Türkiye İMSAD 21 üyesiyle İSO 500’de
Türkiye İMSAD üyesi 21 sanayi şirketi, 2014 yılında 16,9 milyar TL tutarında, net üretimden satışları ile ekonomiye fayda sağladı. Türkiye İMSAD 21 sanayici üyesiyle İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer aldı…
Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2014 yılı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Araştırması’nda 21 sanayici üyesiyle yer aldı. Türkiye İMSAD, 81 sanayici firma ve 29 sektör derneği ile ülkemiz inşaat sanayisinin en büyük çatı örgütü konumunda faaliyetlerini sürdürüyor.
İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında, Türkiye İMSAD üyesi 21 şirket; demir-çelikten alüminyuma, çimentodan cama, plastikten seramiğe, kimya ve yapı gereçlerine kadar inşaat malzemeleri sektörünün temel alanlarında üretim yapıyor. İSO’nun 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması verilerine göre, Türkiye İMSAD üyesi 21 firma, 2014 yılında 16,9 milyar TL tutarında, net üretimden satışları ile ekonomiye fayda sağladı.
500 Büyük Şirket sıralamasında, Türkiye İMSAD üyesi sanayi şirketleri; “Çolakoğlu Metalurji, Assan Alüminyum, Akçansa Çimento, Çimsa Çimento, Trakya Cam, Betek Boya ve Kimya Sanayi, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, DYO Boya Fabrikaları, Nuh Çimento, Schneider Elektrik, Türk Demir Döküm Fabrikaları, Polisan Boya, İzocam, Jotun Boya, Kale Kilit ve Kalıp, Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil, Traçim Çimento, Seranit Granit Seramik ve Marshall Boya ve Vernik Sanayi ile Kalekim Kimyevi Maddeler” oldu.
Hinginar: “Türkiye İMSAD üyeleri ülkemizin kalkınmasında önemli kilometre taşlarıdır.”
Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, 52,1 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü, 21,1 milyar dolar ihracatı, toplam ihracat içinde yüzde 14 payı ve cari açığa yüzde 228 pozitif katkısı ile inşaat malzemeleri sanayinin ülkemiz ekonomisindeki gücüne dikkati çekti. İnovatif sanayi ürünleri ve küresel markaları ile ülkemizi dünya pazarlarında birinci lige taşıyan Türkiye İMSAD üyelerinin, yıllar içinde ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında da önemli kilometre taşlarını oluşturduklarını vurgulayan Fethi Hinginar, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye İMSAD, inşaat sektörünün çok önemli grupları olan 30 farklı alt sektörü temsil etmektedir. Üyelerimizin toplamı ile birlikte ülkemiz ekonomisine 1,5 milyon kişilik istihdam sağlıyoruz. İmalat sektöründeki payı yüzde 17’ye yaklaşan Türk inşaat malzemesi sanayi, aynı oranı sanayi katma değerinde de gerçekleştiriyor. 21 üyemiz, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alarak 2014 yılında 16,9 milyar TL tutarında, net üretimden satışları ile ekonomiye fayda sağlamış ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye İMSAD’ın en büyük gururu olmuştur. İnanıyoruz ki, ülke olarak, üretime dayalı sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak tedbirleri almamız ve yapısal reformları hızla gerçekleştirmemiz, sektörün gelişmesindeki ivmeyi artıracaktır.”
Türkiye İMSAD
Kuruluşundan bu yana geçen 31 yılda, Türk inşaat sanayini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil eden bir sivil toplum örgütü olan Türkiye İMSAD’ın, 29 sektör derneği, 81 sanayici firma ve paydaş kurum üyeleriyle birlikte, pazarda 21 binden fazla noktaya etkin bir şekilde ulaşmaktadır. Sürdürülebilir büyüme için yurt içinde ve yurt dışında işbirlikleri geliştiren Türkiye İMSAD, iç pazardaki gelişmeleri yakından izlemekte ve ihracatta ulaşılan başarının artarak sürdürülebilmesi için, dış pazarları yakından takip etmektedir. Türkiye İMSAD, inşaat sektörünün çok önemli grupları olan 30 farklı alt sektörü temsil etmektedir. Avrupa Yapı Malzemeleri Konseyi CPE’nin yönetim kurulunda olan, 2011 yılında Brüksel temsilciliğini kuran, sektörel projeler yürüten, raporlar yayınlayan Türkiye İMSAD, Avrupa Komisyonu’nun fonladığı birçok projeye de liderlik etmektedir.