Sahrap Soysal Büyükyalı’da, tasavvuf kültürünün lezzet sırlarını paylaştı!

Sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul, ‘İyi Yaşam Kulübü’ etkinlikleri kapsamında, ünlü yemek kültürü uzmanı ve deneyimli aşçı Sahrap Soysal’ı ağırladı. “Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı” temasıyla düzenlenen buluşma, kahvaltı ikramıyla başladı.

Tasavvuf kültürünün sırlarının ve sofra adabının inceliklerinin paylaşıldığı etkinlikte Soysal, tuz, ekmek ve suyun bu kültürde ayrı bir önemi olduğuna değinerek; “Tasavvufta tuz; adalet, fazilet ve dengeyi simgeler, sofraya ilk olarak tuz, ekmek ve su getirilir. Yola gidecek olan kişiye tuzlu su içirilerek öğütte bulunulur. Çünkü tuz, kalpteki hiddet ile inadı yok eder, su ise kin ve hasedi söndürür.” dedi.

Helvayı, Türk mutfak kültürünün en törensel yemeği olarak tanımlayan Soysal, konuklara özel olarak hazırladığı şekersiz helva ve Büyükyalı’nın musluklarından akan sodayla pişirilen keşkek ikram etti.

Dünyanın hiçbir yerinde yemeklere “imam bayıldı, sakal çarpan çorbası, analı kızlı gibi isim verme kültürü olmadığına ve bunun büyük bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Sahrap Soysal, “Derviş Sofraları” isimli ödüllü kitabını imzalayarak konuklara hediye etti.

Büyük ilgi gören etkinliğe katılanlar, projeyi yerinde görerek satış ekibinden detaylı bilgi alırken, Büyükyalı’nın lüksü yeniden tanımlayan 4 farklı konseptteki 4 örnek dairesini de gezme fırsatı da yakaladı.

Büyükyalı 

Emlak Konut güvencesiyle, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. “İnsan” ve “iyi yaşam” kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı’nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin “iyi yaşam” vizyonunu destekleyen “yeni şehircilik” akımı oluşturuyor.

Toplam 111 dönümlük arazide yükselen Büyükyalı’da, şu ana kadar satışa sunulan ünite sayısı 916. Yaşamın 2019 yılında başlamasının planlandığı Büyükyalı’nın mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor.

Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor.

Şehrin, markalı projeler ve devlet yatırımlarıyla çehresi değişen ve yüksek değer artışı kaydeden bölgesi Kazlıçeşme’de yer alan Büyükyalı, sunduğu yüksek yatırım potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Nitelikli spor merkezleri, okul ve üniversitelerin yer aldığı bölge; yeni konut, marina, otel, alışveriş merkezi, hastane ve altyapı projeleriyle her geçen gün gelişmeye ve yatırım cazibesini korumaya devam ediyor.

Şehrin tüm ulaşım akslarının merkezinde yer alan Büyükyalı’da bu özelliklere, deniz ve ulaşım kolaylığı da ekleniyor. Özel deniz taksi ulaşımının yanı sıra kara ve raylı sistemin tüm alternatiflerinin kullanılacağı Büyükyalı, Tarihi Yarımada’nın yakınında, Marmara Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Marmaray, banliyö hattı, 8 şeritli yeni sahil yolu ve deniz ulaşımı imkanlarını bir arada sunan ulaşım olanaklarına 2016’nın sonunda hizmete giren, İstanbul’un Asya ve Avrupa Yakası’nı tüp geçişle birbirine bağlayarak motorlu araçlara geçiş olanağı sağlayan Avrasya Tüneli’ni de ekledi.

Büyükyalı’nın yükseldiği, geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan arazide, 1900 yılından önce inşa edilmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1985’te “eski eser” olarak tescillenmiş yapılar bulunuyor. Bu binaların; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, müze, çocuk kulübü, yeme-içme alanı, performans merkezi ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Büyükyalı’ya İstanbul’un kent dokusunu katacak tarihi yapılar, kültürel ve sosyal aktivitelerle canlandırılarak, günlük hayatın bir parçası haline gelecek.