. Ilgın İnşaat, konut projelerine ilaveten 600 yatak kapasiteli Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastahanesi, 400 yataklı Bitlis Tatvan hastahanesi, 200 yataklı Şanlıurfa Siverek hastanesi ve 200 yataklı Viranşehir hastanesi, 75 yataklı Isparta Yalvaç hastanesi inşaatını da tamamlamıştır. Gaziosmanpaşa İslambey Caddesi’nde gerçekleşecek olan We Haliç projesinin yükleniciliğini üstlenen şirketin ajansında İstanbul’un muhtelif bölgelerindeki yeni kentsel yenileme projeleri de bulunmaktadır.
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş