Sign Of The City Awards – SotCA 2018 rehberi
Sign Of The City Awards 2018 ne zaman? Sign Of The City Awards 2018 ödülleri ne zaman verilecek? Sign Of The City Awards 2018 için başvuru tarihleri ne zaman? Sign Of The City Awards ödülü hangi kategorilerde veriliyor? Sign Of The City Awards 2018 jürisi kimlerden oluşuyor? Sign Of The City Awards hakkında tüm detaylar haberde...
Sign Of The City Awards – SotCA ödülleri ne zaman sahiplerini bulacak? Sign Of The City Awards – SotCA 2018 ödül töreni ne zaman? Sign Of The City Awards – SotCA jürisi kimlerden oluşuyor? Sign Of The City Awards 2018 katılım koşulları neler? Sign Of The City Awards hakkında tüm bilgiler haberde…
Sign of the City Awards kaçıncı kez düzenleniyor?
Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet’in öncülüğünde, Lineadecor proje ortaklığı, Schindler Asansör’ün platin sponsorluğu, Emlak Konut’un katkıları ve EY’ın stratejik ortaklığında gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) bu yıl beşinci kez düzenleniyor.
Sign of the City Awards başvuruları başladı mı?
Sign of the City Awards – SotCA 2018 ödülleri için başvurular 22 Haziran’da başladı.
Sign of the City Awards için son başvuru tarihi ne zaman?
Sign of the City Awards -SotCA 2018 için son başvuru tarihi 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü…
Sign of the City Awards ödül sahipleri nasıl belirleniyor?
Gayrimenkul sektörünün yıldızları, 5 ana kategoride finale kalmak için, 3 aşamalı değerlendirme sürecini geçmek zorunda.
Sign Of The City Awards değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlanacak. Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu Sign of the City Awards stratejik ortağı EY tarafından değerlendirilecek ve teknik eleme gerçekleştirilecek.
Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından 1.aşama değerlendirmesi yapılacak ve finale kalacak, her kategoriden 5 aday belirlenecek. Finale kalan 5 proje, son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Her proje; jürinin belirleyeceği soruları cevaplayacak 3 dakikalık bir sunum hazırlayacak. Sunum sonunda proje yetkilisi 5 dakikalık bir görüşmeyle, projeyi jüriye yüz yüze anlatma fırsatı bulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden bir proje Sign of the City olmaya hak kazanacak.
Sign of the City Awards için başvuru nereye yapılıyor?
Sign of the City Awards’a katılacak markalar, yarışma başvurularını; www.signofthecity.com sitesinden yapabilecek. Aynı zamanda internet sitesinden katılım koşulları, bu yılki kategorilerin detayları ve duyuruları da başvuru tarihinden itibaren takip edilebilecek.
Sign of the City Awards ödül töreni ne zaman?
Sign of the City Awards (SotCA) ödül töreninin 6 Kasım 2018 Salı günü yapılması planlanlanıyor.
Sign of the City Awards ödüllerine hangi proje ve firmalar başvurabilir?
Sign of the City Awards katılım koşulları şöyle…
Sign of the City Awards kuralları
– 01.01.2013 – 15.08.2018 tarihleri arasında tamamlanmış ya da yapım aşamasında olan projeler aday olabilir.
– Kentsel tasarım, genç mimar teşvik, sosyal sorumluluk kategorileri dışındaki tüm kategorilerde başvurular “tamamlanmış” ya da “devam eden” olarak yapılacaktır.
– Gayrimenkul Yönetimi Kategorisine yalnızca Tamamlanmış Projeler başvuru yapabilirler.
– Tamamlanmış projelerin yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi (iskan) almış olması gerekirken devam eden projenin ruhsat almış olması yeterlidir.
– Kentsel tasarım, genç mimar teşvik, en iyi mimari tasarım ve sosyal sorumluluk kampanyalarında yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
– Türk tasarımcı, müteahhit ve geliştiricilerin yurt dışındaki projeleri de yarışmaya katılabilecektir.
– En İyi Sosyal Sorumluluk kategorisinden aday olanların sosyal sorumluluk projesinin gayrimenkul ile ilgili olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
– Tüm başvurular online olarak alınacak olup, başvuru formu eksiksiz olarak doldurulan ve başvuru ücreti ödenen başvurular değerlendirmeye alınacaktır.
– Başvuruda bulunan projeler teknik elemeden geçtikten sonra aday olabilecektir.
– Adaylık başvurusu alınan herhangi bir projenin ödüle layık bulunması durumunda, ödüle layık bulunan projelerin ödüllendirilmesi ile ilgili duyurunun yapılma şekli ve detayları, organizasyonun belirlediği şekilde organizasyonun kendi insiyatifinde gerçekleşir. Ödüle layık bulunan tüm proje ödülleri ödül gecesinde açıklanacak ve verilecektir.
– Kategoriler bazında soru formlarında farklılıklar bulunmaktadır, başvuru formundaki açıklamalara dikkat ederek doldurulmalıdır.
– Başvuru sırasında projeye ait paylaşılacak görsel ve videonun projeyi yeteri kadar açıklayacak şekilde olması jürinin seçim sürecine etki edecektir.
– Yılın Fark Yaratanı kategorisi için başvuru alınmayacaktır, adaylar jüri tarafından belirlenecektir.
– Mimari ofisler proje yatırımcısı adına projeye başvurabilirler ancak katılım başvurusunda, projenin hak sahibi gayrimenkul şirketinin onayını belgelemesi gerekmektedir.
– Tamamlanmış projelerin projeye ait gerçek fotoğraf koyması gerekmektedir; teknik çizim, proje görseli olan fotoğraflar jüri tarafından dikkate alınmayacaktır.
Sign of the City Awards başvuru ücreti kaç TL?
– Başvuru bedelinin ilgili hesap numarasına “yarışma başvuru bedelidir” notu eklenerek yatırılması ve ödeme belgesinin başvuru formunda bulunan ilgili yere yüklenmesi gerekmektedir. Bir proje ile birden fazla kategoriye başvurulması durumunda, her bir kategori için ayrı bir başvuru formu oluşturulması ve başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir.
Başvurulan her kategori için ücret 3.000 TL + KDV’dir.
Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.
Garanti Bankası A.Ş. Bakırköy Kurumsal Şube
Hesap Numarası : 382/6201586
Vergi Dairesi : BÜYÜK MÜKELLEFLER
Vergi No : 4640061273
IBAN : TR37 0006 2000 3820 0006 2015 86
– Genç Mimar Teşvik kategorisine başvuru ücretsiz olacaktır.
– Son başvuru tarihi 15.08.2018’dir. Adayların, katılım formunda beyan veya taahhüt etmiş oldukları bilgilerin hatalı, eksik ve/veya yanıltıcı olmalarından kaynaklanan veya kaynaklanabilecek olan zararlardan Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. sorumlu tutulamaz. İşbu hususta her türlü sorumluluk ilgili kendisine aittir.
Sign of the City Awards 2018 değerlendirme süreci
Sign Of The City Awards değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlanacaktır.
– Teknik Eleme
Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu denetlenecek ve koşullara/kriterlere uygun olan tüm başvurular aday olabilecektir. Koşullara/kriterlere uygun olmayan adaylara da geri bildirim yapılacaktır. Denetimden geçemeyen adayların yatırılmış başvuru ücretleri iade edilecektir. Denetleme bağımsız bir kuruluş olan EY Türkiye tarafından yapılacaktır.
– Birinci Aşama Değerlendirme
Yapılacak değerlendirme sonucunda her kategoriden maksimum 5 aday finale kalacak , Premium Proje olarak lanse edilecek ve www.signofthecity.com resmi web sitesinde duyurulacaktır.
Her kategoriden sadece 1 adet proje Sign of the City olmaya hak kazanacak ve 6 Kasım 2018’de yapılması planlanan ödül töreninde açıklanacaktır.
– Final Jüri Toplantısı Değerlendirme
İkinci aşamayı geçen 5 proje son olarak, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacaktır.
Her proje; jürinin belirleyeceği soruları cevaplayacak 3 dakikalık bir sunum hazırlayarak bir sunum gerçekleştirecektir. Sunum sonunda proje yetkilisinin soru cevap dışında bahsetmek istediği başlıklar için 2 dakikalık serbest anlatım süresi olacaktır (Görüşme süresi toplam 5 dakika).
Yapılacak değerlendirme sonucunda her kategoriden sadece 1 adet proje Sign of the City olmaya hak kazanacaktır. Ödül gecesinde her kategoriden finale kalan maksimum 5 aday sahnede Premium Proje olarak lanse edilir ve resmi web sitesinde yayınlanır.
– Herhangi bir kategoride, jüri değerlendirmesi sonucunda, ödüle layık bir proje bulunmaması durumunda, jürinin ödül vermeme hakkı saklıdır.
– Jüri toplantıları sürecinde (adaylara önceden bildirilen tarihlerde) projeye ait ek bilgi, belge , görsel, açıklama vb talep edilebilir. Bu konuda ilgili sürelerde projenin ilgili kişisi tarafından dönüş yapılması gerekmektedir. Jüri toplantısı sırasında ihtiyaç duyulması halinde iletişime geçilecek kişinin kontakt bilgileri başvuru formunda eksiksiz şekilde verilmelidir.
Sign of the City Awards 2018 kategorileri hangileridir?
En iyi Konut Projeleri Kategorisi
En İyi Konut Binanın kot aldığı noktadan itibaren 10 kat altındaki konutlardır.
En İyi Çok Katlı Konut Binanın kot aldığı noktadan itibaren 10 ve üzeri kata sahip konutlardır.
En İyi Müstakil Konut Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan belli kişi veya kişilerin bağımsız kullanımına ayrılmış olan villa tarzı yapılanmalardır. Tek kat, dubleks, tripleks olabilir. Ayrıca duvar komşuluğu açısından tek, ikiz , üçüz olarak nitelendirilebilir;ancak müstakil tanımında bağımsız kullanım esastır.
En İyi Rezidans İçinde oturanlara hizmet verebilen, sosyal imkan ve güvenlik sağlayan, kendi kendine yetebilen teknolojisi yüksek kalitede bir yapıdır Resepsiyon hizmeti, günlük temizlik ihtiyacı, kuru temizleme, çamaşırhane, alışveriş servisinin vb. profesyonel bir şekilde sunulduğu yapılar olarak tanımlanabilir. Çok veya az katlı olabilir.
En İyi Ticari Projeler Kategorisi
En İyi Ofis İşyeri kullanım amaçlı olarak geliştirilmiş, gelir getiren mülk kategorisinde yer alan, teknik ve fonksiyonel olarak iş binası kriterlerine uygun dizayn edilmiş iş merkezleri, plazalar, ofisler bu kategoride değerlendirilir.
En İyi Yerel Merkezli AVM 30.000 m2 altında, brüt minimum 5000 m2 kiralanabilir alanı ile minimum 15 dükkanı bulunan ve profesyonel olarak yönetilen alışveriş merkezleri bu kategoride değerlendirilir.
En İyi Bölgesel Merkezli AVM 30.000 m2 üzeri, brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne sahip ve profesyonel olarak yönetilen alışveriş merkezleri bu kategoride değerlendirilir.
En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı Fabrika, depo, antrepo, lojistik projeler bu kategoride değerlendirilir.
En İyi Karma Kullanımlı Proje Konut, ofis, alışveriş merkezi, otel gibi iki veya daha fazla fonksiyonun bir arada bulunduğu projelerdir.
En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi
En İyi Sağlık Binası Hastane projeleri ile hasta ve yaşlı bakım evleri konseptleridir.
En İyi Eğitim Binası / Kampüsü Okul ve benzeri eğitim projeleridir. (ilköğretim, üniversite binaları ve kampüsleri vb)
En İyi Sosyo-Kültürel Yapı Müze,sergi,fuar, konferans, kongre merkezleri, auditoryum, gösteri ve sanat merkezleri, sosyal amaçlı projeler, camiler, kütüphaneler, sinema ve eğlence merkezleri, spor tesisleri, tribünler vb bu kategoride değerlendirilir.
En İyi Turizm Hizmet Yapıları Tüm otel ve turizm tesisleri, tatil köyleri, günübirlik dinlence, eğlence ve konaklamaya ilişkin tesisleri kapsayan proje ve uygulamaları gayrimenkul özellikleri kapsamında değerlendirilecektir.
En İyi Ulaştırma ve Altyapı Hizmetleri Köprü, baraj, havaalanı, liman vb. gibi projeleri kapsamaktadır.
Kent ve Mimarlık Kategorisi
En İyi Mimari Tasarım ( Kamu ) Herhangi bir gayrimenkul segmentinde teknik, estetik, fonksiyonellik ve sürdürülebilirlik anlamında mimari konseptin değerlendirilmesidir. (Kamu ve Özel sektör projeleri ayrı ayrı değerlendirilecektir).
En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör ) Herhangi bir gayrimenkul segmentinde teknik, estetik, fonksiyonellik ve sürdürülebilirlik anlamında mimari konseptin değerlendirilmesidir. (Kamu ve Özel sektör projeleri ayrı ayrı değerlendirilecektir).
Genç Mimar Teşvik 30 Yaşının altında olan, nitelikli ve sürdürülebilir mimari proje çalışmaları bulunan mimarlara teşvik ödülüdür. Gerek profesyonel yaşamda yer alan, gerekse üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim yapan mimar adaylarının katılımına açıktır.
En İyi Kentsel Tasarım Kentsel Tasarım ilkelerine göre gerçekleştirilmiş kamusal alan düzenlemeleridir (kent meydanları, yaya bölgeleri, mahalleler vb.).
En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Doğal ve kültürel mirası, yaşatmaya – geliştirmeye yönelik koruma ve uygulama projelerini kapsamaktadır. Projeler; yapı, sokak, mahalle ve havza ölçeğinde olabilir. Projeler; geçmişin değerlerini gelecek nesillere aktaran, doğal ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına ilişkin temel ilkeleri içermelidir. Projeler; yapı ölçeğinde restorasyon, sokak ölçeğinde sokak sağlıklaştırma, mahalle ölçeğinde canlandırma ve yenileme, havza ölçeğinde yerel ve bölgesel kalkınma yaklaşım ve stratejilerini kapsamalıdır.
En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi Kentsel yenileme ve dönüşüm mevzuatına tabi ve/veya dönüşüm projesi kriterlerine uygun yapılandırılmış projelerdir.
En Yeşil Bina Sürdürülebilirlik kapsamında sertifikalı (Leed, Bream gibi) ya da sertifika adayı olmaya hak kazanmış yapılar, enerji verimli binalar ve akıllı binalar bu kategoride değerlendirilir.
Diğer
En İyi Pazarlama Kampanyası Projelerin pazarlama kampanyalarına verilen ödüldür. Bu kapsamda, pazarlama kampanyasının bütünsel konsepti, projedeki mecra kullanımı, bilinirlik, marka algısı yaratma başarısı, farklı alternatif pazarlama kanallarının kullanımı, sosyal medya kullanımı, satış ofisi ve örnek daire teması, web sitesi tasarımı değerlendirilmeye tabi tutulur.
En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Doğal çevreyi koruyan, müşterilerin tercihlerini dikkate alarak kaliteli ve güvenli projeler sunan; iş görenlerin temel hak ve özgürlüklerine saygı gösteren; faaliyetlere ilişkin doğru bilgi sunan ve sosyal girişim kavramını sahiplenerek edinimlerini toplumun refah seviyesine katkıda bulunacak şekilde kullanan; eğitim, spor, sağlık, kültür ve sanat etkinlikleri ve projeleri bu kapsamda incelenecektir.
En İyi Gayrimenkul Tesis Yönetimi Gayrimenkullere ilişkin tüm proje, üretim, pazarlama süreçleri ve yönetim teknikleri ile beceriler değerlendirilir.
Yılın Fark Yaratanı
Bu katagoride gayrimenkul sektörü adına fark yaratan bir kişi veya kurum jüri tarafından ödüllendirilecektir. Jüri tarafından geniş bir yelpazede sektöre estetik, inovasyon, icat, buluş, sanat vb.. anlamında soluk getiren bir farklılık ödüle layık bulunacaktır.
Sign of the City Awards 2018 jürisi kimlerden oluşuyor?
Sign of the City Awards 2018 jürisinde şu isimler var:
Prof. Dr. Güzin Konuk – (Y. Mimar-Kent Tasarımcısı [Jüri Eşbaşkanı])
Prof. Dr. Suha Özkan – (World Architecture Community Kurucu Başkanı [Jüri Eşbaşkanı])
Ali Pamir )Pamir & Soyuer Real Estate / Yönetim Kurulu Başkanı)
Ali Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı)
Z. Altan Elmas (KONUTDER Başkanı)
Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı)
Ayşe Hasol Erktin (Mimar, MDS.)
Aytek İtez (Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı)
M.Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı)
Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı)
Füsun Yılmaz – Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi)
Haluk Sur (FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı)
Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili)
Doç. Dr. Lale Özgenel (ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi)
Makbule Yönel Maya (TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdür)
Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı)
Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi)
Zafer Baysal (ULI Türkiye Başkanı)
Sign of the City Awards 2018 iletişim
Web: signofthecity.com
Sign Of The City Awards 2018 için son başvuru tarihi yaklaşıyor
Sign of the City Awards 2017 ödüllerini hangi projeler kazandı?
Sign of the City Awards 2017 kazananları için tıklayın!
Sign of the City Awards 2016 ödüllerini hangi projeler kazandı?
Sign of the City 2017 ödül sahipleri için tıklayın!
Sign of the City Awards 2015’in kazananları kimler?
Sign of the City Awards 2015’te ödül kazanan projeler için tıklayın!
Sign of the City Awards 2014’te ödüller kimler gitti?
Sign of the City Awards 2014 ödüllerine layık projeler ve firmalar için tıklayın!
imarpanosu.com