Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasında ödül alan geleceğin genç yaratıcıları 5 Nisan’da düzenlenen törende açıklandı.
Bu yıl 125 farklı üniversiteden 954 grup ve 1930 kişinin başvurduğu yarışmada dereceye giren öğrenciler, çeşitli ödüllerin yanı sıra Rönesans Holding’de staj yapma imkânına da sahip olacaklar.
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp bu sene ikincisi düzenlenen yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin her köşesindeki genç potansiyelleri keşfettik ve bu bize gelecek için daha da büyük bir umut verdi. Dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olabilmek için bu genç arkadaşlara ihtiyacımız var” dedi.
Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında 37’inci, Avrupa’da ise 10’uncu sıraya yükselen Rönesans Holding, bu yıl ikincisini düzenleyerek gelenekselleştirmeyi hedeflediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının kazananlarını açıkladı. Tüm Türkiye’yi kapsayarak dev bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ödül töreni 5 Nisan’da düzenlendi.
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’in katıldığı ödül töreni öncesinde düzenlenen workshop’ta ise Türkiye ve dünyada mimarlık ve tasarım dünyasına yön veren isimler sahnedeydi. Finale kalan gençlerin projelerinin masaya yatırıldığı workshop çalışmasında, dünyaca ünlü Fransız Mimar Christophe Pillet’nin yanı sıra Türkiye’nin en önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar yer aldı. Mimarlar öğrencilerle deneyimlerini paylaşırken, gençlere “kendi vizyonunuza inanın” mesajı verdiler.
“Dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olmak için gençlere ihtiyacımız var”
Ödül töreninde konuşan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Anadolu’nun değişik köşelerinden gelen pırıl pırıl genç mühendis ve mimar adayı arkadaşlarımızın algılarını daha da açmak, onlara yeni vizyonlar ve görüşler kazandırmak ve onları sektörümüzün başarılı birer bireyi olarak ülkemize kazandırmak bizim için çok önemli” dedi. Dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer almak için Rönesans Holding’in geleceğin mimar ve mühendislerine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Ilıcak, “Biz takım çalışmasına ve birlikte üretmenin gücüne her zaman inandık. Bu nedenle gelecekte birlikte çalışacağımız gençleri yüreklendirmeye devam edeceğiz ki onlar bize daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gelecek versin” diye ekledi.
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise, “Genç, enerjik, özveri ile çalışan, işine tutku ile bağlı, dinamik ve güvenilir kişilerden oluşan Rönesans Holding’in, gelecekte de Türkiye ve yurt dışındaki projelerde bu vizyondaki gençlerle birlikte ilerleme hedefi bulunuyor” yorumlarını yaparken, “Yarınları kazanmak için gençlere dokunmayı amaçlayan Rönesans olarak, bu yarışmanın ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırım olduğuna inanıyoruz” dedi. Kayaalp sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hedefimiz, gelecek nesillere sürdürülebilirlik kavramını benimsetmek amacıyla çıktığımız bu projenin kendisini de sürdürülebilir kılmak. Yarışma kapsamında düzenlediğimiz “Mavide Yeşil Fikir” seminerleriyle sadece 2 yıl içinde, 17 farklı ilde, 27 üniversitede 6500 öğrenciye dokunmuş olmamız, vizyonumuzun ne denli doğru kurgulandığını gösteriyor. Gelecek hedefimiz ise çok net; 5 yıl içerisinde 20 bin öğrenciye ulaşmak” yorumlarını yaptı.
Gençler olmadan Türkiye’nin ileri gidemeyeceğini söyleyen İpek Ilıcak Kayaalp, “Türkiye’nin her köşesindeki genç potansiyeli keşfettik ve bu bize gelecek için daha da büyük bir umut verdi. Dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olabilmek için bu genç arkadaşlara ihtiyacımız var. Anadolu’nun değişik köşelerinden gelen pırıl pırıl genç mühendis ve mimar adayı arkadaşlarımızın algılarını daha da açmak, onlara yeni vizyonlar ve görüşler kazandırmak ve onları sektörümüzün başarılı birer bireyi olarak ülkemize kazandırmak bizim için çok önemli” dedi.
“Kendinize inanın, trendlere değil“
Ödül töreni öncesinde gerçekleşen workshop çalışmasının ise en büyük sürprizi, eserleri müze koleksiyonlarında yer alan dünyaca ünlü Fransız Mimar Christophe Pillet oldu. Eserleri Centre Pompidou, Centre National des Arts Plastiques, Arts Décoratifs ve New York Cooper-Hewitt Museum gibi dünyaca ünlü sanat merkezlerinin koleksiyonlarında yer alan tasarımcı global deneyimini Türk gençlerle buluştururken, onların projelerini de dinleme fırsatı yakaladı.
Gençlere “Kendinize inanın, trendlere değil” mesajını veren Pillet, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tasarım ile hedefim insanların daha iyi bir yaşam beklentisini gerçeğe dönüştürmek. Bunu yaparken ben kendi adıma, yaptığım tasarımların işlevsel olduğu kadar, yalınlık taşımasını da önemsiyorum. Workshop çalışmasında da geleceğin mimar ve mühendislerine kendi deneyimlerimi aktarmak benim için çok önemliydi. Rönesans Holding’in bu başarısının diğer müteahhit şirketlere örnek olmasını diliyorum.”
Yeşil ve inovatif projeler öne çıktı
Eğitim alanında çocuklara ve gençlere yatırım yapan Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla düzenlediği yarışmaya, bu yıl 125 farklı üniversiteden 954 grup ve 1930 kişi başvurdu.
“Sürdürülebilir Gelecek Seninle Başlasın” sloganı ile yola çıkan “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması gençlerden gelen yoğun istek üzere bu yıl mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. ‘Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler’ temalı yarışmada amaç, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerin kullanıldığı tasarım ve projelerin oluşturulması olarak belirlendi.
Rönesans Holding’in yarışmasına başvuran projeler, İTÜ, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi, Gazi, İnönü ve Gebze Teknik üniversitelerde görev yapan ve her biri farklı branşlarda uzmanlaşmış öğretim görevlilerinin yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirildi.
Ödül alan projelerin yenilikçi; mühendislik ve mimarlık alanında anlayışı değiştirip, yeşili ve doğayı ön plana koyan projeler olması dikkat çekti. Projelerin sürdürülebilir, çevre ve kullanıcı dostu ve ekonomik olmasına önem verildi.
Jüri üyeleri projeleri, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, enerji verimliliği, atıkların azaltılması, yenilikçi malzeme kullanımı, suyun tasarruflu kullanımı, sürdürülebilir yaşam ve eğitim alanlarının yaratılması gibi kriterler ışığında değerlendirerek kazananları belirledi.
Bu sene mühendislik ve mimarlık olmak üzere iki yarışma düzenlendi. Ödüller her iki yarışma için ayrı ayrı verildi. Ödül, birinciye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL ve mansiyon olarak 10.000 TL olarak belirlendi.
Ödül alanlara staj imkanı sağlanacak
Mimarlık dalında, birincilik ödülü Gazi Üniversitesi’nden Gökhan Hezer’in oldu. İkinciliği TOBB Ekonomi ve Teknik Üniversitesi’nden Özge Ceylin Yıldırım kazandı. Üçüncülük ödülü ise, Anadolu Üniversitesi’nden Yakup Akgöçmen, Tauhid Hasan Ve Ali Tuğay’ın oluşturduğu takıma gitti. Mimarlık dalında mansiyon Çankaya Üniversitesi’nden Ayşen Çerşil’in oldu.
Mühendislik dalında ise birincilik ödülünü Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden Müge Develier, Mustafa Ekicim, Farzona Abidova, Mehmet Safa Karahan ve Hüseyin Özer’den oluşan takım kazandı. İkincilik ödülü ODTÜ’den Cevat Efe Şahin, Cem Dağdeviren, Duygu Arslan ve Furkan Sivri’nin oluşturduğu takıma verildi.
Üçüncülük ödülü ise Uludağ Üniversitesi’nden Orhan Melih Rızvanoğlu’nun oldu. Mühendislik dalında mansiyon ödülü Abdulrezzak Erbalcı, Alper Özmen ve Mustafa Pala’dan oluşan Fırat Üniversitesi takımına verildi.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım Özel Ödülü’nü ise Cumhuriyet Üniversitesi’nden Merve Sancılı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Eyyüb Arslan, Feyza Nur Durmuş ve Gülname Uzun’un oluşturduğu takıma verildi.
Ödül alan öğrencilere aynı zamanda, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da sağlanacak.
Rönesans Holding
Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, dünyanın 21 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor.
İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ENR listesinde 37’inci sırada yer alıyor; aynı listede Avrupa’nın en büyük 10’uncu müteahhitlik şirketi.
3 milyar dolar global ciro ve 5 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek…
Rönesans Holding bugün 40 bin çalışanı ile alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor.
Halen Türkiye, Rusya, Türkmenistan, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Libya, Irak, Katar, S. Arabistan, Gabon, Nijerya, Cezayir, Fas, Mozambik, Almanya, Avusturya, Finlandiya, Hollanda İsviçre ve İsveç’te faaliyetlerini sürdüren Rönesans, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinde yeni projelere imza atmayı hedefliyor.
#YapısalÇelikGünü #ÇelikYapı #NaciGörür
#RE360 #Alkaş #MIPIM
#Vivaİskele #SPOINTİnşaat #KKTC