Fikirtepe Müteahhitler Platformu, Fikirtepe’yi yurtdışına taşıyacak
Fikirtepe Müteahhitler Platformu hakkında bilgi veren Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, platformun Fikirtepe’yi yurtdışındaki fuarlarda tanıtmaya hazırlandığını söyledi. İşte Barata’nın Yeni Fikirtepe açıklamaları..
Fikirtepe Müteahhitler Platformu ile Fikirtepe’nin yurtdışında da tanıtılacağını kaydeden Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’de 1.5 milyon metrekarelik alanın yeniden inşa edildiğini hatırlatarak, bir süre tıkanan süreçle tüm firmaların büyük bedeller ödediğini söyledi.
Fikirtepe kentsel dönüşümde süreç hızlandı
Fikirtepe’de proje geliştiren müteahhitler olarak bir de platform kurduklarını anlatan Barata, “Kurumsal bakış açısı “Son dönemde başta devlet olmak üzere herkes elini taşın altına koymaya başladı ve süreç hızlandı” dedi.
Fikirtepe Müteahhitler Platformu neler yapacak?
Fikirtepe Müteahhitler Platformu’nun yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Barata, “Tüm çevreler daha geniş bir perspektiften konuya yaklaşarak bu konuda bir büyük plan çerçevesinde hareket etmeli. Biz bölgede iş yapan müteahhitler olarak, kurduğumuz Fikirtepe Platformu’yla artık daha kurumsal bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Bölgenin çağdaş bir kente dönüşebilmesi ve bölgenin bütününün değerlenmesi noktasında platform olarak gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde faaliyetlerimiz olacak. Yurtdışı fuarlara katılarak dünyada da Fikirtepe’yi tanıtmak ve bölgenin hakettiği değeri kazanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
Fikirtepe kentsel dönüşümünde başta devlet olmak üzere herkesin yoğun çalıştığını belirten Vartaş Başkan Ömer Faruk Barata, Fikirtepe için kurdukları platformla bölgenin tanıtımı da yapacaklarını söyledi. Barata, Vartaş olarak İstanbul dışında farklı şehirlerde de yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Barata, Ankara, İzmir ve Elazığ’da proje geliştirdiklerini dile getirdi.
Barata: “2015, gayrimenkul sektörü için dönüm noktası olacak”
Fikirtepegundem‘in haberine göre; Ömer Faruk Barata, Türkiye’de yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü vurgulayarak, yıllık 1 milyon adet konutun da el değiştirdiğini söyledi. Bu nedenle Türk inşaat ve konut sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olmaya devam edeceğini belirten Barata, “Ekonomik gelişmeler göz önüne alındığında ve dünya ile kıyaslandığında sektörün daha çok potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkün. 2015 yılı, gayrimenkul sektörü için çok önemli bir dönüm noktası olacak. Haziran başında yapılacak seçimin sonucu hem Türkiye ekonomisine, hem de inşaat sektörünün geleceğine ışık tutacak. Gayrimenkul sektörünün yılın ikinci yarısında giderek ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi.