Kategori: HaberlerVitrin

Polimeks Eskişehir modern sanat müzesini Kengo Kuma tasarladı

Ulusal ve uluslararası birçok önemli projeye imza atan ve dünyanın en büyük 250 müteahhit firması arasında Türkiye’yi en üst seviyelerde temsil eden Polimeks, Eskişehir’de modern sanat müzesi açmaya hazırlanıyor.

Japonya’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli mimarlardan Kengo Kuma’nın tasarladığı müzenin 2017 sonunda açılması planlanıyor.

Bugüne dek Eskişehir’e önemli yatırımlar yapan şirketin açacağı müzede, Polimeks koleksiyonundaki modern ve çağdaş sanat eserleri sergilenecek.

Hayata geçirdiği projelerinde mimariye, tasarıma ve sanata katkı sağlamayı hedefleyen Polimeks Holding, bu anlayış kapsamında Eskişehir’de modern sanat müzesi ve bünyesinde bir de butik otel barındıran kompleks projesinin temellerini attı.

Kendisi de Eskişehirli olan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’nın girişimiyle hayata geçecek olan kompleks, Eskişehir Belediyesi’nin tahsis etttiği ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Odunpazarı bölgesinde inşa ediliyor.

Dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma, Polimeks için tasarladı

Müze, otel ve sosyal alanlardan oluşan kompleksin müze binasını, dünyaca ünlü mimar Kengo Kuma tasarladı. Japonya’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli mimarlardan olan Kengo Kuma, tasarımlarında yerel malzemelerle çalışmaya özen göstermesi ve betonu olabildiğince az kullanması ile tanınıyor.

Mimari felsefesini, “Doğa ile mimariyi, ‘bina’ ve bulunduğu ‘lokasyon’ arasında güçlü bir bağ kurulmasını sağlayacak şekilde harmanlamak” olarak tanımlayan Kengo Kuma, bunu sağlamak için kolayca temin edilebilecek, ahşap, taş ve kağıt gibi doğal ve yerel malzemeler kullanmayı tercih ediyor. Otobüs durağından restorana, mağazadan otele farklı mekanlar tasarlayan Kuma, müze binaları konusunda da ciddi bir tecrübe ve birikime sahip.Kengo Kuma’nin imzasını taşıyan yapılar bugüne kadar Çin’den İtalya’ya, Japonya’dan İsviçre’ye uzanan geniş bir coğrafyada hayat buldu.

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde, toplam 3.300 m2 alan üzerine kurulacak kompleksin, 2017 sonunda kapılarını açması planlanıyor. Müzedeki daimi sergide Polimeks koleksiyonunda yer alan modern ve çağdaş Türk sanatçılarının eserleri sergilenecek. Bunun yanı sıra dönemsel sergiler, sanatçı buluşmaları, atölye, seminer ve eğitim programları da hayata geçirilecek.

“Geleceği gençler şekillendirecek”

“Dünyada bu türlü müzelerde sergilenecek eserler kadar, müze binasının mimarisinin de dikkat çekici olmasına özellikle önem veriliyor. Koleksiyonumuzdaki, sanat değeri yüksek eserlerin yer alacağı müzemiz için biz de bu alanda dünya çapında bir mimarla çalışmaya karar verdik” diyen Erol Tabanca şöyle devam etti:

“Özellikle gençlerin çağdaş ve modern sanata, tasarıma, mimariye olan ilgisini önemsiyoruz. Polimeks olarak felsefemiz, dünyanın neresinde olursa olsun sadece anahtar teslim projeler üretmek değil. Bulunduğu şehirle ve yerel kültürle bütünleşen, ona katkıda bulunacak, sürdürülebilir ve bizden sonraki jenerasyonlara ilham kaynağı olacak izler bırakmak isteğindeyiz. Eskişehir’in UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş tarihi ve en özel bölgesi olan Odunpazarı’ndaki restorasyon çalışmalarının da bir parçasını oluşturacak bu müze Eskişehirliler’in sanatla buluşmasına katkı sağlayacak, manevi değeri yüksek bir projedir. Eskişehir bizim evimiz, burada daha önce de yatırımlarımız oldu. Polimeks olarak bize böyle bir fırsat sunduğu için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Polimeks

Polimeks, üç girişimci ortak Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995 yılında kuruldu. Üç kurucu ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks İnşaat, kuruluşundan bu güne geçen 20 yıllık sürede başta Türkmenistan’da olmak üzere toplam 134 projeye imza attı. Polimeks portföyünde Türkmenistan’ın zengin kültürel özelliklerini taşıyan Anayasa Anıtı ve Bağımsızlık Anıtı gibi, kültür-sanat-spor kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, hükümet binaları, otel, hastane, arıtma tesisleri, çimento fabrikaları, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip birbirinden nitelikli projeler bulunuyor.

Polimeks, 2015 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslararası Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 250 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 62.; Türkiye’de ise 3. Sırada yer aldı. Fortune 500’de 2014 Türkiye 30.’su olan Polimeks, istihdamda ise Türkiye’de 2. ve ihracatta 8. sırada yer alıyor. Polimeks, Engineering News Record’un “Dünyanın En Büyük Müteahhitlik Şirketleri” 2016 Araştırması’nda 40. olarak Türk firmaları arasında da 1. sırada yer aldı.

Polimeks’in Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta inşasına devam ettiği ve 2016 içinde teslim edeceği Olimpiyat Kompleksi, şirketin en büyük projeleri arasında yerini alıyor. 2017 “Asya Salon ve Uzakdoğu Dövüş Sanatları Oyunları” (AIMAG 2017) oyunlarına ev sahipliği yapacak olan kompleks, global spor organizasyonlarına uygun çok yönlü yapı ve tesislerinden oluşacak. Genel konsepti Polimeks tarafından oluşturulan ve 3. fazın inşası devam eden Aşkabat Olimpiyat Kompleksi toplam 1.466.400 m² üzerine inşa ediliyor ve tesislerin toplam inşaat alanı ise 1.284.882,69 m²’yi bulması bekleniyor. Komplekste 15 bin kişilik kapalı arena, 5 bin kişilik su sporları merkezi, 4 bin kişilik kapalı tenis kompleksi, 5 bin kişilik kapalı atletizm salonu, 450 ve 800 yatak kapasiteli 2 otel, 12 bin kişi kapasiteli sporcu rezidansları, kültür merkezleri bulunuyor.

Polimeks’in en büyük projeleri arasında yer alan bir diğer proje ise Aşkabat Uluslararası Havalimanı. 17 Eylül 2016’da açılış töreni gerçekleştirilen yeni havalimanı, yılda 14 milyon yerli ve yabancı yolcuyu IATA Class A hizmet standartlarında ağırlayabilecek. Türkmenistan’ın milli sembollerinden esinlenerek tasarlanan proje kapsamında inşa edilen ana ve VIP terminaller, hava trafik kontrol kulesi, toplam 3.000 araç kapasiteli açık ve kapalı yolcu otoparkları, yılda 200.000 ton yük kapasiteli kargo terminali, 3 uçak kapasiteli uçak bakım hangarı, catering binası, yakıt ikmal tesisleri, itfaiye binaları, bakım-onarım ve ambar tesisleri, sivil havacılık okulu, uçuş ve kabin eğitim simülatör binası, hastane, yurt binası, kapalı spor salonu ve diğer idari ve teknik yardımcı tesislerle birlikte Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nda toplam 408.046 m2 kapalı alan mevcut.

Emre Kulcanay

Son Gönderiler

İstanbul’un en çok kazandıran mahalleleri belli oldu

#İstanbul #Fikirtepe #Esenyurt

3 gün Önce

Luxera Bahçe Port fiyat listesi 4.9 milyon TL’den başlıyor

#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı

3 gün Önce

Ege Yapı Alsancak’ta ön satış başladı

#EgeYapıAlsancak #İzmir #İnançKabadayı

3 gün Önce

Ziraat Kuleleri’ne uluslararası ödül

#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024

4 gün Önce

Babacan Meridian: Beşiktaş’ta fark yaratan proje! Ön talep toplanıyor!

#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş

7 gün Önce