Binam sağlam mı? İşte hasar tespit sorgulama ekranı!

Binam sağlam mı? Oturduğum binanın hasar kaydı var mı? T.C. kimlik numaranız ile hasar tespit sorgulama için haberde işaret edilen linke tıklayın...

Binam sağlam mı? Oturduğumuz bina sağlam mı, hasarlı mı? Evimin sağlam olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Binamda hasar kaydı var mı? Aldığımız evin bulunduğu bina sağlam mı? Kiraladığımız evin yer aldığı binanın hasar kaydı var mı? Oturduğunuz bina sağlam mı, hasar kaydı var mı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hem T.C. kimlik numarası hem de adres ile sorgulama sayfası yayında…

Binam sağlam mı? Nereden öğrenirim? 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra tüm Türkiye bu soruyu soruyor… Binam sağlam mı? Hasar kaydı var mı? Binamın hasar kaydını nasıl öğrenirim?…

61 bin 722 bina ağır hasarlı veya yıkık! Acil yıkılmalı!

Bakanlık, binalarda hasar tespit sorgulamasını hem T.C. kimlik numarası hem de il-ilçe-mahalle-adres seçerek sorgulama imkanı sunuyor… “Binam sağlam mı?” sorusuna cevap olarak hasar tespit sorgulama ekranına geçmeden hasarsız-hasarlı bina tanımlarını paylaşalım:

Hasarsız bina ne demek?

Hasarsız bina deyince ne anlamak gerekir? İşte hasarsız bina tanımı:

Hasarsız Binalar, Deprem nedeniyle herhangi bir hasar meydana gelmeyen binadır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Az hasarlı binada oturulur mu?

Az hasarlı bina ne demek? Az hasarlı binaya oturma izni verilir mi? İşte Bakanlığın cevabı:

Az Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın boyasında, sıvalarında ve duvarlarında oluşan ince çatlaklar ile duvarlardan düşen sıvaların olduğu binalardır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Orta hasarlı bina nasıl anlaşılır?

Orta hasarlı binaların nasıl tespit edilir? Orta hasarlı binada oturulur mu? Orta hasarlı binaya hangi uygulamalar yapılmalıdır? İşte cevap:

Orta Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın duvarlarındaki yarıklar ile taşıyıcı elemanlardaki ince çatlakların olduğu binalardır. Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez. “Orta” hasarlı yapıda taşıma gücündeki azalma giderilmeden (yapı onarılmadan) ya da güçlendirilmeden yapı kullanılmamalıdır. Eşyaların tahliyesi gerçekleştirilebilir.

Ağır hasarlı bina tabiri hangi binalar için kullanılır?

Ağır hasarlı bina ne demek? Hangi binalar ağır hasarlı bina sayılır? İşte ağır hasarlı binalar tanımı:

Ağır Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elemanlarındaki geniş ve yaygın kesme kırılmalarının / ayrılmaların olduğu binalardır. “Ağır” hasarlı yapıların onarılmaz taşıma gücü kaybı ve geri (dayanım ve ekonomik açısından) alınamaz hasarları olan binalar olarak tanımlanır.

Acil Yıkılacak Binalar hangileri?

Bakanlığın tanımına göre acil yıkılacak binaların özellikleri şöyledir:

Acil Yıkılacak Binalar: Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elamanlarının büyük oranda kalıcı yer değiştirerek kısmen veya tamamen yıkıldığı binalardır. Hiçbir şekilde kullanılması mümkün olmayan bu binaların içine girilemez ve eşyaların tahliyesi gerçekleştirilemez.

Hasar tespit sorgulama!

Hasar tespit kaydı nasıl sorgulanır? Oturduğum binanın hasar tespit kaydı var mı? T.C. Kimlik Numaram ile binamda hasar olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Depremin vurduğu 10 ilde de adres ile sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayın!

Bakanlık, hasar tespit sorgulama ekranını şu önemli duyuru ile paylaştı:

“Vatandaşlarımız e-devlet (turkiye.gov.tr) veya hasartespit.csb.gov.tr adresi üzerinden bilgileri ile sorgulama yaparak hasar durumlarını öğrenebilirler. Hasar durumuna itiraz; itiraz sürecinin başlamasına müteakip e-devlet üzerinden ya da kaymakamlıklara bina koduyla birlikte verecekleri dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.”

 

T.C. Kimlik numaranız ile binanızın hasar kaydı olup olmadığını sorgulamak için aşağıda belirtilen linke tıklayın!

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI’NIN HASAR TESPİT SORGULAMA EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

imarpanosu.com