Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Eylül’de açıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın basın ve kamuoyuyla paylaşılacağı zamanı, kentsel dönüşümde neler yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20’inci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, 17 Ağustos depreminden sonra başlatılan kentsel dönüşümde yapılan çalışmaları açıkladı. 2012’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını özetleyen Kurum, ‘2023’ün güçlü şehirlerini hep birlikte inşa etmek için ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planımızı hazırladık, Eylül’ün ilk haftasında İstanbul’da açıklayacağız” dedi. İşte Bakan Kurum’un 17 Ağustos açıklamasından o bölüm:

“KENTSEL DÖNÜŞÜM EYLEM PLANIMIZI EYLÜLDE PAYLAŞACAĞIZ”

Kurum, Türkiye’yi etkileyecek olası bir depremin etkilerini azaltmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

6306 sayılı Kanun kapsamında 53 ilde ilan edilen 240 riskli alan ve 41 ilde yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere belirlenen rezerv yapı alanlarında çalışmalara başladıklarını anlatan Kurum, şöyle devam etti:

“Riskli alanlarda yer alan 557 bin bağımsız birime ilave olarak ayrıca 81 ilimizde 609 bin konut ve iş yerini, riskli yapı statüsünde yeniliyoruz. Gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 560 bin bağımsız birimin tahliye ve yıkım işlemlerini gerçekleştirdik. Bu konudaki çalışmalarımızı daha planlı bir şekilde yürütmek, 2023’ün güçlü şehirlerini hep birlikte inşa etmek için ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planımızı hazırladık. Eylülün ilk haftası İstanbul’da düzenleyeceğimiz toplantıyla eylem planımızı kamuoyuyla paylaşacağız.”

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 11 milyar 202 milyon lira tutarında destek ve yatırım gerçekleştirdiklerini de söyledi.

17 Ağustos’tan sonra kaç bina denetlendi? Sonuç?

ÇŞB