Sayılarla 3. Havalimanı

3. Havalimanı yeri nerede? 3. Havalimanı ismi belli oldu mu? 3. Havalimanı ihalesi ne zaman yapıldı? 3. Havalimanı konsorsiyum oluşumunda hangi şirketler yer aldı? İstanbul 3. Havalimanı projesinde son durum ne? İşte detaylar…

havalimanigelirgarantisi DHMİ tarafından resmen 1 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen tam yer teslimine  kadar inşaat sahasında geçici izinlerle, 2014 yılı boyunca 600’e yakın sondaj,  1600’ün üzerinde konik penetrasyon deneyi ile gerçekleşen zemin etütlerinden  yararlanarak toprak işleri tasarımı üzerinde çalışıldı.

3 Havalimanı nerede yapılıyor?

 Türkiye’nin uluslararası havacılık pazarındaki rolünü daha da ileriye taşıyacak Yeni Havalimanı, İstanbul’un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasındaki 76,5 km2 alan üzerinde inşa ediliyor.

TAKSİM, KADIKÖY, ATATÜRK VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANLARINDAN 3. HAVALİMANI’NA NASIL GİDİLİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

3. Havalimanı inşaatında son durum ne?

Bugüne kadar zemin düzeltme ve hafriyat çalışmalarında günlük 700.000 m3  civarında toprak hareketi gerçekleştirdildi ve yakın zamanda kademeli olarak bu  miktarın 1 milyon m3 sınırını aşmasını öngörülüyor.

150 milyon yolcu kapasitesine sahip üç terminal ve altı pistten oluşacak İstanbul  Yeni Havalimanı’nın dört fazda tamamlanması planlanıyor.

Havalimanının ilk etabında üç adet bağımsız paralel pist, taksi yolları, apron,  terminal binası, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemleri ile diğer  hizmet binaları hayata geçirilecek.

havalimanikredi

3. Havalimanı nasıl inşa ediliyor?

havalimanirakamlari

İlk yolcu terminal binası 1.3 milyon m2 ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak ve bu terminalde ilk etapta yılda 90 milyon yolcuya hizmet sunulacak.

Projenin ilerleyen fazlarında ek terminal binaları ve pistler ile bu kapasitenin 150 milyon yolcuya çıkarılması hedefleniyor. Uzun vadede havalimanı terminal kapasitesinin 200 milyon yolcuya kadar genişletilebileceği öngörülerek gerekli planlamalar buna göre yapılıyor.

300 milyon avroluk yatırımla Türkiye’nin en büyük makine parkı kuruldu. Şu anda 800 adet yüksek kapasiteli iş makinesi ve 1200 adet yüksek tonajlı kamyon gibi inşai kabiliyet yaratan teknik ekipmanların yer aldığı üç farklı şantiye ile İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatı planlandığı şekilde yürütülüyor.

Altyüklenicilerin çalışanlarıyla beraber şu anda inşaatta 6 bin kişi görev yapıyor. Yönetici ve mühendislerin oluşturduğu 800e yakın beyaz yaka çalışanların %20’sini ise kadınlar oluşturuyor.

3. HAVALİMANI SON DURUM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak: IGA, Hürriyet