Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç, kentsel dönüşüme girdi

Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç mahalleri kentsel dönüşüme girerek, gelişim proje alanı ilan edildi. İşte Uşak Merkez İlçesi Hacıkadem Mahallesi, Dikilitaş Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm ve proje alanı haritası, koordinatları...

Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç mahalleri kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  2389 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, bugün (11 Nisan 2020, Cumartesi) tarihli ve 31096 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Detaylar şöyle…

Uşak kentsel dönüşüm projesini Bakanlık yürütecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2389 sayılı “Uşak İli, Merkez İlçe, Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç Mahalleleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar” bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugünden itibaren yürürlüğe giren kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek. 

Uşak kentsel dönüşüm bölgesi büyüklüğü

Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com’un karardan derlediği bilgiye göre; Uşak’ta kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen bölgenin yüzölçümü 2 milyon 722 bin 552.830 metrekare büyüklüğe sahip.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar şöyle;

“Uşak İli, Merkez İlçe, Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5393 sayılı Belediye Kanunun 73’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

10/4/2020 TARİHLİ VE 2389 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ
KARAR

Kentsel doönüşüm ve gelişim proje alanı

MADDE 1- (1) Uşak İli, Merkez İlçe, Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alan, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmiştir.

(2) Birinci fıkra kapsamında ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazine’ye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamaz.

Yürürlük
MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Uşak kentsel dönüşüm sınır krokisi

Uşak kentsel dönüşüm krokisi…

UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM KOORDİNAT LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

imarpanosu.com