İstanbul Depremi o ilçede 9 şiddetinde hissedilecek!

İstanbul Depremi ne zaman? İstanbul Depremi hangi ilçeleri etkileyecek? Ankara ve İç Anadolu'daki deprem tehlikesi kaçtan büyük? HAARP ile yapay deprem üretilir mi? Kandilli Rasathanesi'nin önemli ismi Doç. Dr. Doğan Kalafat, Emre Kulcanay'a önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Depremi ne zaman olacak? İstanbul Depremi nerede olacak? İstanbul Depremi kaç büyüklüğünde meydana gelecek? İstanbul Depremi kaç şiddetinde hissedilecek? Büyük İstanbul Depremi hangi ilçeleri vuracak? İstanbul Depremi’nde Adalar tehlikede mi? Marmara Depremi İstanbul’da nasıl yaşanacak? Ankara ve İç Anadolu şehirlerinde büyük deprem olabilir mi? Kahramanmaraş ve Hatay depremleri HAARP saldırıları mıydı? HAARP ile yapay deprem üretilebilir mi? Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, imarpanosu.com kurucu editörü Emre Kulcanay’ın Yeniçağ TV’deki özel yayınına konuk oldu. İşte o önemli açıklamaları…

İSTANBUL DEPREMİ’Nİ KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM İZLEME MÜDÜRÜ İLE KONUŞTUK

Kahramanmaraş depremlerinin ardından tüm ülke diken üstündeyiz. Özellikle de İstanbul’da, olası depreme karşı teyakkuza geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem seferberliği açıkladı. İmkanı olan İstanbulllular, Edirne ve Kırklareli’ne taşındı veya yer bakıyor… Peki İstanbul Depremi için son durum ne?

Doç. Dr. Kalafat, İstanbul depremi için 2030 yılına kadar 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem olasılığının yüzde 65 olduğunu söylemişti. Bu deprem nerede ve nasıl meydana gelecek? Şehir ne kadar etkilenecek?

İstanbul’un en riskli ve en güvenli yerleri nereler olur bu senaryoda?

Deprem kahini olarak adlandırılan bir yabancı uzman Frank Hoogerbeets, bu haftaya işaret ederek “Abartmıyorum, hazır olun” dedi. Şunları açıkladı: “Ayın 2’sinde 9 saat içerisinde Dünya’yı da içeren bir gezegensel kavuşum olacak. Bu Dünya, Merkür ve Satürn olacak. Bu kritik olacak.”

Gezegen dizilimleri depreme sebep olur mu? Geçtiğimiz günlerde de Ay, Venüs ve Jüpiter dizilmişti ve İstanbul’dan çok net görülmüştü…

HAARP iddiaları var son depremler için… Hidrolik Çatlatma ile doğal gaz arama veya fay hatlarına dışarıdan müdahale edilebilir mi?

Marmara Bölgesi’nde 2030 yılına kadar 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem olasılığının yüzde 65 olduğunu söyleyen Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, imarpanosu.com kurucu editörü Emre Kulcanay’ın Yeniçağ TV’deki canlı yayın konuğu oldu.

1-7 Mart Deprem Haftası’nın ilk gününde sizinle olası İstanbul Depremi’ni konuşmak istiyoruz. Şubat başında 3 büyüklüğündeki Kağıthane depreminden sonra 24 Şubat’ta Tekirdağ ile Marmara Adası arasındaki Marmara Çukuru’nda 1.9 ve 3.4 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bu depremcikler İstanbul Depremi’ni tetikler mi yoksa fay hattındaki stresi mi azaltır?

“Bu depremler, Marmara Depremi ile ilişkili olarak olumlu veya olumsuz işaret vermez. Bu depremler bildiğiniz gibi Kuzey Anadolu Fayı, Marmara Bölgesi’ne geldiğinde iki kola ayrılıyor: Bir tanesi İzmit Körfezi’nden, Adalar’ın önünden Çekmece açıklarından geçerek doğu-batı doğrultusunda devam ederek Kuzey Ege’ye bağlanmakta. Diğeri ise İznik Gölü’nün güneyinden geçerek Gemlik Körfezi’ne girmekte. Oradan da güneybatıya doğru dallanmakta. Biz Marmara Bölgesi’nde ortalama 1000’e yakın deprem alıyoruz.

“İstanbul Depremi’ni o ilçe 9 şiddetinde hissedecek” 

“Zemin koşulları kötü ve üzerindeki depreme dayanıksız yapılarda hasar kaçınılmaz. Gerek kırılacak faydan kuzeye doğru gitmemiz, gerekse Güney Marmara daha az etkilenecektir. Bu deprem ağırlıklı olarak da denize yakın kısımlarda özellikle Avrupa yakasının Tarihi Yarımada diye adlandırdığımız kısımlarında zemin koşullarının çok iyi olmadığı ve üzerindeki yapı stoğunun 99 depreminden önce yapılmış olmasından dolayı belli semtlerimiz bu depremden ortalama 8-9 şiddetinde olabileceğini söyleyebiliriz.

“Ankara ve İç Anadolu’da 7’nin üzerinde büyük deprem olasılığı yüksek”

40’lı-50’li yıllardan sonra Kuzey Anadolu Fay’ının orta kesiminde büyük deprem olmadı. Dolayısıyla KAF’ın orta kesimlerinde 7’nin üzerinde büyük deprem olma olasılığı yüksektir.

Fay hatlarına dışarıdan müdahale edilebilir mi? Yapay depremler oluşturulabilir mi?

“1957’den sonra denendi, küçük çatlaklara sıvı enjeksiyonu yapılarak acaba büyük bir deprem yaratılabilir mi? diye ama…”

RÖPORTAJI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

imarpanosu.com