Şirketin sağladığı yangına dayanıklı FPPLUS ve FPPLUS FLEX kablolar, yangına daha uzun süre dayanımın yanı sıra, bir yangın durumunda alev iletmeme ve düşük duman yoğunluğu ve halojenden arındırılmışlık gibi özellikler sunuyor. Bu sayede, ziyaretçilerin binayı boşaltması için gereken süre uzarken, acil müdahale ekiplerinin daha iyi koşullarda çalışması sağlanabiliyor. Yangına dayanıklı kabloların işlevini sürdürmesi, ayrıca güç kaynağının ve yangın alarm sisteminin yangın sırasında çalışmasına da olanak veriyor.
Jean Nouvel tarafından tasarlanan Louvre Abu Dhabi, Arap yarımadasındaki en büyük müze olma niteliğini taşıyor. Denizde bir “müze şehir” olmayı ilham kaynağı olarak belirleyen müze kompleksinde, Arap yerleşimlerindeki alçak evlerden esinlenilen 23 galeri dahil kontrastlar yaratan 55 beyaz bina, geçici sergi alanı, bir Çocuk Müzesi, 200 kişi kapasiteli bir oditoryum, restoran, kafe ve mağazalar yer alıyor.
Prysmian Group’un Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Antonio Chiantore şöyle konuştu: “Prysmian olarak bir misyonumuz var: müşterilerimize her türlü uygulama için en uygun, yenilikçi ve ileri teknolojili kabloları sunmak. Kabloların bina güvenliğinde oynadığı kritik rolü anlıyor, invasyona sürekli yatırım yaparak sadece en iyi işlevsel kabiliyetlere sahip olan değil, aynı zamanda en yüksek ürün güvenliği standartlarını karşılayan ürünler sunabiliyoruz. Kablolarımız, bir kez daha bu nedenlerle, çok değerli sanat eserlerine ev sahipliği yapacak, dünyanın en yenilikçi ve simgesel yapılarından biri için tercih edildi.”
Prysmian Group, yüksek teknolojili projelere ve ürünlere odaklanma stratejisi doğrultusunda, altyapı sektörü için geliştirdiği yüksek performanslı yangın kabloları ürün yelpazesiyle, dünyada güvenliğin en kritik unsurlardan biri olduğu pek çok prestijli binada tesisat kurulumu yapmış bulunuyor. En dikkat çekici kurulumlar arasında dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa (Dubai), Guggenheim Müzesi (Bilbao), dünyanın biyoyakıt kullanan en büyük yenilenebilir enerji projesi Drax Power Station (İngiltere), Batı Avrupa’nın en yüksek binası The Shard (Londra) ve bugüne dek gerçekleştirilmiş en yenilikçi mimari projelerden biri olan Marina Bay Sands (Singapur) öne çıkıyor.
Prysmian Group Türkiye de, Türkiye’nin son dönemde öne çıkan birçok prestijli projesine kablo temin etti. Bu projeler arasında, TEİAŞ ile birlikte gerçekleştirilen Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi başta olmak üzere, İstanbul Yeni Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Solar Parkı, Dört Büyüklerin Stadyumları, Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi birçok farklı kablo tipinin tercih edildiği birçok önemli proje yer alıyor.
Prysmian Group bünyesinde gerçekleştirilen tüm çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini ve bu çalışmalara paralel olarak, Türkiye’nin önemli projelerinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “ ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan hareketle, Türkiye’nin önemli yatırımlarının kablolamasında görev aldık. Ancak Türk Kablo Sektörü’nün öncü firması olarak, sadece projelere kablo temin etmekle kalmıyor; aynı zamanda, sektörümüzü geliştirecek her tür çalışma, proje içerisinde yer almaya çalışıyoruz. Türk Kablo Sektörü’nün yapısını derinden etkileyen, 1 Temmuz’da zorunlu hale gelen Avrupa Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) bu kapsamda değerlendirdiğimiz ve sürecin en başından bu yana içerisinde yer alıp, hem ülkemize hem sektörümüze fayda getirmeye çalıştığımız bir proje. CPR’ın sektörümüzde köklü değişikliklere sebep olacağı çok açık. Üreticiden son kullanıcıya kadar, bu yönetmelikle ilgili kablo sektörünün tüm kesimlerine birçok görev düşüyor. Biz Prysmian Group Türkiye olarak, ilk günden bu yana bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu konuda, Türk Kablo Sektörü olarak hep birlikte hareket edersek, ülkemizin ve sektörümüzün çok daha iyi günler göreceğine gönülden inanıyoruz.”
Merkezi 1964 yılından bu yana Mudanya’da (Bursa) olan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. bünyesinde, bugün 450 kişi çalışmaktadır. Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesi kapsamında, Prysmian ve Draka markaları ile, 220 kV’a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları, demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar bulunmaktadır. Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2016 yılında toplam yaklaşık 955 milyon TL olan cirosunun %26’sını ihraç eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Daha fazla bilgi için: www.prysmiangroup.com.tr
Prysmian Group, enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinde, 2016 yılında 8 milyar Euro’ya yakın satışları, 20.000 çalışanı, 50 ülkede faaliyet gösteren 82 fabrikası ile bir dünya lideridir. Yüksek teknoloji ürünleri pazarında yer alan Prysmian Group, geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine; teknoloji ve bilgi birikimine sahiptir. Prysmian Group, ürün yelpazesi kapsamında; enerji iletimi ve dağıtımı için yeraltı ve denizaltı kablo ve sistemleri; çeşitli endüstriyel sektörlerdeki uygulamalar için özel kablolar; video, bilgi ve ses iletimi için optik fiber ve kablolar ve bakır telekom kabloları bulunmaktadır. Prysmian Group’un temel rekabet güçleri arasında, yenilikçi ürün ve üretim süreçleri ve sahip olduğu geniş coğrafi alanı ile müşteri memnuniyetine ve müşteri hizmetlerine verdiği önem yer almaktadır. 2011 yılında Draka’yı bünyesine katan Prysmian Group, Milano borsasında işlem görmektedir. Daha fazla bilgi için: www.prysmiangroup.com
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş