Kullanıcıların mahremiyet ve sosyal yaşam dengelerini kendilerinin belirleyebileceği esnek bir tasarım anlayışıyla ele alınan Tago Architects tasarımı Toya Next, yeşille bütünleşik kurgusuyla kendi ekosistemini tanımlamasının yanı sıra kente de nitelikli bir yeşil alan sunuyor.
Çok yakın bir zamana kadar sadece ticari işleviyle anılan, ancak artık konutların ve yeni yaşam alanlarının da gelişmekte olduğu İkitelli bölgesinde Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından tasarlanan Toya Next, hem Basın Ekspres hattı, hem de pek çok bağlantı noktasının kesişimde yer alıyor.
Halen üretim ve ticari ruhun devam ettiği İkitelli’ye, bütün bu yaşamların kesişiminde, ticaret ve hizmet alanlarıyla konut ve rekreasyon alanlarının iyi kurulmuş ilişkileriyle değer katan Toya Next, kendi içerisinde oluşturduğu ekosistemden besleniyor.
Bölgede eksikliği duyulan yeşil alanları, yapılaşmanın arka kısmında, konut ve ticaret alanlarını ayıran podyum üstünde, çağdaş teknolojiyle güvenlikli bir şekilde sağlayan Tago Architects, yeşil alanların altında ve önünde kurgulanan ticari alanları da bu kısmın mahremiyetini sağlayacak biçimde ve kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt verecek çeşitlilikte tasarlamış.
Büyük ağaçların yetişebileceği derinlikte bir toprak alanıyla korunaklı bir doğal yaşam alanı sağlayan bahçe, ticari alanla konutlar arasında yeşil bir yalıtım görevi de üstlenmiş.
Kullanıcıların, yüksek bir blokta yaşarken müstakil bir konutta yaşıyormuş gibi hissetmesinin önemli bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Tago Architects, bağımsız bölümleri birbirinden ayıran elamanları sadece bölücü olarak değil, aynı zamanda cephenin de bir unsuru olacak şekilde akıllı detaylarla ele almış.
Böylelikle yaşam alanları daha ayrıcalıklı bir hale getirilmiş. Hem cephe tasarımında hem de planlamada kullanılan akılcı çözümlerle, kullanıcıların istediği kadar mahremiyet, talep ettiği kadar sosyal yaşamı kendisinin dengeleyebileceği modern ve konforlu bir yaşam tarzı hedeflenmiş.
Sadece ticari alanlar ve konutların birbiri için yeterliliğini değil, aynı zamanda sosyal donatıların da kendine yeterliliğini çok önemseyen Tago Architects, Toya Next’in tasarımında sosyal alanları çeşitlilik ve konumları itibarıyla bütün kullanıcıların kolayca faydalanabileceği ortak bir noktada ve yeterli olacak şekilde kurgulamış. Bu alanların doğal ışıktan da mümkün olduğunca çok faydalanmaları sağlanmış.
TAGO ARCHITECTS
Tago Architects, Gökhan Aktan Altuğ ve Tatsuya Yamamoto ortaklığında 1995 yılında kuruldu. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde hayata geçirdiği özgün mimari tasarımları ile adından söz ettiren ofis, projelerinde günümüz yaşam ihtiyaçlarını, evrensel tasarım ve konfor değerleri ile buluşturuyor.
Kuruluşundan bu güne mimari ve iç mimari alanlarda 700’ün üzerinde proje tasarlayan Tago Architects, farklı ölçek ve tipolojideki çok önemli işlerin altına imzasını attı, birçok alanda da ödül sahibi oldu.
Firma, program ve teknik açıdan inovatif, maliyet ve kaynak kullanım bilinciyle yapılan tasarımları ile ön plana çıkıyor. Projelerinde yapısal gereklilikler, içerik, işveren talepleri gibi pek çok verinin sentezini, uzun vadede geçerliliğini kaybetmeyen zamansız çözümlerle buluşturan Tago Architects, bu sayede yüksek kalitede mimari ürünler ortaya koyuyor.
2007’den itibaren İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Avrupa, Orta Asya ve Dubai’deki ofislerinde de mimarlık, danışmanlık ve sürdürülebilir mimarlık konularındaki deneyimleri ile hizmet vermeye devam ediyor.
#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı
#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024
#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş