ReExpo ve Second Home emlak fuarları uluslararası gayrimenkul sektörünü buluşturuyor… Yabancılar, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları ile 2022 yılının ilk üç ayında 14 bin 344 konut satın alırken bu satışların payı ise yüzde 4,5’e yükseldi.
Konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı.
Bu kapsamda, Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika olmak üzere 7 ülkede gerçekleştirilecek. 25 binden fazla ziyaretçi katılımının beklendiği fuarlarda, 100’un üzerinde uluslararası projenin sergilenmesi bekleniyor. Ayrıca, fuarlar uluslararası ve bölgesel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcıları için Türkiye’de yatırım yapma fırsatı sunuyor.
Gayrimenkul yatırımlarında ülkeler için önemli bir pazar konumunda bulunan Türkiye, yapmış olduğu yatırımlar ile dikkat çekiyor. Bu kapsamda Atılım Fuarcılık tarafından 7 ülkede gerçekleştirilecek fuarlar, Türk yatırımcılar ve firmalar için de önemli iş birliklerinin geliştirilmesi ve yapılacak yatırımların bu ülkelere kayması için büyük önem taşıyor.
Dünyanın ve bölgenin her yerinden gayrimenkul projelerini bir araya getirecek fuarlar, potansiyel yatırımcılara dünya çapında farklı projeleri de keşfetme fırsatı sunacak. Fuarlar, pandemi sonrası sektör için yüz yüze görüşme imkanı sağlayarak ciddi uluslararası ve bölgesel gayrimenkul alıcıları, yatırımcıları için ikili iş ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. Ayrıca, en yüksek kalitede alıcıları, yatırımcıları ve hükümet etkileyicilerini de çekmeye devam edecek. Yatırımcılar, kendilerine sunulan özel fırsatlar, yatırım sırasında ihtiyaç duyulan hukuki hizmetler, mimari tasarım ve proje yönetimi gibi yatırım sonrası hizmetlere de kolaylıkla ulaşabilecek.
Gayrimenkul satışlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Gerek konumu gerekse yaşam koşulları nedeniyle ülkemiz, pek çok ülkeden önemli yatırımcıları topraklarına çekiyor. Özellikle; coğrafi yakınlık, vatandaşlık fırsatları gibi etkenler Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Belçika gibi ülkelerin gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye taşıyor.
Dünya genelinde, yabancılara gayrimenkulle vatandaşlık hakkının verilmesi her geçen gün artış gösteriyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık verilmesi, ülkeler için gelir düzeyinde artış, ülke ekonomisine katkı gibi pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Türkiye ise, gayrimenkul ile vatandaşlık vermeye başlayan ülkeler arasında son sıralarda geliyor. Bakıldığında, özellikle gayrimenkul için Türkiye çok iyi bir yatırım ülkesi konumunda bulunuyor. Kolay ve hızlı satın alma süreçleri, hem yatırım hem de yaşamak için uygun koşullar bu ülkelerin, Türkiye’ye yatırım yapması için büyük bir etken. Özellikle, Arap ülkelerinden ve Kazakistan, Özbekistan, Pakistan gibi ülkelerden Türkiye’ye gelmek için ciddi bir talep söz konusu. Ayrıca, döviz ile satış yapılması ülkemize ciddi anlamda döviz girişi olmasını sağlıyor. Konut alımlarındaki artışın her geçen gün artmasıyla birlikte, ülke ekonomisine katkısının da her geçen gün artış göstermesi bekleniyor.
Gayrimenkul satın alımı ile vatandaşlık hakkına sahip olunması da gayrimenkule olan yatırımı her geçen gün artırıyor. Açıklanan verilere bakıldığında, son 9 yılda yabancılara satılan konut sayısı 293 bine ulaştı. 2013 yılından itibaren İstanbul’da yabancıların aldığı konut sayısı 116 bin 258 iken, bu rakam Antalya’da 67 bin 766 olarak gerçekleşti. Bu sırayı, 14 bin 577 adet konut satışıyla Ankara takip etti.
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş
#ÇEDBİK #YeşilBinalarZirvesi