970X250 ARTAS BASIN2024 videolu

970x250
PlayPlay

300X250 ARTAS BASIN2024 3

Yeni Fikirtepe’de hak sahipleri Emlak Konut’a yürüyecek: Evimiz nerede?

Yeni Fikirtepe'de hak sahipleri, "Satışı yapılan konutlar teslim edilirken yıkılan evimizin yerine verileceği söylenen evimiz nerede?" diye sormak ve basın açıklaması yapmak için yürüyüş başlatıyor... Detaylar haberimizde...

Yeni Fikirtepe’de konut teslimleri başladı ancak hak sahiplerine değil… Bu duruma isyan eden Fikirtepeli’ler, düzenlenen protesto ve basın açıklaması yapmak üzere yürüyüş yapacak. Yeni Fikirder’in açıklamalarıyla detaylar şöyle…

Yetkililerden “Rezerv alan” savunması

Yeni Fikirtepe’de, Bakanlığın sitesindeki krokide 19 numara ile gösterilen alanda hayata geçirilen ve eski adıyla Brooklyn Life olarak bilinen projenin hak sahipleri, geçtiğimiz günlerde (7 Ekim 2024, Pazartesi) teslimler hakkında bilgi almak üzere proje sahasına gitti.

Burada, Yeni Fikirder Başkan Yardımcısı Menderes Yavuz’a ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Fikirtepe’yi rezerv alan ilan etmesi nedeniyle 1. Etap’ın bütün olarak ele alınarak ‘tek ada’ olarak var sayıldığı’ bilgisi verildi. Öte yandan Yavuz ile konuşan yetkililer, ‘3419/1 nolu yapı adasında inşaası biten 3 blok içerisindeki daire tipleri 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 olarak bulunduğunu hak sahiplerine verilebilecek 1+1 daire tiplerinin bulunmadığını söyledi. Hak sahiplerinin hangi yapı adasından bağımsız bölüm teslim alacaklarının belli olmadığını, mevcutta sahibi oldukları yapı adasından değil herhangi bir yapı adasından yer verileceği açıklamasında bulunan görevliler, ‘Konut satın alan tüketicilerin evleri teslim edilirken hak sahiplerinin nereden, ne alacağının hala daha belli olmadığını da sözlerine eklediler.

1.Etap içerisinde dağıtımlar yapılırken Bakanlık ve hak sahipleri arasında yüzde 50-50 oran uygulanacağını fakat terk alanına yapılan yapılardan hak sahiplerine bir pay verilmeyeceğini ve finansman sağlamak adına terk alanlarına yapıların yapıldığının da belirtilmesi üzerine Yeni Fikirder, Bakanlık yetkilileri ile görüşme için randevu talep etti ve bu hafta sonu yürüyüş ile basın açıklaması yapacağını sosyal medyada ilan etti.

MÜDÜRLÜK DOĞRULADI: “HAK SAHİPLERİNE TESLİMAT YOK”

Yeni Fikirder’in sosyal medya paylaşımı üzerine 8 Ekim 2024, Salı günü Marmara Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün internet sitesinde bir duyuru yayınlandı ve şöyle denildi:

“Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızca yapımına başlanan proje adalarında çeşitli seviyelerde yapım faaliyetleri sürdürülmektedir. Proje kapsamında hak sahiplerine isabet edecek gayrimenkullerin belirlenmesine ilişkin bütüncül olarak yürüttüğümüz dağılım çalışmaları devam etmektedir. Bu aşamada Başkanlığımız tarafından hak sahiplerine herhangi bir teslim süreci başlatılmamış olup yapımı tamamlanan 3419 ada 1 parseldeki proje alanında hak sahiplerine gayrimenkul teslimlerine ilişkin gerekli duyurular Ekim ayı içerisinde yapılacaktır. Bu süreçte Genel Müdürlüğümüz yetkilileri ile görüşüldüğü beyanıyla kişilerin yaydığı yanlış bilgilere itibar edilmemesini rica eder ve uygulamaya yönelik bilgilendirme için Dumlupınar Mahallesi Yazıcılar Sokak No : 63 Fikirtepe / Kadıköy adresindeki Fikirtepe İrtibat Ofisimize müracaat edilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız“.

FİKİRTEPE ORAYA YÜRÜYECEK

Müdürlüğün bu açıklaması üzerine harekete geçen Yeni Fikirder, Emlak Konut’un Yumurtacı Abdibey Caddesi üzerinde bulunan satış ofisine yürüme kararı aldı. Yapılan açıklama göre; 12 Ekim 2024, Cumartesi günü saat 12:00’de Fikirtepe Çömlekçi Çukuru’nda yer alan 3419/1 ada parsel üzerindeki 19 numaralı Yeni Fikirtepe yapı adasında buluşacak olan Fikirtepeliler, buradan Emlak Konut Satış Ofisi’ne yürüyecek.

YENİ FİKİRDER’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA VE DAVET!

Ve bugün bir açıklama yayınlayan Yeni Fikirder, 12 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek yürüyüş ve basın açıklaması için bu davet ve bilgilendirme notunu paylaştı:

“Müteahhit firmalardan sonra vatandaşlarını yaşadıkları mağduriyetten kurtarmak için gelen Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın #FİKİRTEPE Halkına yaptığı zülmü tüm kamuoyuna duyurmak için yapılacak basın duyurusuna davettir…

Uzun süredir yaşatılan mağduriyetlere tepkiler gösterdik.
Çadırlar kurduk, içerisinde yaşamak zorunda kaldık.
Yürüyüşler yaptık.
Onlarca, yüzlerce görüşmeler gerçekleştirdik.
Defalarca TBMM’ye gittik. Bakanlık yollarını aşındırdık.
Yetmedi sanatsal bir çalışma ile #LekeFikirtepe dedik.
Sessizliğe ses vermek için panoya çiviler çaktık.
Devletimiz gelsin bizleri illegal yolları kullanarak evsiz bırakan, bağımsız bölüm satın alan tüketicileri dolandırıp emeklerinin üstüne çöken müteahhitlerden kurtarsın istedik.
Sonunda yetkililer sesimizi duydu #FİKİRTEPE’ye müjdeli haberi Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği bakanımız Murat Kurum bizatihi gelerek verdi.

23 Kasım 2020 tarihinde şu cümleleri kurdu;

“Konutlarınızı, ‘DEVLET’ güvencesiyle biz yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Fikirtepeli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız mağdur olmasınlar ve biz devlet olarak yapılması gerekeni hızlı, süratli bir şekilde yapalım ve yeni Fikirtepe’yi altyapısıyla, sosyal donatısıyla, tüm ihtiyaçlarıyla birlikte inşa edip vatandaşlarımıza teslim edelim.’ talimatı verdiler.

İnşallah aşamalı olarak 3 yıl içerisinde yeni yuvalarınızı, sağlam konutlarınızı sizlere teslim edeceğiz”…

#FİKİRTEPE halkı olarak bu açıklamalarla mağduriyetlerimizin bitecek olmasına çok sevindik, Cumhurbaşkanı’mızın sürece müdahale etmesinden son derece memnun olduk.

Fakat süreç ilerledikçe hızlı başlayan evlerimizin inşasının hızı kesildi.3 yılda teslim edileceği sözü verilen projeler 4.yıl biterken hala daha bitirilemedi.

Arsa paylarımızdan alınarak oluşturulan sosyal donatı alanları ya satıldı yada üzerlerine inşaatlar yapıldı.

Bakanlığın birçok il ve ilçedeki projelerinde yaptığı bizlerinde ısrarla talep ettiğimiz hak sahipleri ile bakanlık arasındaki sözleşme yapılması taleplerimiz her seferinde yetkililer tarafından söz verilmesine rağmen yerine getirilmedi.

Donatı alanları hukuksuzca müzayede yapılarak satıldı. Hak sahibi olduğumuz bir kısım donatı alanına bloklar yapıldı ve satılıyor.

Bakanlık 2020 yılında bütçeden 5 milyar TL. kaynak ayırarak %50-50 paylaşım esası sözü vererek başlattığı 12.296.757.053.-TL. ye ihale ettiği FİKİRTEPE 1.Etap inşaatlarını toprak aşamasında iken satışa çıkartarak ve yarısını da satarak ayrıca sosyal donatı alanlarına yapılan blokların da satışını dahil ederek.2024 yılının ilk altı ayında 31.569.687.590.-TL. ciro elde etti.

Emlak Konut ciro ve finansman sağlama peşinde iken Kentsel Dönüşüm Başkanlığı vatandaşları 5,500.-TL.kira yardımı ile yaşamaya mahkûm etti.

Yapımı biten 3419/1 yapı adası hak sahiplerine hiçbir bilgi vermeyen Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yetkilileri emlak komisyoncularına bilgi ve belge aktarımına önem gösteriyor. Hak sahiplerimiz Kentsel Dönüşüm Başkanlığından alamadıkları bilgi ve belgeleri emlak komisyoncularından alıyor. Bizim toprağımıza yapılan evler bizlere verilmiyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yetkilileri 8 Ekim günü resmi sitelerinden alelacele kelime oyunları ile dolu bir açıklama yaparak hak sahiplerine herhangi bir teslim süreci olmadığını belirtirken satın alan tüketicilere pasta kurabiye ve içecekler eşliğinde evlerini teslim ettikleri gerçeğini vatandaşlardan gizlemeye çalışıyor.

Ayrıca aynı açıklamada tüm bilgilendirmeler için vatandaşları davet ettikleri Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Fikirtepe İrtibat Ofisine 9 Ekim günü giden vatandaşlarımıza ofis yetkilileri konu ile alakalı herhangi bir bilgilerinin olmadığını 2025 yılında teslimlerin olabileceği bilgisinin geçildiğini de belirtmemiz gerekir.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yetkililerimizin yanlış bilgilere itibar etmemesi adına vatandaşlarımızı ve STK’larımızı muhatap alması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan acil olarak hak sahiplerimize nereden, hangi şartla, hangi paylaşım oranları ile evlerini alacaklarını belirtmesini 2. ve 3. Etap hak sahiplerimizin mağduriyet yaşamadan inşaatlarına bir an önce başlanılması için gerekli adımların ivedilikle atılmasını, kira yardımı ödemelerinin güncellenmesini, işini ve kira ödemesini yapmayan hala daha vatandaşı mağdur eden müteahhit firmalara(Başaran-Barsan-Haldız vb.)yaptırımda bulunması ve firmalardan ev alarak mağdur olan tüketicilerin mağduriyetlerini giderme görevini aynı VARTAŞ ve ANKA proje adalarında yaptığı gibi yerine getirmesini bekliyoruz.

1.ETAP EMLAK KONUT TARAFINDAN YAPILAN BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİ:

• 9.678 Adet Konut
• 503 Adet Ofis
• 243 Adet Ticari Ünite
• 10.424 Adet Toplam Bağımsız Bölüm

#Fikirtepe’li biz hak sahiplerinin arsalarının üzerine yapılan evlerin hak sahiplerine teslimlerinin yapılmayarak 3. Kişilere teslimlerin yapılmasını anlamak mümkün değil. Tüm bu işlemler yapılırken biz hak sahiplerinin muhatap alınmaması, beklentimizi karşılayacak bir açıklama dahi yapılmaması.

Biz hak sahipleri olarak Müteahhit firmaların kanunsuzca yaptıkları işlemlerden şikâyet ederken bu işlerin devlet güvencesi ile yapılmasını isterken Bakanlığın kanunları kullanarak bunca haksızlığı yapıyor olması biz TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını derinden yaralamaktadır.

Ayrıca Hak sahiplerinin hangi yapı adasından bağımsız bölüm teslim alacaklarının belli olmaması mevcutta sahibi olduğumuz yapı adasından değil herhangi bir yapı adasından yer verileceğinin şifahen söylenmesi biz toprak sahiplerinin muhatap alınmamasını Bakanlık yetkilileri açıklamak zorundadır.

Emlak konuttan Daire satın alan tüketicilerin evleri teslim edilirken daha önceki projelerde müteahhitler tarafından dolandırılan tüketicilerin tapuları bakanlık tarafından iptal edilip mağduriyetleri daha da büyütülmüştür. Bakanlığımızın tüccar zihniyetinden çıkmasını daha çok para kazanma hırsını bir kenara bırakmasını vatandaştan yana tavır almasını bekliyoruz.

TÜM BU SEBEPLERLE:

12/10/2024 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT: 12:00’DE TÜM VATANDAŞLARIMIZIN KATILIMI İLE FİKİRTEPE ÇÖMLEKÇİ ÇUKURUNDA BULUNAN ADA PARSEL:3419/1 –19 NOLU YAPI ADASINDAN BAŞLAYARAK EMLAK KONUT SATIŞ OFİSİNE İNTİKAL VE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR…

YENİ FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİŞİM YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ”

imarpanosu.com

yorum Yap