Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın ölümünden ardındaki sır perdenin aralanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Akşam Gazetesi‘nden Ercan Öztürk‘ün haberine göre, Keten İnşaat’ın sahiplerinin gözaltına alınmasının ardından gözler iskân alınamayan kaçak inşaatlara çevrildi. Şişli’deki kaçak inşaatlardan biri Zincirlikuyu Mezarlığa akasındaki 40 katlı İstanbloom isimli proje. Kaçak katları olduğu için iskân alınamayan projede sürpriz bir ismin iki dairesinin olduğu ortaya çıktı.
Daire fiyatlarının 1 milyon ila 5 milyon arasında olduğu projede iki dairesi bulunan kişi ise Zekeriya Öz’den başkası değil. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan bir gün önce Türkiye’den kaçan Öz’ün gayrimenkulleri avukatının üzerine yaptığı belirlendi. 8 Kasım 2013 tarihinde alındığı görülen iki daire üçüncü şahıslar üzerine devir yapılmak istenmiş.
15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra iki daire Aktaş tarafından başka kişilere devir edilmek istenmiş ama belediye personelinin dikkatiyle bunun engellendiği öğrenildi. Devir dilekçesinde Tayfun Aktaş’ın ismini gören belediye personeli durumu birim müdürlerine bildirdi. Devir işlemlerinin usulsüz olduğu gerekçe gösterilerek iki dairenin başka isimlere devredilmesinin önüne geçildi. Aktaş 26 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra mallarına tedbir koyuldu. Bu mallardan biri de İstanbloom projesinde bulunan 37-38 numaralı iki daire.
Aktaş son olarak Dubai tatiliyle ilgili 70 bin doların Zekeriya Öz tarafından ödendiğine dair Ali Ağaoğlu’ndan sahte belge isterken şirket kameralarına takılmıştı. Ağaoğlu’nun çalışanı o tarihte şöyle ifade vermişti: Aytaç Ocaklı, Öz’ün Dubai’deki Ağaoğlu tarafından yapılan tatil masraflarının haberi üzerine bulunduğumuz salonda bizden bu durumu yalanlamamızı istedi. Ocaklı ve Aktaş, parayı da Öz’ün ödediğine ilişkin bizden belgeyi istedi. Kendilerine yardımcı olamayacağımızı söyledim. Ağaoğlu da bu talebi kabul etmedi.
İstanbul’un en değerli yerleşim bölgelerinden Zincirlikuyu’da bulunan 14 bin 760 metrekarelik yeşil alan 2010 yılında imara açıldı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı (BJK) Fikret Orman, Metin Esin ve Mehmet Emin Armutçuoğlu ortaklığı tarafından kurulan Esin Yapı, Şişli Belediyesi’nden satın aldıkları araziye 90 milyon dolar yatırımla 44 katlı İstanbloom adlı projeyi dikti.
170 rezidansın yer aldığı projede onaylı projesine aykırı yapılaşma bulunduğu ortaya çıkmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin yazılı soru önergesi üzerine Şişli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü projede İstanbloom projesinde incelemelerde bulundu. Denetim ekipleri, İstanbloom projesinin çatı arasının çelik profillerle yükseltilerek tam kata dönüştürüldüğünü ve toplam bin 226 metrekare kaçak inşaat yapıldığını tespit etti. Tapu kaydına, “bu binadaki kaçak ilaveler hakkında yıkım kararı bulunmaktadır” şerhini işleten Şişli Belediyesi, proje sahibi ve müteahhidi Esin Yapı’ya 294 bin lira, yapı denetim kuruluşu TEP Yapı’ya da 147 bin lira idari para cezası kesti.
Akşam
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş