Haberler

Nef Vakfı’ndan hastanelere malzeme desteği

Covid-19 salgınıyla mücadeleye ilk günden beri destek veren Nef Vakfı, tüm Türkiye’deki hastanelerde ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi ve tedariki için kolları sıvadı.

Alanında uzman hocalardan, endüstriyel tasarımcılardan, malzeme ve mekatronik mühendislerden oluşan Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyeti’ni hayata geçiren vakıf; toplam 500 bin koruma siperliği, 10 bin entübasyon ve numune alma kabini, 2 bin dezenfeksiyon istasyonu ve 100 bin antibakteriyel tulum üretimine 21 Mart’ta başladı, 340 bin malzemeyi bugüne kadar ihtiyaç duyan hastanelere teslim etti.

Nef Vakfı, içinde olduğumuz bu zor günlerde salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık personellerimizi korumak, hastanelerimize destek olmak ve hastalarımıza yardımcı olmak için harekete geçti. Türkiye’de ilk vakanın tespit edildiği hafta çalışmalarına başlayan Nef Vakfı; alanında uzman hocalardan, endüstriyel tasarımcılardan, malzeme ve mekatronik mühendislerden oluşan Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyeti kurdu ve tüm Türkiye’deki hastanelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için 21 Mart itibariyle de üretimlere başladı.

Üretim, Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyeti danışmanlığında yapılıyor

Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyeti’ndeki hocalardan ve hastanelerden gelen yönlendirmelerle öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeler belirlendi, endüstriyel tasarımcılarla prototipler tasarlandı. Solunum filtresi gibi hassas malzemeler için mikrobiyoloji laboratuvarlarında testler yapıldı. Nef Vakfı, hastanelerden gelen kullanım testlerinden sonra ihtiyaç duyulan malzemeler için seri üretimlere başladı. Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyet’inde yer alan gönüllü profesyoneller sayesinde salgının daha en başında ihtiyaç duyulan malzemeleri belirleyen ve aynı hafta içerisinde tasarımdan üretime geçmeyi başaran Nef Vakfı, bu süreçteki deneyimi ile diğer kurum ve girişimlerin de üretimlerine destek oluyor.

260 binden fazla malzeme hastanelere teslim edildi

Toplamda 500 bin koruma siperliği, 10 bin entübasyon ve numune alma kabini, 2 bin dezenfeksiyon istasyonu ve 100 bin anti bakteriyel tulum üretecek olan Nef Vakfı, 1 hafta içinde ürettiği 340 bin adetten fazla malzemeyi tüm Türkiye’deki sağlık kuruluşlarına ulaştırmaya başladı. Bugünlerde solunum cihazı ara parçaları ve antibakteriyel hava filtresi gibi hayati parçaların da testlerini tamamlamayı hedefleyen Nef Vakfı, 6 farklı malzemenin üretim sürecine ve malzemeleri hastanelerimize teslim etmeye devam edecek.

“Biz bir olup, birlik olunca her zorluğun üstesinden geliriz”

Nef Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yaptığı açıklamada “Bu zor dönemde salgınla mücadelede en ön safta cansiperane bir şekilde savaşan sağlık personellerimizi salgından korumak için harekete geçtik. Ürettiğimiz malzemeleri sağlık kuruluşlarına ulaştırmaya başladık, ulaştırmaya da devam edeceğiz. Nef Vakfı Pandemi Danışma Heyeti’miz ile; önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak yeni ihtiyaçlar için tasarımlar geliştirip, bu mücadelede en ön safta görev alan sağlık personelimize gücümüz yettiğince destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bir olup, birlik olunca her zorluğun üstesinden geliriz. İnanıyoruz ki, bu zor günlerin de üstesinden birlikte geleceğiz.” dedi.

Nef Vakfı 2012 yılından beri sosyal projeler yürütüyor

Bir gayrimenkul şirketi olan Nef, her sene dağıtılabilir karının yarıdan fazlasını Nef Vakfı’na bağışlıyor. Nef Vakfı da, insanların dertleriyle dertlenmenin, hayatlarına değer katabilmenin önemini bilerek 2012 yılından beri sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Vakıf, salgınla mücadele öncesi Elazığ’daki depremzedeler ve Yunanistan sınırındaki mültecileri için yerinde yürüttüğü sosyal projeler ile dikkat çekmişti.

Proje Yürütme Kurulu’nda kimler var?

Erden Timur – Nef Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Doç. Dr. Erhan Şükür – Sakarya Üniversitesi Ortopedi Bilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. İsmail Ciner – Marmara Üni. Pendik Hast. Başhekimi / Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı

Doç. Dr. Mehmet Hilmi Doğu – İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Hematoloji Bölümü İdari Sorumlu

Doç. Dr. PhD. Mehmet Mesut Sönmez – İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi

Dr. Önder Çerezci – VKV Amerikan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Departmanı

Prof. Dr. Özgür Yigit – İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi

Prof. Dr. Tufan Tükek – İstanbul Tıp Bilimleri Fakultesi Dekanı

Prof. Dr. Yahya Güldiken – İstanbul Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi

Erdem Kahraman – Endüstriyel Tasarımcı

Caner Durmuşoğlu – Mekatronik Mühendisi

Volkan İleri – Elektrik Elektronik Mühendisi / Nef Vakfı Danışmanı

Doğan Tuncel – Makine Mühendisi / Nef Vakfı Danışmanı

Turabi Yücel – Girişimci / Nef Vakfı Danışmanı

Murat Döker – Girişimci / Nef Vakfı Danışmanı

İlker Vardarlı – 3 Boyutlu Destek Kurucusu

Ramazan Subaşı – 3 Boyutlu Destek Kurucusu

Nuh Hakan Oflazer – Nef Vakfı Proje Yöneticisi

Burhan Saral – Nef Vakfı Proje Yöneticisi

Selçuk Burçak Çelik – Nef Vakfı Proje Yöneticisi

Emre Kulcanay

Son Gönderiler

İstanbul’un en çok kazandıran mahalleleri belli oldu

#İstanbul #Fikirtepe #Esenyurt

3 gün Önce

Luxera Bahçe Port fiyat listesi 4.9 milyon TL’den başlıyor

#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı

3 gün Önce

Ege Yapı Alsancak’ta ön satış başladı

#EgeYapıAlsancak #İzmir #İnançKabadayı

3 gün Önce

Ziraat Kuleleri’ne uluslararası ödül

#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024

4 gün Önce

Babacan Meridian: Beşiktaş’ta fark yaratan proje! Ön talep toplanıyor!

#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş

1 hafta Önce