Pelin Kaleci Design & Interiors’un kurucusu Mimar Pelin Kaleci’nin yazısı şöyle;
İnşaat ve gayrimenkul projelerinde bir hayli öneme sahip olan satış ofisleri, gayrimenkul sektöründeki yeni yaklaşımlardan, tüketici ihtiyaçlarının değişiminden, mimari, iç mimari trendlerden ve pazarlama alanındaki yeni eğilimlerden fazlasıyla etkilenerek her geçen gün daha da önem kazanıyor. Özellikle markalı konut projelerinin satış ofisleri biçim ve anlayış değiştirerek, her bir gayrimenkul projesi için öncelikli bir yatırım alanı halini alıyor.
Uzun yıllar gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında birçok satış ofisi konsepti gözlemlemiş ve tasarlamış bir tasarımcı olarak hayata geçirilmesi planlanan projenin vizyonunu ve konseptini satış ofisini ziyaret eden müşterilere yansıtmak, yaşatmak, müşterinin satın alım kararını verme sürecinde etkili bir ortam yaratmak adına en etkili pazarlama yöntemlerinden bir tanesi. Kuşkusuz iyi tasarlanmış, sıcak, standartları olan ve vaad edilen yaşamı yansıtan satış ofisleri satış yapacak ekibe de büyük avantajlar sağlamaktadır. Tüketici piyasasında yapılan birçok araştırmaya da dayanarak, önümüzdeki 3 ila 5 yıl içerisinde satış yapabilmek için öncelikle yükselen beklenti ve ihtiyaçlara satış ofisinde cevap verebilmenin de gerekliliği ön plana çıkıyor.
Öncelikle, 2018 yılına yeni girdiğimiz bu dönemde müşteriye güven verecek satış ofisleri tasarlamalı, referans satışları için müşteri ile proje sahibi arasında uzun verimli bir bağ kurularak sadakati sağlamalı ve bunun için de müşteriyi mutlu edebilmeliyiz. Bunu başarabilmek için sözkonusu projede kullanılan renklerden, tercih edilen dokulara, doğru aydınlatmaya kadar bir bütünlük mesajı verebilmek ve kağıt üzerindeki projenin neye benzeyeceğini müşterilerin hissedebilmesi için satış ofisinin ambiyansının inşa edilecek proje ile uyumlu bir içmimariye sahip olmasına özellikle önem vermeliyiz.
Yaklaşık 10 sene öncesine kadar satış ofisleri çoğunlukla şekilsiz oturma alanları ve masalardan oluşan soğuk ve ruhsuz mekanlardı. Artık özellikle markalı satış ofislerinde yapısal fonksiyonların doğru planlanması, tasarım olarak projenin bütünü ile aynı dili konuşması, teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte dokunmatik led ekranlar vb. özellikler standartlaşmış durumda. Satış ofisi içinde doğru planlama için mutlaka girişte etkili bir resepsiyon alanı, şık ve konforlu bir bekleme alanı, kişiselleştirilmiş sunum için toplantı ve sunum odaları, depo alanları, şık lavabolar, çocuk oyun odaları, doğru ikram için yeterli bir mutfak alanı, proje sunumu için açıklamalı bilgi içeren sunum panelleri, projenin konumuna gore rahat bir seyir terası, satış ekibi için birbirinden ayrıştırılmış görüşme alanları da olmazsa olmaz.
Günümüzde özellikle 2011 yılından bu yana inşaat sektörü dahil bir sürü sektörde doğrudan etkilerini gördüğümüz dördüncü endüstri devriminin yapı imalat süreçlerini de hızlı bir şekilde dijitalleştirmesinin de bir sonucu olarak değişen müşterilerin beklentileri ile uyumlu olarak, 2018 trendlerine baktığımızda, global anlamda daha çok kişiselleştirilmiş ve seçenekli hizmetin bir gereksinim haline dönüştüğü göz önüne alındığında, bu ihtiyaçları karşılmak satış ofisleri için çok önemli bir öncelik halini almış durumda. Ayrıca güven unsurunu içinde barındıran, 2018’in diğer önemli trendleri arasında, doğal malzeme kullanımı ve sürdürülebilirlik konsepti de projenin ve dolayısı ile projenin bir yansıması olan satış ofislerinin değerini ciddi anlamda yukarıya taşıyan bir husus olarak yerini almış durumda. Satış personelinin ve müşterinin içinde bulunmaktan, zaman geçirmekten keyif alacağı, konforlu, yaşayan, rahat ve samimi mekanlar yaratmayı hedeflerken, yatırımcı firmanın mutlaka vizyonunu yansıtacak yenilikçi, tasarımı ön plana çıkartan ve güven veren mekanlar olarak büyük bir değişimler yaşanacağı kuşkusuz.
İstanbul’da doğdu. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İsletme fakültesinden mezun oldu. Gayrimenkul geliştirme, mimari, iç mimari ve uygulama alanlarında birçok önemli marka, gayrimenkul gelistirme ve inşaat şirketinde kazanmış olduğu deneyimleri, Kemer Yapı, Zorlu Holding, Krea Gayrimenkul gibi şirketlerde 18 senelik gayrimenkul geliştirme ve pazarlama tecrübesinin ardından, Londra Central Saint Martins college of Arts&Design ve İstanbul’da İç mimarlık ve tasarım ile ilgili çeşitli eğitimler aldı.
Projelerini mekana kişilik kazandırarak hayata geçiren Kaleci, tasarımlarında estetik, yalınlık, kalite ve fonksiyonelliği ön planda tutmayı tercih eden, müşterilerinin, davranış biçimlerine, kullanım amacına ve ihtiyaçlarına göre mekanlar oluştururken; mekanları kendine göre yorumlamış ve bugüne kadar özgün birçok projeye imza atmıştır. Tasarım çizgisinde gerçek ve doğal malzemeden vazgeçmeyerek, teknolojiyle birlikte, yeni ürün ve malzemeleri takip eden bir anlayışla uygulamalarına hayat vermektedir. Bütünlüğü koruyan çizgilerin oluşturduğu projelerle başladığı tasarım yolculuğunda konut, villa ve ofis gibi bir çok projeyi hayata geçirmiştir.Çağdaş mimarlık ilkelerini tanımış ve bunları tüm tasarımlarında ve mekanlarda bir bütün olarak kullanmayı tercih etmiştir.
Yaptığı tasarımlarıyla zaman içinde kazandığı deneyimler ile kendine ait bir çizgi oluşturan ve kişinin ruhunun projeye akması gerektiği tezini savunan Kaleci, yaptığı projelerin sadece bir çizgiler bütünü değil, her birinin yeni birer keşif olduğunu düşünmektedir. Çeşitli senelerde resim ve tasarım alanında yurtiçi ve yurtdışında birçok ödüle layık görülen Pelin Kaleci, çizgileriyle hayat verdiği nitelikli mekanlarla bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamaktadır.2015 yılı başından itibaren adını taşıyan dizayn ve içmimarlık firması aracılığı ile, yıllar içinde kazanmış olduğu deneyimlerini ve aynı zamanda aileden gelen tasarım, iç mimarlık mesleğini de, kendi isi olarak benimseyip hayata geçirme fırsatı yakalamıştır. Pelin Kaleci Design&Interiors ticari amaçlı yapılar, özellikli konut, residence gibi projeler ile Türkiye genelinde ve yurtdışında içmimari proje çözümleri, uygulama, nitelikli konsept tasarım danışmanlığı, ev tekstili, mobilya danışmanlığı hizmetlerini yerli ve yabancı müşterilerine sunmaya devam etmektedir.
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş