ALUEXPO rekorunu kırdı
Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı – ALUEXPO 2019, hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında bu yıl kendi rekorunu yeniledi. Her tekrarında daha büyüyerek kapsamını genişleten fuarın ulaştığı uluslararası ilgi, katılımcıların büyük bir bölümünün ALUEXPO 2021 için bugünden rezervasyonlarını yenilemesini sağladı.
Türkiye’de 27 yıldır metalurji sektörünün önde gelen fuarlarını organize eden Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından 6.sı gerçekleştirilen Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı – ALUEXPO 2019 ve 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu – ALUS’09, 10-12 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.
Kapsamı Genişleyen Fuar, Katılımcı ve Ziyaretçi sayılarında ilerlemeye devam etti
6 milyar dolara yakın pazar ve yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat büyüklüğüne sahip alüminyum sektörünü buluşturan uluslararası fuar, bu yıl kapsamını genişleterek, daha büyük sergileme alanında, daha çok firma ve daha fazla ziyaretçi ile buluştu. Gördüğü yoğun ilgi ile aylar öncesinden stantların tamamı dolan fuarda, süregelen katılımcıların yanı sıra pek çok yeni firma sektörle buluşmak için ALUEXPO 2019’da yerini aldı. Bu yıl 80 yeni katılımcıyı bünyesine katan ALUEXPO, 35 ülkeden 397 katılımcı ile kendi rekorunu kırdı. 216 yabancı, 400’e yakın katılımcısı ile en son gerçekleştirilen 2017 fuarına göre yabancı katılımcı sayısında yüzde 38, toplam katılımcı sayısında yüzde 24 artış ile büyümesini sürdürdü. Aluexpo 2019 ziyaretçi rekorunu yenilemeye devam etti. Katılımcılar ziyaretçi sayısı, niteliği ve etkinliğinden memnun olarak Aluexpo’dan ayrıldılar.
Fuarı alüminyum hammadde, mamül ve yarı mamül üreticileri ve tedarikçileri olmak üzere yoğun olarak alüminyum ürün kullanan inşaat ve yapı, otomotiv, ticari araç, raylı sistemler, beyaz eşya, savunma, ulaştırma, ambalaj, enerji, makine, ev ve mutfak eşyası ve daha birçok sektör ilgilisi ziyaret etti.
Alüminyum Sektörünün Uzmanları ve Akademisyenler 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’ndaydı
ALUEXPO 2019 fuarı ile eş zaman ve mekanda TALSAD, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi – METEM ve TÜBİTAK MAM işbirliği ile 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu – ALUS’09 da gerçekleştirildi. Sempozyum, EA-Avrupa Alüminyum Birliği, GLAFRI Global Alüminyum Folyo Üreticileri Birliği , GDA Alman Alüminyum Birliği, CRU, IAI Uluslararası Alüminyum Enstitüsü ve Aluminium International, ALUTEAM’in de işbirliğinde, uluslararası katılım ve içerikle programlandı.
ALUS’09’da, ulusal ve uluslararası alanda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenlerden oluşan 300’u aşkın konuşmacı yer aldı. Sempozyumda düzenlenen 3’ü açılış panelinde olmak üzere toplam 13 oturumla, alüminyum sektörü, küresel ve ulusal, bölgesel ölçeklerde tüm yönleri ile ele alındı. Sempozyumda ayrıca 83 bildiri ile de, sektöre ilişkin başarılı çalışmalar paylaşıldı. Alüminyum sektörünün uluslararası arenadaki buluşma platformuna dönüşen ALUS’09, sektörün ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda ele alındığı oturumlarıyla, Türkiye’nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceğine dair önemli bir projeksiyon da oluşturdu.
2021 için Randevular Alındı
AUEXPO 2019’un devam eden başarısı, bir sonraki fuara olan ilgiye de yansıdı. Katılımcıların büyük çoğunluğu, ALUEXPO 2021’deki uluslararası büyük alüminyum buluşmasında yer alabilmek üzere şimdiden rezervasyonunu yaptırdı.
Türk alüminyum sektörü 6 milyar dolar büyüklüğünde
Alüminyum, hafif, dayanıklı, iyi elektrik ve ısı iletkenlik özelliği olan, geniş alaşım ağı ile yüksek mukavemet ve iyi şekillendirilebilme özelliklerini birleştiren, gelişen teknolojinin ve günlük yaşamımızın en yaygın kullanılan metali olarak Dünyada ve Türkiye’de tüketimi ve kullanımı artmıştır. Türkiye’nin alüminyum sektörü yaklaşık 5.5-6 Milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış ve yakın coğrafyamızın en önemli mamül ve yarı mamül üreticisi konumuna gelmiştir. Alüminyum hafifliği, düşük karbon ayak izi, yüzde 100 geri dönüştürülebilir özelliği, yüksek dayanımı ve kolay şekillendirilebilme özellikleri ile bugün otomotiv ve havacılık sektörünün yanı sıra savunma, ulaştırma, inşaat ve ambalaj sektörlerinin en yaygın kullanılan malzemesidir. Birçok otomotiv üreticisi, elektrikli otomobillerde dahil olmak üzere metal aksamında yüzde 100 alüminyuma geçmekte ve böylece enerji verimliliği ve karbon salınımlarının azaltılmasında büyük bir gelişmeye yol açmaktadırlar.