Haberler

Topraksız tarım eğitimi Hamidiye’de başladı! VİDEO

Köy Enstitüsü’nden Tarım Lisesi’ne evrilen Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde topraksız tarım eğitim ve uygulama çalışması için faaliyete geçildi. Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Mert, “ERASMUS ve TÜBİTAK projeleriyle birlikte ulusal ve uluslararası projelere katılan Tarım Lisesi’nde ‘örtü altı topraksız tarım eğitim ve uygulaması’ ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile bir ilke daha imza attık” dedi.

Eğitim ve tarım yöneticileri Hamidiye’de buluştu

Toplam 600 metrekare alanda kurulu serada, örtü altı çilek üretim atölyesi ve TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarı ve düzenlenen törenle açıldı.

Emre KULCANAY ÖZEL HABER

Geniş katılımlı törene, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Şentürk, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Derviş Öztürk, Mahmudiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelebioğlu, Şube Müdürü Celal Menderis, Mahmudiye Müftüsü Osman Çavuşoğlu ve Daire Başkanları ile Mahmudiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Zafer Sadıç, Ziraat Bankası Mahmudiye Şube Müdürü Mahmut Şevket Terekeci ile Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Mert ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı Serdar Yılmaz katıldı.

Anadolu çocukları uluslar arası projelerde

Törende konuşan Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Mert, 1937 yılında Çifteler Köy Enstitüsü olarak hizmete açılan ve 2015’den itibaren Tarım Lisesi olarak hizmet veren okulda, Mustafa Kemal Atatürk’ün Köy Entitüsü döneminde inşa edilen taş binanın kapısında bulunan “Daima iyiye, güzele, doğruya” sözüyle her sabah çalışmaya başladıklarını belirttiği konuşmasında, “Son 1.5 yılda 100 dönüm sulu olmak üzere toplam 300 dönümde tarım faaliyetlerine başladık. 150 metre derin su kuyumuzu, 200 hayvan kapasiteli kanatlı hayvan atölyemizi aktif hale getirdik. Bugün ilk fide dikimiyle faaliyete geçireceğimiz 600 metrekare topraksız tarım alanı ile beraber toplam 1 dönüm örtü altı yetiştiriciliği atölyemizi tamamladık” dedi.

Tarım Lisesi’ndeki her üst üste konulmuş iki taşta, Anadolu’nun dört bir yanından gelen öğrencilerin emeği olduğuna vurgu yapan Oğuz Mert, sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacak öğrencilerin sahip oldukları donanım sayesinde daha mezun olmadan iş bulup çalıştıklarının altını çizdi ve “Yunusemre Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi, Kalkınma Ajansı Projeleri, Uluslararası Staj Programları, ERASMUS ve TÜBİTAK Projeleri ile de sosyal ve kültürel olarak desteklenmektedir” diye konuştu.

Törenin ardından serada yükselti üzerinde, damla sulama yapılan tablalardaki Hindistan cevizi kabuğundan oluşan zemine çilek dikimi gerçekleştirerek ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gezen davetliler, öğrencilerin birbirinden ilginç projeleri hakkında bilgi aldı.

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Serdar Yılmaz, Hamidiye Köyü olarak tarım, turizm, eğitim ve bilim projelerini desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

“Eğitim köyü Hamidiye, desteğe hazır”

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Serdar Yılmaz da Köy Enstitüsü’ne ev sahipliği yapan Hamidiye’nin ‘Eğitim Köyü’ özelliğinin yeni uygulama ve Bilim Fuarı ile daha da pekiştiğini belirterek, mahallede gerçekleştirilecek tüm tarım, eğitim, bilim, turizm projelerine destek olacaklarını söyledi. Yılmaz, “Aşık Veysel gibi kültür hazinemizin dersler vermek için konakladığı, Çifteler Köy Enstitüsü’ne yazdığı şiirinde adını andığı köyümüz, yetiştirdiği öğretmen ve öğrencileriyle ‘Eğitim Köyü’ olarak anılmaktadır. Hamidiye Köyü’nde hemen her haneden bir öğretmen yetişmiş olmasının verdiği bilinçle, köy halkı olarak Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere köyümüzde gerçekleştirilecek tüm eğitim, öğretim, uygulama projeleriyle kültür, sanat, turizm ve bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırız. Eskişehir ile Ankara arasında, Afyonkarahisar ve Konya ile tüm Ege ve Akdeniz’e açılan yollara hakim konumdaki köyümüzde ulusal ve uluslararası projeler, ulaşım kolaylığı ile rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Şehrimizde bulunan Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile belediyelerimizin eğitim-araştırma-geliştirme projelerini köyümüze davet ediyoruz” diye konuştu.

Emre Kulcanay

Son Gönderiler

İstanbul’un en çok kazandıran mahalleleri belli oldu

#İstanbul #Fikirtepe #Esenyurt

2 gün Önce

Luxera Bahçe Port fiyat listesi 4.9 milyon TL’den başlıyor

#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı

2 gün Önce

Ege Yapı Alsancak’ta ön satış başladı

#EgeYapıAlsancak #İzmir #İnançKabadayı

3 gün Önce

Ziraat Kuleleri’ne uluslararası ödül

#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024

3 gün Önce

Babacan Meridian: Beşiktaş’ta fark yaratan proje! Ön talep toplanıyor!

#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş

6 gün Önce