TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin Suriyeli sığınmacılara ev verildiği iddiasına cevap verdi… Peki TOKİ Suriyelilere ev verdi mi vermedi mi? İşte o cevap ve önemli açıklamalar…
TOKİ Başkanı Ergün Turan, TBMM KİT Komisyonunda dün 2013 ve 2014 yılı hesaplarına ilişkin denetim raporlarının görüşülmesi oturumunda eleştiri ve soruları yanıtladı.
Hürriyet‘ten Aysel Alp‘in haberine göre; Turan, Türkiye’nin geleneksel kent kültüründe farklı kimlik, dünya görüşü ve gelir seviyesinde insanın bir arada yaşarken yeni yapılan sitelerle bu kültürün yok olmaya başladığına dikkat çekti.
“Sağ muhafazakar zenginler ayrı sitelerde, sol düşünceye sahip zenginler ayrı yerlerden konut alır oldu” diyen Turan, TOKİ’nin farklı dünya görüşünde ve farklı ekonomik katmandaki insanların bir arada yaşamasını çok önemsediğini vurguladı. Alt ve üst gelir grubunun aynı semtte buluşabildiği; mahalle sakiniyle esnafın iç içe olduğu, geleneksel mahalle kültürünün modern kentlerde yaşamasına olanak sağlayan projeler ürettiklerini anlattı.
YATAY MİMARİYE GEÇTİK, KALİTEYİ ARTIRDIK
Turan, TOKİ’nin son iki yıldır yatay ve yerel mimariyi esas alan projelere ağırlık verdiklerini belirterek, 77 ilde 93 bin konutu bu şekilde yaptıklarını söyledi. Ancak metropoller gibi istisnai yerlerde yüksek katlı binaların yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Turan, buralarda da çok titiz davrandıklarını söyledi.Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci önceliğimiz kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi. Hedefimiz, konutlarımızın yakın gelecekte önce kaliteyle anılması. Bu nedenle TOKİ kalitede yeni bir safhaya geçti. Bu çerçevede yüklenicilerin seçimi ve denetimine özel önem veriyoruz. İstisnai haller dışında uygulama projesi olmayan, avam proje ihalesine çıkmıyoruz.”
13 YILIN REKORUNU KIRDIK
TOKİ’nin 2003 yılına kadarki 19 yılda 43 bin konut yaptığını, son 13 yılda yaptığı konut sayısının ise 754 bine ulaştığını anlatan Turan, “Kasım itibariyle 13 yılın da rekorunu kırdık ve iştiraklerimiz hariç, sadece TOKİ olarak 2016 yılında yaptığımız konut sayısı 64 bin oldu. Böyle bir yapının ne gelişmiş ne de gelişmekte olan ülkelerde karşılığı var. 2017 yılında 65 bin konutu ihale etmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 81 ilde sosyal donatılar ve kamu kuruluşlarına yapılan hizmetler hariç 754 bin konut yaptık.
SINIRA 231 KM DUVAR İHALESİ
Başkan Turan, Sınır güvenliğinin artırılması için de TOKİ’nin 6 il sınırında, 3 metre yüksekliğinde toplamda 511 bin 794 metre uzunluğunda duvar, yol ve muhtelif sayılarda gözetleme kulesi, geçiş kapısı ve elektrik altyapısı yaptığı bilgisini verdi. Şimdiye kadar Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin ve Şırnak il sınırlarında 280 bin metrelik duvar yapımı ihalesinin yapıldığını; 231 bin m’lik bölüme ilişkin de ihale çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Turan, İstanbul Finans Merkezi ile UEFA standartlarında yapılan şehir stadyumlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:
GÜNDE 90 BİN KİŞİ GİRİP ÇIKACAK
İstanbul Finans Merkezinde 5 adet banka, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile konut ve alışveriş merkezleri yer alacak. Bölge, büyük bir ekonomik yaşam alanı olacak; 50 bin çalışanı, 25 bin ziyaretçisi, 11 bin oturanı ile günde 90 bine yakın insan sirkülasyonu oluşacaktır. Bölge, iş ve alışverişiyle, kendi ekonomisini de yaratan bir yerleşime dönüşecektir.
TRABZONLULAR’A MÜJDE
UEFA standartlarında yapılmış olan Gaziantep, Eskişehir ve Trabzon stadları bitirildi, bu yıl içinde sporseverlerin hizmetine sunulacak.
Hürriyet
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş
#ÇEDBİK #YeşilBinalarZirvesi