Binaları 6 kat güçlendirmenin yolu!

Depremden ders alma zamanı... Depremin ardından yapılacak yeni inşaatlar için 'Direnci 6 kat artırmak' için şu önerilere dikkat...

Son deprem gösterdi ki, özellikle yeni bina inşaatlarında sağlam ve bina direncini artıracak ürünler kullanılması şart!.. Killi yüzeylerde mukavemeti ve stabilizasyonu artıran bentonit, yapıların gücünü 6 kat artırabiliyor… Karben Bentonit tarafından yapılan uyarı şöyle:

DEPREMDEN SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN BENTONİT TEMELİNDE ÜRETİM, HAMMADDE, ARGE ve EKONOMİ ÖNERİLERİ

Deprem hayatımızın bir gerçeği, tıpkı ekonomi gibi ama bu süreçte maliyet kaygılı kayıpların risk maliyetlerinin kat ve kat fazlası olduğu gerçeği yadsınamaz bir gerçeklik. Ülkemizdeki yapı stoğu ve onu etkileyen yasalar sürekli bir devinim halinde. Her felakette bu gerçekle yüz yüze kalıyoruz. İşimizin madencilik olduğunu bilsek de yaptığımız ve desteklediğimiz çalışmalar maliyetleri şimdilik yüksek olan bu uygulamaların bir çoğu pilot uygulama ya da bütçesi çok büyük projelerde olsa riskleri en aza indirdiğini gösteriyor.

İnşaat teknolojilerinde bentonit kullanımın yapı statiğine olan etkileri konusunda KarBen Bentonit çalışmaları dayanımın 6 kat arttığı yönünde sonuçları bize gösteriyor. Ayrıca konuyu maddeler halinde detaylandırmak gerektiğinde karşımıza şu sonuçlar çıkıyor:

1- İnşaat kumu ile bentonit kili gerek su emme kapasitesi gerekse düşük hidrolik iletkenliği sayesinde en iyi kombinasyonlardan birini oluşturuyor.

2- Bentonit; Temeli (strüktürü) korumada ise en etkin rollerden birini üstleniyor.

3- İklimsel değişiklikler, altyapı ve zemin farklılıkları, farklı ısı ve doğal etkiler gözlemlendiğinde bentonit kum ve çimento karışımları kuruma, büzülme ve çatlak oluşumlarının önüne geçiyor.

4- Bentonit her ne kadar kendisi de kil grubundan olsa da bahsi geçen karışımlarda killi yüzeylerde mukavemeti ve stabilizasyonu artırıyor.

5- Yeterli miktarda kullanılan bentonit suyu emip şişerek suyun dolması muhtemel yapı boşluklarının tamamen dolmasını ve sıcak mevsimlerde çatlak oluşmasını engelliyor.

Dolayısıyla, tanecikli malzeme dayanıklılığını ve stabilizasyonu artırırken, ince taneler arasındaki boşlukların ortadan kalkmasına ve suyun toprak ya da gözenekli kayadan geçme oranının azalmasını sağlar. İşte tüm bunlar inşaat teknolojilerinde ve kolon yapılarında karşılaştığımız temel sorunların başlangıç çözümleridir.

KarBen Bentonit’in hedefleri

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!