970X250 ARTAS BASIN2024 videolu

970x250
PlayPlay

300X250 ARTAS BASIN2024 3
970x250 final

Emlak Bankası’ndan ilk ipucu: ‘Katılım’ Bankası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tekrar açılması planlanan Emlak Bankası'na dair ilk ipucunu verdi: Türkiye Emlak Katılım Bankası... Peki Katılım Bankacılığı'nın farkı nedir? İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Türkiye Emlak Katılım Bankasını çok yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Türkiye Emlak Katılım Bankasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum bankayı çok yakın bir zamanda açmayı planladıklarını söyledi. Kurum açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olacağını belirtti.

“Nihai noktaya geldik”

NTV’nin haberine göre; Kurum, “Türkiye Emlak Katılım Bankasının 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik” şeklinde konuştu.

Katılım Bankacılığı nedir?

Türkiye’de ve dünyada halkın bir kesimi, faiz gelirlerinden uzak durmaktadır. Bu nedenle klasik bankalara gitmeyen fonlar atıl kalmaktadır. Bu durum hem genel ekonomi açısından, hem de tasarruf sahibi açısından bir kayıptır.

Katılım bankaları, mali sektörde bir yenilik olarak, faiz hassasiyeti nedeniyle klasik bankalara gitmeyen fonları ekonomiye kazandırmak ve tasarruf sahiplerinin fonlarını güvenle saklamalarına ve değerlendirmelerine yardımcı olmak, alternatif yatırım alanları
sayesinde körfez fonlarını çekmek amacıyla kurulmuştur.

Kuruluş aşamasında ve dünyadaki uygulamalardan örnek alınarak katılım
bankalarının topladığı fonları değerlendirmek için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu
yöntemlerle elde edilen kazancın ticari kazanç niteliğinde olduğu ve faizden esaslı olarak
farklılık gösterdiği hususunda görüş birliği oluşmuştur. (Kaynak: Türkiye Katılım Bankaları Birliği)

Katılım Bankacılığı nedir? Kâr payı-faiz farkı nedir?