Kategori: HaberlerSektörel

Turkeybuild İstanbul 100 binden fazla kişiyi ağırladı

Dünyanın beş büyük fuarından biri olan, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl da yoğun ilgi görerek 100 bin metrekarelik 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın en yeni malzemelerini, teknoloji ve hizmetlerini 110 bin 430 ziyaretçiyle buluşturdu.

Fuarın “İş Geliştirme Platformu”nun, “sektör için yeni pazarlar” yaratma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği “Konuk Bölge Afrika” ve “Hedef Pazar İran” Projeleri sektörden büyük ilgi gördü. Fuarın diğer bir yeniliği olan ve büyük ilgiyle izlenen “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri de yapı sektörü temsilcilerine bilgi akışı sağladı.

En son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, sektöre fayda sağlayan etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün zirvesi olan fuarda, fuarın en iyi tasarlanmış standlarına verilen “Altın Mıknatıs Ödülleri” de sahiplerini buldu.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 39 yıldır yapı sektörünün uluslararası zirvesi olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 10 – 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün ilgi odağı oldu. Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını arttıran fuarda binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmetler yer aldı. 100.000 m2’lik 14 salon ve açık alanda, 105 ülke, 1.250 üretici firmanın 18.640 ürün ve hizmetleriyle katıldığı fuarı 110.430 kişi ziyaret etti.

Beş gün süren fuar boyunca ürünleriyle, katılımcısıyla, ziyaretçisiyle sektörün kalbinin Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da attığını vurgulayan YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, şunları söyledi:“110.430 yerli ve yabancı ziyaretçisiyle bu yıl da bölgenin en büyük etkinliği olarak başarıyla gerçekleşen fuarımıza gösterdikleri ilgi için tüm sektör profesyonellerine, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Fuarlarımızla iş hacmine destek verdiğimiz yapı malzemeleri sektörü, ihracata dönük yüzüyle kendisini kanıtlamış bir sektör. Ülke ekonomisi için bu denli önem taşıyan yapı sektörüne sağladığımız katkıyı günden güne artırmak YEM Fuarcılık’ın öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda, bu yıl “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”nin içeriğini zenginleştirerek sektöre yarattığımız faydayı artırmayı hedefledik. 5 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz “Konuk Ülke Projesi”ni bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında gerçekleştirdik. İnşaat sektöründeki hızlı büyümeleri, kıta içerisindeki coğrafi konumları ve Türk yapı sektörünün gelişimine sunduğu iş fırsatlarıyla dikkat çeken Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkelerini, üst düzey devlet yetkilileri ile satınalma heyetleriyle ağırladığımız projemiz sektörde büyük yankı uyandırdı. Ayrıca “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”nde bu yıl ilk defa dahil ettiğimiz ve Kalekim destekleriyle gerçekleştirdiğimiz “Hedef Pazar İran” projemiz de ilgiyle izlendi.

Bu yıl yeniliklerimiz arasında yer alan, hem bizim organize ettiğimiz hem de katılımcı firmalar ile sektör STK’ları tarafından organize edilen “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” tüm ziyaretçilerden büyük ilgi gördü, fuar sırasında gerçekleşen etkinliklere katılım oldukça yüksek oldu.

Tüm bu etkinliklerle sektörümüzün gelişmesi, bilgi akışının sağlanması, ihracatın artması, yeni iş ve işbirlikleri için önemli platformlar yaratmış olduk. Bundan sonra da çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı fuarlarımızı, dolayısıyla sektörümüzü geliştirmek üzere devam ettiriyor olacağız.”

Konuk Bölge Afrika Projesi’ne büyük ilgi

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” etkinliklerinden beş yıldır başarıyla sürdürülen “Konuk Ülke Projesi”nde bu yıl ilk kez bir ülke yerine, Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlandı. “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında fuarın kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkeleri değerlendirildi. Projenin açılış konuşmalarını Kenya Cumhuriyeti Arazi, Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanı Prof. Jacob Kaimenyi, T.C Mozambik Büyükelçisi Aylin Taşhan ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer gerçekleştirdi. Proje kapsamında gerçekleşen “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu”nda Türkiye Cumhuriyeti Nijerya Fahri Konsolosu Ömer Cürebal, T.C Mozambik Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Mahir Yener, Mozambik Ekonomik Birlikler Konfederasyonu (CTA) Başkanı Rogerio Manuel, Mozambik Yatırım Teşvik Merkezi Başkan Yardımcısı Godinho Alves, DEİK Türk-Nijerya İş Konseyi Başkanı Hakan Özel, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar ve Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel konuşmacı olarak yer aldı. Bu ülkelerin son beş yıldır inşaat sektöründeki büyümeleri ülke ekonomilerinin büyümesinin önüne geçmesi ve 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri forumda öne çıkan konular arasında yer aldı. Forumun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelen satınalma heyetleri fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya geldi.

Hedef Pazar İran’daki potansiyel…

Türk yapı sektörünü bu yıl farklı etkinlikleriyle buluşturacak fuarın yeniliklerinden biri de Kalekim’in desteğiyle gerçekleştirilen “Hedef Pazar Projesi” oldu. “Hedef Pazar Projesi”nde ambargonun kalkmasıyla Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından biri olan İran değerlendirildi. Proje kapsamında düzenlenen “İran – Türkiye İnşaat Forum”nda, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Danışmanı Keyvan Zedah, İran İnşaat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Esfandiar Soltani, Bonyad Mostazafan Türkiye Temsilcisi Ahmad Haddad Moghaddam, DEİK Türk – İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül, Kalekim İran Distribütöri Ali Ziaee ve Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel konuşmacı olarak yer aldı. Hedef pazar İran’daki iş fırsatları Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaşıldığı forumun ardından ülkeden gelen satınalma heyetleriyle Türk inşaat malzemesi üreticileri “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya geldi.

Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri yapı profesyonellerine ışık tuttu

Bu yıl geliştirilen yeniliklerden “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” sektöre mimarlık alanında bilgi akışı sağladı. Fuar süresinde gerçekleşen bu etkinlikler programında, YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinliklerin yanı sıra katılımcı firmalar ve sektör STK’larının düzenlediği etkinlikler de yer aldı.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen; Mimar Selçuk Avcı’nın konuşmacı olduğu “Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi” semineri, “Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı” olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” başlıklı konferansı, Mimar Hasan Cenk Dereli’nin moderatörlüğünü üstlendiği, Mimar Ahmet Alataş ve Mimar Sinan Logie’nin konuşmacı olarak yer aldığı “Mimarın Yeni Malzemesi” etkinliği, moderasyonunu Neslihan Şık’ın yaptığı etkinlikte Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yapı sektörünün farklı alanlarında uzmanlaşan Y. Mimar Burcu Başer, Y. Mimar Cemal Emden, Y. Mimar Pınar Gökbayrak, Mimar Emre Gündoğdu, Mimar Banu Uçak ve Y. Mimar Burçin Yıldırım kariyer yolculuklarına dair tecrübelerini geleceğin profestonellerine aktardıkları “Mimarlıkta Kariyer” etkinliği büyük ilgi gördü.

Altın Mıknatıs “En İyi Stand Tasarım” Ödülleri sahiplerini buldu!

Yapı Fuarları – Turkeybuild’in bir geleneği olan Altın Mıknatıs “En İyi Stand Tasarım” Ödülleri fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Lineadecor Tasarım Ekibi’nden Ürün geliştirme Müdürü Timur Erbil’in yaptığı Lineadecor – Dekor Ahşap Ürünleri A.Ş standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını SU Mimarlık Dekorasyon’dan Mimar Sıla Uzundurukan’ın yaptığı Hekim Yapı Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş standının ve tasarımını Prefabrik Yapı A.Ş Tasarım Ekibi’nden Mimar Yeliz Uzunyurt’un yaptığı Prefabrik Yapı A.Ş – Hekim Profil ve Steelin standının oldu. Üçüncülük ödülü; tasarımını HUNN İç Mimarlık’dan Mimar Kadir Yurdakul’un yaptığı DYO Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş standına verildi. AS Mimarlık’dan Mimar Ayşin Sevgi Karakurt’un tasarladığı Ersa Mobilya A.Ş standı da Mansiyon Ödülüne layık görüldü. YEM Fuarcılık Özel Ödülü ise tasarımını BÇN Mimarlık’dan Mimar Atıl Beçin’in Aktav Akustik Malzmeler San. ve Tic. A.Ş standına verildi.

39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul hakkında detaylı bilgi için www.yapifuari.com.tr

Emre Kulcanay

Son Gönderiler

İstanbul’un en çok kazandıran mahalleleri belli oldu

#İstanbul #Fikirtepe #Esenyurt

3 gün Önce

Luxera Bahçe Port fiyat listesi 4.9 milyon TL’den başlıyor

#LuxeraBahçePort #LuxeraGYO #İstanbulHavalimanı

3 gün Önce

Ege Yapı Alsancak’ta ön satış başladı

#EgeYapıAlsancak #İzmir #İnançKabadayı

3 gün Önce

Ziraat Kuleleri’ne uluslararası ödül

#ZiraatKuleleleri #Kalyonİnşaat #AutodeskDesignMakeAwards2024

4 gün Önce

Babacan Meridian: Beşiktaş’ta fark yaratan proje! Ön talep toplanıyor!

#BabacanMeridian #BabacanYapı #Beşiktaş

1 hafta Önce