Emlak Konut’un ’20 yıl vade’si, Esenyurt ve Fikirtepe Platformu üzerine…
Emlak Konut GYO’nun 20 yıl vade projesi tutar mı? Mantıklı mı? Reina katliamcısı, İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonuyla Esenyurt’ta bir sitede yakalandı… Site yönetimi sadece aidat toplamak için mi var?.. Fikirtepe Platformu, ‘Patronlar Kulübü’ görüntüsünden ısrarla vazgeçmiyor… İşte imarpanosu.com Genel Yayın Yönetmeni Emre Kulcanay’ın Yurt Gazetesi emlak sayfasındaki köşe yazısı…
Emlak Konut’un ‘20 yıl vade’ projesi üzerine…
Emlak Konut GYO, hain darbe girişiminin ardından başlattığı kampanyadan sonra şimdi ‘ekonomiye dolar darbesi’nin etkisiyle konut satışlarının durulması üzerine yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Müteahhitlerle görüşüyor; “240 ay (20 yıl) vade yapalım mı?” diye.
HABERİ VE DETAYI İÇİN TIKLAYIN!
Patronlar ‘Tamam’ derse kampanya başlayacak ve yeni projelerde 20 yıl taksitlendirme yapılabilecek…
Peki tüketici bunu nasıl karşılayacak? Tahmin yürütelim;
1- Emekliler ve emekliliği yaklaşanlar “20 yıl taksite benim ömrüm yetmez!” diyecek.
2- Gençler, “Emekli olunca mı ev sahibi olacağım?” diyecek.
3- Yeni evlenenler, “Biz de çocuğumuzun kiracısı oluruz” diyecek…
Durun! “E-eeh, bana ne!” demeden rakamlara kulak verin:
Araştırma şirketi REIDIN, Ağustos 2016’da İstanbul’daki ilçelerin konut amortisman sürelerini açıklamıştı. (Nedir amortisman? Aldığın evin, parasını sana geri ödediği süredir.)
O ilçeler içinde, Emlak Konut projelerinin yoğun olduğu ilçelere bakalım…
Başakşehir’den alacağınız ev, 22 yılda amorti ediyor kendini; Beylikdüzü’nde (Esenyurt) 17.2, Kartal’da 18, Tuzla’da 19.5, , Ümraniye’de 20 yılda… Hadi biraz merkeze gelelim Kadıköy’de 25.9, Beşiktaş ve Bakırköy’de 26 yılda çıkarıyor parasını.
HABERİ VE DETAYI İÇİN TIKLAYIN!
Yani 20 yıl vade kampanyası, mantıklı görünüyor. Zaten İstanbul’da konut amortisman süresi -yeni proje alanlarında – 20 yıla çıktı hatta aştı bile…
Reina katliamcısının Esenyurt’ta ele geçirilmesi üzerine…
İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonuyla ele geçirilen terörist, Esenyurt’ta bir sitede yakalandı.
Olay, akılları başlara getirmiştir diye umalım;
1- Haftalık / günlük kiralık ev uygulamasına son verilmesi veya çok ama çok dikkatli sürdürülmesi konusunda…
2- Konumuz ve muhataplarımız olan müteahhitlerin proje satışlarında göğüslerini kabarta kabarta anlattıkları ‘blok satışı’na daha da dikkat etmesi konusunda… Proje satışa çıkmadan yerli veya yabancı müşteri geliyor, ‘Şu bloğu kapattım’ diyor. Müteahhit seviniyor nakit parayı görünce. Peki sonra? O bloğu veya toplu satın alma yapan yerli ya da yabancı müşteri; emlakçılık da yapabiliyor, haftalık / günlük kiralama ile turizm sektörüne de girebiliyor.
Umalım ki, son olay bina yönetimlerini sadece aidat toplamak üzerine kurulu olmaktan çıkarsın….
Yeni Fikirtepe Platformu üzerine..
Fikirtepe Platformu’nun yönetim değişikliğini ve beklentileri yazmıştık… Yeni platform, başkanını seçmiş; kolları sıvamış…
Fakat; yeni yönetimde de (önceki gibi) ne bölgeden bir sivil toplum kuruluşu var, ne de hak sahiplerini temsil edecek herhangi bir kişi veya kurum temsilcisi… Bunlar olmadığı gibi ne bilgilendirme, ne açıklama, ne doğru dürüst bir iletişim…
‘Yine çökeceği’ şimdiden belli olan Platform, İkinci Patronlar Kulübü olarak yola çıkmış… Ne diyelim? Hiçbir şey demeyelim!..