Büyükçekmece Belediyesi imar ve yıkım uyarısı yaptı!
Büyükçekmece Belediyesi, depremin ardından ilçeye yönelen göçün ardından gelen 'İmarsız gayrimenkul satışı' ihbarları üzerine önemli bir açıklama yaptı.
Büyükçekmece Belediyesi, inşaat firmaları ve emlakçıların depremden sonra Büyükçekmece’ye göç edenlere imarsız yapıların satıldığını, imarı olmayan yapıların belediye tarafından yıkılacağını açıkladı. İşte belediyenin o önemli açıklaması…
Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Ulusça ağır kayıplar verdiğimiz depremler sonrasında, Büyükçekmece’miz ciddi ölçüde İstanbul dışı ve içinden göç almaya başlamıştır.
Bazı inşaat firmaları ve emlakçıların “İmarsız” gayrimenkulleri, vatandaşlara yanlış beyan vererek satma girişimlerinin olduğu belediyemize ihbarlarla ulaşmaktadır.
Büyükçekmece’miz yüzde 70 su toplama havzasında olmayı nedeniyle, imar kısıtlılığı bulunmaktadır. Özellikle imar olmayan veya imara aykırı yapılan kaçak yapılaşmalar;
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ tarafından tespit edilerek yıkılmaktadır.
Vatandaşlarımızın olası bir olumsuzlukla karşılaşmamaları adına gayrimenkul alım-satımı yapmadan önce Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurarak, alacakları gayrimenkulün imar durumu hakkında bilgi almalarını önemle rica ediyoruz.”
32 kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı
Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 32 bina Büyükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.
Her seçim döneminde olduğu gibi “İmar Affı” beklentisi yine bazı fırsatçıları kaçak yapı yapmaya yönlendirdi.
Su toplama havzasında da 22 kaçak yıkıldı
Büyükçekmece’nin Türkoba Mahallesi Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 32 bina çevik kuvvet polisi ve zabıta gözetiminde yıkıldı. Büyükçekmece Gölü içme suyu havzası ve Çayırlar mevkiinde kaçak yapılaşmaya karşı 24 saat nöbet sistemiyle mücadele veren İSKİ Havza Koruma Müdürlüğü ve Büyükçekmece Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmıyor. Önceki gün de Eskici Köyü’nde içme suyu havzasına yapılmak istenen 22 kaçak yapı yıkıldı.
“Kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek”
Büyükçekmece Belediyesi imar müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği kaçak inşaatlar önce mühürlendi ardından da yıkım kararı alındı. Günün ilk saatlerinde yaklaşık 500 çevik kuvvet polisi ve zabıta ekipleri gözetiminde başlayan yıkım işlemleri eş zamanlı olarak 4 ayrı bölgeden başlatıldı. Bazı bölgelerde kaçak yapı sahiplerinin yıkım ekiplerine direnmelerine rağmen kaçak binalarının yıkılmasını engelleyemediler.
Büyükçekmece Belediyesi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Büyükçekmece ilçesi sınırlarında kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceği vurgulandı.